Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15435
De la 07 Ianuarie 2003
123236503
pnl

„Regina Minciunii” recidivează alunecând spre cultul personalităţii

  • Ioan Rotundu
  • 1 November 2020, 16:26
Nici bine nu s-a aşezat pe scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani că Doina Federovici face ce-a făcut şi ca senator POSD de Botoşani: ne inundă cu comunicate de presă prin care-şi preamăreşte faptele.. Comunicatele sunt construite să pună în evidenţă importanţa şi rolul jucat de Doina Federovici în cadrul evenimentelor la care se face referire, cultul personalităţii dezvoltat sub Ceauşescu părând să-i fie familiar şi drag.
Joi, 29 octombrie a.c., am primit la redacţie două astfel de comunicate. Primul făcea referire la prezenţa Doinei Federovici la Protecţia Copilului unde s-a recenzat stadiul derulării unui program menit să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale copiilor internaţi la Căminul de copii Truşeşti.
Iată şi un fragment din înţeleasa sa cuvântare: „t. Vă asigur că, în continuare, Consiliul Judeţean Botoşani va fi un partener deschis, corect, vom avea o coerenţă în desfăşurarea acestor proiecte, pentru că aceşti copii merită să se dezvolte într-un cadru familial, merită să aibă aceleaşi condiţii ca şi proprii noştri copii”
Mai că-ţi dau lacrimile văzând câtă grijă are noul preşedinte al CJ faţă de copii instituţionalizaţi. Numai că prin cele spuse Doina Federovici ne-a arătat de câtă ipocrizie este ea în stare, mai ales faţă de soarta copiilor instituţionalizaţi.
.În 22 octombrie 2014 ministrul Rovana Plumb a vizitat Centrul de la Stăuceni, dedicat persoanelor cu handicap. Doina Federovici, pe atunci senator PSDD, a însoţit-o pe Plumb în acea vizită (foto). Iată un fragment din articolul intitulat „Fa Doino” pară n-ai fi din Coşula?!” publicat pe blogul per4sonal în 23 octombrie as respectivului an:
„Aseară, privind ştirile de la Tele’M, am avut fericita ocazie s-o văd pe doamna ministru în compania Doinei vizitând Centrul social de la Stăuceni, loc unde sunt În timp ce Rovana i-a sărutat şi mângâiat pe toţi cei cu dizabilităţi, când un nefericit ar fi vrut s-o sărute şi pe Doina, aceasta s-a speriat rău de tot şi instinctiv găzduite persoanele cu dizabilităţi. Spun că am văzută pe doamna ministru în compania Doinei şi nu invers pentru că aşa s-a comportat în faţa acelor nefericiţi.a întins mâinile în faţă spre a-l împinge departe de ea pe îndrăzneţ.
Scena este criminal de sugestivă şi ne arată adevăratul caracter al Doinei, diferenţa rostire şi fapte. La Doina ipocrizia este mai strălucitoare ca veşmintele cu care se îmbracă.”

Avem dovada ipocriziei sale faţă de soarta copiilor instituţionalizaţi dar şi dovada unui început de cult al personalităţii.
Cel de-al doilea comunicat mă anunţa că preşedintele Doina Federovici a analizat, la distanţă, cu autorităţile Regiunii Cernăuţi – Ucraina cum s-a derulat un proiect transfrontalier de modernizare a punctului de trecere a frontierei cunoscut nouă drept Racovăţ. În comunicat s-a folosit denumirea de Diakivtsi-– Racovăț. Cu puţinele sale cunoştinţe de cultură generală, Federovici n-a aflat că localitatea Diakivtsi se numeşte Proboteşti şi este o localitate 100% de români, folosirea în ţara mamă a denumirii ucrainizate fiind o gravă jignire la spiritul românesc al locuitorilor satului.
Iată cum a comentat un sătean din Proboteşti folosirea denumirii ucrainene:„„Punctul de trecere a frontierei Racovăţ-Diakivtsy" Probabil aţi vrut să spuneţi Racovăţ-Proboteşti. E totuşi un sat cu 100% români dintr-o comună Târnauca cu 100% români. Mă scuzaţi: 70% români şi 30% moldoveni, deocamdată. Târnauca, înfiinţată în 1498 de Ştefan cel Mare după bătălia de la Codrii Cosminului.”
Comentariul l-a vizat pe preşedintele de atunci al CJ, Costică Macaleţi şi a fost postat pe site-ul Jurnalului la data de 18 septembrie 2017. Doina Federovici, în grandomania sa de senator şi acum preşedinte al CJ n-a învăţat nimic din sacrificiile pe care românii din Ucraina le fac să ţină aprinsă flacăra românismului. Dacă tot nu este capabilă de ceva mai mult, măcar să le respecte eroismul de a se lupta cu autorităţile ucrainene ca să le respecte dreptul de a fi români.
Mandatul de preşedinte al Doinei Federovici este abia la început de drum. Avem în faţă 4 ani, timp în care minciuna şi ipocrizia vor fi frecvente dovezi ale valorilor sale etice şi morale. Vom avea ce-am votat şi ce vom mai vota în 6 decembrie la alegerile parlamentare. Doar suntem un judeţ roşu, ce dracu’!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Olteanul şi lăcomia avocatului
Horoscopul săptămânii 2 – 8.11.2020
Huncă împarte pomeni electorale din banii celor ce muncesc
Ioan Rotundu
Între salvarea iluzorie a unor vieţi şi sacrificarea de generaţii
Ioan Rotundu
Anunţ cu privire a instaurarea scenariului roşu în comuna Mihai Eminescu
„Gustul maramureşului” descoperit în piaţa Sighetul Marmaţiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog