Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21123
De la 07 Ianuarie 2003
122906772
Sorin Grindeanu:

Arbitrul telecom deține o sumă considerabilă de bani

  • și nu vreau ca prin acești bani să se facă centura la Brăila, ci să se întoarcă la industrie /Sper ca în toamnă să avem o strategie națională pentru tehnologia 5G
  • 15 May 2018, 23:00
Arbitrul telecom (ANCOM) este una dintre instituțiile care deține o sumă considerabilă de bani din industrie. Nu-mi doresc ca prin banii ANCOM să se facă centura la Brăila, ci să fie întorși în industrie.
De aceea ne gândim împreună cu Ministerul Comunicațiilor la un cadru legal pentru a putea finanța cu o parte importantă din acești bani proiecte care să creasca accesibilitatea și calitatea serviciilor, a declarat marți Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, la Ziua Comunicațiilor. Tot în parteneriat cu Ministerul, Grindeanu a anunțat că se lucrează la o strategie națională pentru tehnologia 5G, care ar putea fi adoptată de Guvern în toamna acestui an.
Sorin Grindeanu nu a precizat despre ce sumă este vorba, dar într-un interviu pentru ZF din luna februarie a acestui an, fostul premier declara că ANCOM, instituţia care face regulile pe pieţele de servicii de comunicaţii şi servicii poştale, a acumulat în ultimii ani în conturile de la bănci o sumă de 200 de milioane de euro, pe care instituţia are în plan să îi investească în proiecte care să determine o „impulsionare” a pieţei de comunicaţii, proiecte ce urmează să fie selectate după discuţii cu guvernul şi cu Comisia de IT din Parlament. Grindeanu: Sper ca o strategie națională pentru tehnologia 5G să fie adoptată de Guvern până în toamna acestui an
Sorin Grindeanu a mai anunțat că împreună cu Ministerul lucrează acum la o strategie națională pentru implementarea 5G în România.
"Îmi doresc împreună cu Ministerul Comunicațiilor să avem o strategie națională pentru implementarea tehnologiei 5G", a declarat marți Sorin Grindeanu, președintele Arbitrului telecom (ANCOM).
Acesta a spus că există deja un Memorandum inițiat de Ministerul Comunicațiilor prin care s-a instituit un grup interministerial, care conține și reprezentanți din industrie, pentru realizarea acestei strategii.
"Sigur ca ANCOM are o strategie proprie privind tehnologia 5G, care privește treburile de care se ocupă această autoritate. Cred ca de data aceasta, și sunt convins și s-au făcut pași, este nevoie de o strategie națională. Nu inventăm apa calda. Alte state au deja aceasta strategie națională și sper ca undeva în toamna acestui an, printr-o Hotarâre de Guvern, să fie adoptat[ această strategie națională pentru 5G. ", a spus Grindeanu.
Acesta a precizat că de circa 3 săptămâni este trimis spre avizare interministerială un Memorandum inițiat de Ministerul Comunicațiilor.
Prezent la eveniment, Petru Cojocaru, ministrul Comunicațiilor a că 'săptămâna aceasta sau cel mai târziu săptamâna viitoare cred ca vom putea să demarăm activitatea în acest grup de lucru unde sunt prinși o mare parte din cei care operează sau au legatură cu domeniul și cu siguranță dacă am omis pe cineva, așteptăm și invităm și alte instituții sau asociații.', a spus ministrul, fără a da alte detalii.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


AmCham Romania solicită autorităților menținerea Pilonului II de pensii private:
Iohannis, după întâlnirea cu Dăncilă:
Este necesar ca tensiunile pe teme de politică externă să înceteze imediat, pentru ca țara noastră să rămână un actor credibil în relația cu SUA, la nivelul UE și al NATO
Bloomberg: Apogeul creşterii economiei în România, Ungaria, Polonia şi Cehia s-a încheiat.
Politicile monetare se înăspresc pe fondul inflaţiei
Gelu Voican Voiculescu, audiat la Parchetul General în dosarul Revoluţiei
Statistica: Produsul intern brut în trimestrul I 2018 s-a menţinut,în termeni reali,
la acelaşi nivel cu cel înregistrat în trimestrul IV 2017
Dragoș Pătraru, audiat la Comisia de cultură din Camera Deputaților:
Controlul editorial exercitat de noua conducere a TVR este total și insuportabil pentru jurnaliști
Grațiela Gavrilescu: Am luat conceptul de anticorupție și l-am transformat în ce?
În repercutarea dezvoltării!
DNA cere pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea:
7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals
Horoscop zinic 16.05.2018
Bancul zilei: Tipic scotian
Manole blochează înfiinţarea unei mănăstiri în memoria Sf. Ioan Hozevitul
Ioan Rotundu
A murit Cristian Țopescu
Liviu Dragnea, speriat de "Ok Google".
Ce i-a apărut de fapt liderului PSD pe telefon
Forumul Judecătorilor anunță că se retrage de la lucrările Comisiei Iordache:
Sunt amendamente care plasează judecătorii și procurorii pe același nivel cu proxeneții și traficanții de carne vie, cu cămătarii și contrabandiștii
CSM: Nu am propus instituirea unui prag valoric în cazul vreunei infracţiuni,
cu atât mai puţin pentru abuz în serviciu în cazul funcţionarilor publici sau pentru
Răzvane, nu mai prosti lumea cu goangele lui Dragnea!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog