Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Mondene
Comentarii
Religie
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13926
De la 07 Ianuarie 2003
123234994
pnl

Ţâbuleac ţine morţiş să creeze, pe seama Apei Grup, o mega societate

  • 25 June 2009, 23:00
Înfiinţarea unui nou operator de servicii de apă şi canalizare pe raza judeţului Botoşani este tot mai certă, autorităţile judeţului punând cu minuţiozitate la punct toate detaliile înfăptuirii acestui demers. Şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac a pregătit pentru şedinţa de miercurea viitoare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AQUA Botoşani, asociaţie alcătuită din CJ şi cele 48 de Consilii Locale, toate etapele ce ar trebui parcurse pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale SC Nova AQUA Serv SA Botoşani, prin aport numerar al celor 49 entităţi administrative, cu sediul pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 34, în fosta Baie orăşenească.
Societatea va avea un capital social de 2.000.000 lei, urmând ca 59 % din acesta să fie deţinut de CJ, 20% de Primăria municipiului Botoşani, 3,5% de municipiul Dorohoi, câte 1% de celelalte oraşe şi 0,5 % de către primăriile comunale. „Înfiinţarea acestui nou operator este necesară pentru rezolvarea mai multor probleme. Una prioritară este încheierea unui contract de delegare a gestiunii între ADI şi un operator capabil să îndeplinească toate condiţiile de eligibilitate impuse prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Operatorul trebuie să fie viabil, altminteri riscăm ori să ni se respingă finanţarea, ori să fie aprobată cu condiţionalităţi de majorare a preţului la apă”, a precizat Mihai Ţâbuleac, specificând că cei doi operatori pot lucra în paralel cu contract de delegare şi subdelegare, în cazul în care nu este nevoie de o înlocuire.
Anume, SC Apa Grup şi-ar putea desfăşura în continuare activitatea pe baza unui contract de subdelegare a gestiunii şi să se ocupe în primul rând de finalizarea lucrărilor de investiţii pe programul ISPA ce sunt în curs de derulare. „Rămâne de văzut, dacă Apa Grup se poate menţine ca operator cu un contract de subdelegare, atunci pot fi delimitate operaţiunile între cei doi operatori. Pe noi ne interesează în primul rând ca serviciile prestate cetăţenilor să fie de bună calitate şi să fie prestate şi de operatori de bună calitate. O societate nouă, fără datorii cu bani în cont poate oricând să găsească soluţii pentru executarea de lucrări”, a mai adăugat şeful CJ Botoşani.
Propunerea cu care va veni în faţa reprezentanţilor ADI AQUA Serv Botoşani are drept scop obţinerea avizului necesar demarării paşilor necesari pentru adoptarea unor hotărâri de asociere cu Consiliile Locale, înregistrarea societăţii la Oficiul Registrului Comerţului, virarea contribuţiilor, iar în final să se tranşeze în plenul CJ şi ADI contractul referitor la delegarea de gestiune.
„Nu avem deocamdată suma necesară, dar ştiu că în conformitate cu legea atunci când trebuie să subscriem e nevoie de 30% din contribuţie, restul trebuind depus în termen de un an. Pentru comune am calculat noi, 0,5% reprezintă 10.000 lei, iar necesarul pentru început ar fi de 3.000 lei, care nu ar fi o problemă. În cazul în care o unitate administrativă nu doreşte sau nu poate să achieseze la această construcţie, fie i se poate diminua cota de participare, fie poate să nu participe. Legea ne obligă să includem în sistem doar membri ADI, dar nu este musai. Pot intra şi Consiliile locale care vor realiza ulterior sisteme de apă şi canalizare, există o portiţă în acest sens”, a concluzionat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Grindina a făcut prăpăd la Botoşani
Asta-i pofta ce-o pofteşte!
Ioan Rotundu
Medicii tineri nu sunt interesaţi de Botoşani
Guvernul Boc le-a retras elevilor banii pentru calculatoare
Directorul Muntianu a încurcat căile rufelor murdare cu cele ale hranei
Punguţa cu doi bani
Pentru a-şi hrăni invidia, reclamagii inventează acuzaţii
Ziua Naţională a Americii marcată la Botoşani
Încă o probă de „foc” pentru servanţii pompieri botoşăneni
2 tone de zahăr de Ucraina confiscat de poliţiştii voroneni
Ţigări de contrabandă dosite în congelator
Evadare eşuată
16 edili au cerut finanţare pentru a aduce lumină în casele locuitorilor
Şeful CJ dă raportul
Cu ipocrizie, Egner vrea să îi pună la plată pe cei cu afişaj electoral
Consilierii municipali au învins în lupta cu animalele de companie
Program TELE'M Botoşani, vineri, 26 iunie
A blocat initiativa de majorare a alocatiilor pentru copii de la 42 la 200 ron/lunar
Promisiunea lui Basescu
Doinita Oancea a fost recunoscuta de turci
Scădere semnificativă a numărului de căsătorii
Mii de adrese înregistrate anual de Serviciul Registratură
Comentariul comentariilor CIV
(Ioan Rotundu)
Românul şi vipera
Voronin bun de legat!
Târnosirea bisericii ortodoxe române din Pavia
Precizări MAE referitoare la Acordul privind micul trafic la frontieră cu Ucraina
S-au plâns la Băsescu de "politica de deznaţionalizare" la care sunt supuşi
Bani pentru copiii români plecaţi cu părinţii peste hotare
E.ON Gaz Distribuţie acţionează în justiţie ANRE
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog