Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3140
De la 07 Ianuarie 2003
123296874
pnl

Doina Federovici: „România merită mai mult”

  • 11 May 2014, 23:00
Șefa campaniei social-democraților din Botoșani, Doina Federovici, a declarat că PSD este singurul partid care susține petiția „România merită mai mult” împotriva discriminării cetățenilor români în Europa.
Reprezentanta PSD susține că viitorii europarlamentari social-democrați vor avea ca misiune promovarea petiției în Parlamentul European. „Noi ne-am fi dorit ca toți cei 32 de europarlamentari la care are dreptul România să susțină petiția împotriva discriminării cetățenilor români în Europa. Din păcate și PNL și PDL dar și celelalte partide care au europarlamentari nu vor să susțină acest demers”, a explicat Federovici.
Senatoarea social- democrată a subliniat că petiția pentru apărarea românilor discriminați în Europa face parte din obiectivele ofertei electorale a PSD, care are la bază trei teme majore:
1) Tratament egal pentru România în Uniunea Europeană,
2) Respect pentru români în Europa și
3) Fonduri europene pentru România.
Fiecare dintre cele trei teme va reprezenta o direcție de acțiune a europarlamentarilor PSD în Parlamentul European.
„Deși România este unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul Uniunii Europene, țara noastră nu primește respectul cuvenit în Europa. Amânarea aderării la spațiul Schengen, mereu justificată de noi și noi condiții, arată că țara noastră este considerată una de rangul doi în Europa. Mai mult, mecanismul de cooperare și verificare este încă aplicat după 7 ani de la aderare aruncându-se astfel o lumină negativă asupra sistemului românesc de justiție”, a spus Federovici.
Senatoarea PSD a mai adăugat că România are de suferit și de pe urma lobby-ului negativ făcut chiar de către unii europarlamentari români, care pentru a-l susține pe Traian Băsescu la referendumul din 2012 au mers până la a cere suspendarea dreptului de vot al României.
„În timpul referendumului din 2012, europarlamentarii lui Băsescu au făcut un lobby negativ împotriva României. Au vândut interesul României pentru a-i salva scaunul lui Băsescu. Cel mai grav gest de atunci a fost solicitarea Monicăi Macovei de sancționare a României prin suspendarea dreptului de vot în Consiliu European”, a subliniat Federovici care a adăugat că toți cei care au atacat atunci România se regăsesc pe locurile eligibile ale partidelor din jurul lui Traian Băsescu.
Botoșănenii pot să-i sancționeze prin vot pe cei care au denigrat România. Federovici a mai spus că acum, la alegerile europarlamentare, botoșănenii care au votat masiv pentru demiterea președintelui Băsescu au acum ocazia să-i sancționeze la vot pe cei care au făcut propagandă în Europa și au intoxicat cu minciuni oficialiii europeni.
„Propaganda externă a președintelui Băsescu s-a făcut atunci prin europarlamentarii PDL. Aceștia au acționat împotriva interesului României. O parte dintre aceștia se regăsesc pe listele electorale pentru Parlamentul European din partea unor partide care gravitează în jurul lui Băsescu. Deci
botoșănenii au posibilitatea să-i sancționeze la votul din 25 mai”, a explicat Federovici.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


o9PNL Boroşani PSD își continuă campania de denigrare zilnică a Partidului Național Liberal (P)
iar atacurile repetate la adresa liberalilor ne arată că suntem văzuți de către PSD ca principalul obstacol care mai stă în calea acaparării puterii totale de către social- democraţi
Mihai Răzvan Ungureanu, primit cu simpatie la Botoşani
Botoşani: Mihai Răzvan Ungureanu, zdruncinat pe drumurile Săveniului
În primul rând, cei care au ajuns în fruntea judeţului sunt cei care prăbuşesc judeţul
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Reîncarnare
Anunţ de vânzare casă în Dorohoi
„PDL-ul nu va mai tăia niciodată salarii şi pensii. Spuneţi oamenilor aceste lucruri”
„Monica fără frică” despre PSD-işti : „Hoţi, corupţi, tâlhari”
PDL-iştii botoşăneni s-au întâlnit cu candidaţii la europarlamentare
Valeriu Zgonea despre afirmatiile lui Rogozi
A gresit fundamental, vrea sa-si arate muschii
Traian Basescu: Trebuie aflat cata votca a consumat Dmitri Rogozin inainte de a face declarati.
A ramas la modul de gandire stalinist
Dmitri Rogozin anunta ca a adus la Moscova petitii pentru recunoasterea Transnistriei
Traian Basescu: Nu pot sa consider afirmatiile lui Rogozin declaratii oficiale ale Federatiei Rus
Daca in Ucraina e razboi civil, Romania va fi profund afectata
Ţinte false
Ioan Rotundu
Paula Seling si Ovidiu Cernăuţeanu învinşi de… Ponta
Ion Rotundu
Calvarul din salonul 13
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog