Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10270
De la 07 Ianuarie 2003
110930740

Editorial

Ponta, eşti pe drumul cel bun!

  • Ioan Rotundu
  • 7 October 2014, 23:00

Victor Ponta n-ar fi candidat la Preşedinţia României dacă nu ar fi fost împins din spate de către baronii din PSD şi n-ar fi dominat de setea de putere. Gaşca baronilor social-democraţi au văzut în Ponta salvarea lor din ghearele DNA-ului. Cuprinşi de spaima pe care procurorii DNA-ului le-a strecurat-o în sânge ca urmare a arestărilor şi condamnărilor spectaculoase care s-au finalizat în ultimii patru ani, baronii din PSD au considerat că tot ce li se întâmplă este orchestrat de preşedintele Traian Băsescu, cel care l-a numit pe Daniel Morar în fruntea DNA-ului, procurorul care s-a dovedit că în materie de corupţie nu are mamă, nu are tată.
Iar când îţi cunoşti duşmanul, instinctul de conservare de îndrumă să-ţi găseşti şi un salvator, o persoană capabilă să lupte cu duşmanul şi să-l învingă. Transformat în Batman, un fel de superpolitician al PSD, Victor Ponta a acceptat rolul de salvator oferit de baronii şi corupţii social-democraţi, declarând lui Băsescu un război pe viaţă şi pe moarte .
Ponta le-a jurat credinţă baronilor, le-a jurat că nu va precupeţi nici un efort pentru a ocupa Palatul Cotroceni. Ocupând această redută a lui Băsescu, invincibilitatea DNA-ului va deveni o amintire. Ponta mai ştie că dacă nu sparge zidul care protejează DNA-ul de influenţele politice, reduta Cotrocenilor nu va fi uşor de ocupat şi DNA-ul de îngenuncheat politic.
Faptul că o rudă a sa, Tiberiu Niţu, a fost impus procuror general al României a fost pentru Victor Ponta un prim succes în lupta sa pentru Cotroceni. Al doilea succes a fost impunerea ca ministru al Justiţiei pe Robert – Marius Cazanciuc, o altă rudă a sa. Încercările de a-şi strecura proprii oameni în CSM şi DNA au eşuat dar nu l-a dezarmat în lupta cu Băsescu şi băsiştii din Justiţie.
Recentul caz Lukoil i-a oferit lui Ponta posibilitatea de a-şi verifica oamenii puşi în funcţii cheie. Suspectată de o evaziune fiscală de peste 230 milioane euro, compania rusească Lukoil s-a trezit cu sechestru pe conturi, pe materia primă şi produsele finite.
Situaţia de la Lukoil este mult mai complicată şi are conotaţii de politică externă. În cazul de faţă interesează cum a rezolvat Ponta problema în favoarea ruşilor şi în interesul său electoral. A fost suficientă o declaraţie a sa la adresa procurorilor, ironică şi tupeistă, ca imediat procurorii din subordinea rudei Tiberiu Noiţu să ridice sechestrul aplicat. Avem aici dovada că procurorii din subordinea procurorului general Tiberiu Niţu răspund din nou la comenzile politicului.
La Curtea de Apel Iaşi s-au judecat recursurile Prefecturii Vaslui cu privire la hotărârile unor consilii locale de a interzice explorarea şi exploatarea gazelor de şist . Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză consiliilor locale. La Curtea de Apel Iaşi s-a admis recursul Prefecturii Vaslui. Avem al doilea semnal că şi judecătorii au început să răspundă la pozitiv la semnalele venite dinspre puterea politică via ministrul Justiţiei.
Se poate lesne observa că în ultima perioadă Victor Ponta şi-a înteţit atacurile la independenţa justiţiei, el criticând în special acţiunile DNA-ului asupra baronilor locali. Tupeul său vine tocmai de la aceste succese câştigate deja asupra procurorilor de la Ploieşti şi a judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi.
Deja se poate observa o recăpătare a încrederii baronilor locali faţă de succesul total al lui Ponta. Odată instalat preşedinte la Cotroceni, Ponta va sparge şi reduta acum invincibilă a DNA-ului. După care baronii locali vor putea fura în linişte şi siguranţă. Iar poporul va accepta să convieţuiască alături cu corupţii, considerându-i ca făcând parte din normalitatea vieţii noastre. Sunt suficiente semnale că românii acceptă să fie furaţi, manifestând milă şi compătimire faţă de cei călcaţi de procurorii DNA-ului.
Din 2013 încoace 26 de preşedinţi de consilii judeţene au fost prinşi de DNA ca furând milioane de euro din banii publici şi europeni. În nici un judeţ n-au ieşit cetăţenii în stradă, revoltaţi de modul în care au fost furaţi. Dar majoritatea, ascultându-l pe Ponta cum vorbeşte la Antena 3, au convingerea că aceşti baroni locali ajunşi preşedinte de consiliu judeţean sunt nişte victime ale lui Băsescu, cel care ordonă DNA-ului pe cine să mai aresteze.
În faţa unei astfel de atitudini civice, aroganţa şi tupeul lui Victor Ponta sunt manifestări pe un teren fertil baronilor locali. Ponta se află pe drumul cel bun al succesului. Vae victis! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Victor Ponta isi invita contracandidatii la dezbateri electorale
Oana Niculescu Mizil, condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese
Dosarul Cancescu: Deputatul PC Ion Dinita, cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita
Klaus Iohannis: Daca pierd procesul cu ANI, voi face un act de moralitate, un pas cu care vor fi toti foarte multumiti
Sorin Rosca Stanescu s-a predat la politie
Sorin Rosca Stanescu, condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol
Trei zimbri din Rezervatia Hateg-Slivut au murit de boala limbii albastre
Necropola celtica cu 56 de morminte, descoperita la lucrarile de la Autostrada Transilvania
Victor Ponta, despre cazul Lukoil
Daca cei 3.500 de oamenii nu isi primeau salariile veneau in fata Guvernului
CSM va lua joi in discutie declaratiile lui Victor Ponta despre dosarul Lukoil
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Schimb de cocoş
Castraveti murati in saramura
Mormolocii din opoziţie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă