Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11771
De la 07 Ianuarie 2003
123232839
pnl

Botoşani: Oprişanu – medicul nimerit la locul potrivit

  • 24 October 2011, 23:00
După dezvăluirea de ieri despre capacităţile manageriale ale medicului Maria Olaru, managerul Maternităţii Botoşani, am fost sunat de medicul Gabriel Oprişanu, unul din patronii postului Rapsodia TV.
Oprişanu a ţinut să mă asigure că nu este supărat pe cele dezvăluite şi că el respectă dreptul la opinie. M-a mai asigurat că emisiunea de reportaje Lumea lu’ Rotundu nu va fi suspendată.
Mi s-au părut suspecte garanţiile date de Oprişanu, mai ales că l-am studiat destul de bine la caracter şi ştiu că atunci când promite una, cu certitudine va face invers. Aşa că m-am interesat de cei care mai lucrează la postul de televiziune şi am aflat că Oprişanu a declanşat asupra lor fel de fel de anchete să afle cine mi-a pus la dispoziţie filmuleţul cu Olaru.
Putea să mă sune pe mine şi afla realitatea fără a mai ameninţa nişte persoane care habar n-au avut cum lucrez eu în teren. Îl informez acum pe Oprişanu că ştiam de spionii puşi pe urma mea să-i raporteze ce-am filmat şi pe cine am criticat, motiv pentru care am procedat reportericeşte, adică mi-am luat măsuri de protejare a informaţiilor. Cât am filmat cu cameramanul Willy Ungurean, am descărcat secvenţele filmate mai întâi în calculatorul meu şi apoi în cel de la Somax. De aceea am toate reportajele filmate, chiar şi cele pe care Oprişanu8 le-a scos din play list la comanda politică primită de la şefii din PSD.
Cu Popică filmările au decurs altfel. Atunci când am avut de filmat probleme care ştiam că nu vor fi pe placul lui Oprişanu, am luat cu mine un reporter de la Jurnalul care a filmat pe aparatul foto anumite secvenţe. De aceea am avut filmuleţul cu Olaru şi mai am o întreagă colecţie. Ştiam de ieri c ă nu voi mai putea colabora cu Oprişanu, de vreme ce le-a cerut cameramanilor să-i raporteze tot ce filmez iar celui de la montaj să nu includă în reportaje secvenţele care vor contraveni intereselor sale politice.
Aşa stând lucrurile, eu nu sunt omul care să mă las manipulat, mai ales de Oprişanu, care pentru mine este un as al dezorganizării oricărei activităţi care funcţionează bine. Eu n-am cenzurat pe nici un reporter la Jurnalul şi nu accept să fiu cenzurat asupra modului în care mă exprim.
Am acceptat multe compromisuri, precum reportaje cu teme de larg interes public pe care Oprişanu nu le-a difuzat în reluare pentru că erau incriminaţi primari PSD sau PNL. A intrat de acasă în calculatorul din studio şi a scos din paly list programarea reportajului.
Am acceptat modul umilitor în care mi-a tratat emisiunea, în sensul că numai bine ce-i făcusem promovarea şi devenise apreciată, i-a schimbat ziua de apariţie fără niciun motiv sau logică. Am început difuzarea ei cu ziua de miercuri seară şi mi-a schimbat-o vineri seară. Am luat-o de la capăt cu promovarea şi biar a schimbat ziua în joi seară, tot fără vreo logică.
Dealtfel în tot ce face Oprişanu nu prea are logică, deşi se consideră un tip extrem de inteligent şi chiar repetă acest lucru cu insistenţă. Numai că la postul de televiziune domneşte un bfel de temere, ca să nu-i spun teroare, că va trece Oprişanu pe acolo şpi va schimba iar tot ce este bine făcut sau va modifica grila de programe fără a mai anunţa pe cei de la emisie.
Sunt multe de spus despre colaborarea mea cu Gabriel Oprişanu, dar acum vreau să fac următoarea dezvăluire. Oprişanu plânge pe umărul nostru că prin comasarea spitalelor cu cel judeţean se va produce un dezastru pentru sănătatea noastră. O teză menită să ne inducă în eroare, pentru că sub această mască se ascund interesele sale şi ale grupării ce o reprezintă în PSD.
Un medic interesat de sănătatea publică nu participă la o emisiune televizată în direct, unde se discuta despre cea mai cumplită boală: cancerul, decât dacă se simte bine pregătit şi abordează tematica cu întreaga responsabilitate.
Oprişanu a participat la o emisiune pe Tele’M şi a râs prosteşte întreaga emisiune. Iar în tot acest timp vorbea de cruzimea bolii. Urmăriţi filmuleţul de mai jos şi constataţi şi singuri cât de mult îl doare pe Oprişanu de sănătatea noastră.
Un astfel de om este managerul unui spital. Noroc că acel spital este unul de specialitate psihiatrică. Şi dacă tot îmi apreciază Oprişanu opiniile personale, ţin să-i spun că a nimerit manager la locul potrivit. Închei acest comentariu al meu prin a-i mulţumit patronului Oprişanu pentru că mi-a găzduit cele 56 de reportaje realizate.
Trebuie să recunosc că prin spaţiul de emisie pus la dispoziţie a contribuit, chiar dacă uneori peste voinţa sa, la dezvăluirea multor ilegalităţi ce s-au comis prin judeţ şi instituţiile statului, a contribuit la promovarea unor activităţi culturale şi ale unor personalităţi de seamă ale judeţului. Iar ca să nu-i mai ameninţe degeaba pe cei din studio, îl anunţ că reziliez contractul încheiat între Asociaţia cultural㠄Demostene Botez” şi Rapsodia Tv.
Am să văd eu cum voi proceda în continuare. Deocamdată voi publica în Jurnalul acele reportaje care au fost scoase de Oprişanu din play list.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Capcană sexuală
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Pastramă de mascur
Europa se teme de o creştere a puterii Germaniei
USL nu va vota bugetul pe 2012 dacă proiectul nu conţine amendamentele sale
Anul 2012 şi următorii nu vor mai semăna cu anii 2009-2011
Romania va trebui să forţeze ieşirea din criză un proces greu, complex si dificil
CNCD constată discriminarea în masă a românilor din Harghita şi Covasna. Ce face Guvernul?
Retrocedarea Arhivelor confesionale către cultele maghiare este o crimă împotriva istoriei României
Joacă tare băieţii, dar prost regizat!
Ioan Rotundu
Comunicat de presă PSD Botoşani
Din nou alegeri la Colegiul Medicilor din Botoşani
O nouă aberaţie marca Oprişanu - USL
Elevii indisciplinaţi nu mai pot fi mustraţi în faţa clasei
Discriminare salarială în şcoli
Oprişanu promite că va demisiona, dar condiţionat
Ziua Armatei sărbătorită şi la Botoşani
Vice le Aroşoaie a muşcat mâna şefului
Romanescu i-a dat cu tifla lui Ţurcanu
primarii PNL încep să fugă ca potârnichile
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog