Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13643
De la 07 Ianuarie 2003
123234711
pnl

Botoşani: Primăria Botoşani, locul unde PSD-ul fabrică fărădelegile

  • 24 November 2013, 23:00
De un an de zile primarul social-democrat Ovidiu Portariuc ne împuie capul cum va reabilita el clădirea Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani (foto: clădirea în forma ei originală înainte de a fi bombardată). Şi tot de un an de zile în Primăria Botoşani se fac şi se desfac fel de fel de jocuri care să dea câştig de licitaţie a acestei investiţii firmei agreată de cei doi demnitari ai PSD: primarul Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei.
Iată că a venit iarna iar licitaţia tot nu s-a finalizat, semn că prin culise se dă o bătălie cruntă pentru desemnarea câştigătorului. Desigur, finanţarea europeană în valoare de cinci milioane de euro este o sumă atractivă pentru oricare constructor. Licitaţia s-a tot amânat pe diverse motive iar un nou termen pentru desemnarea câştigătorului s-a stabilit pentru ziua de 3 decembrie a,c, ultimul termen expirându-se la 27 noiembrie fără a se lua vreo decizie. Am mai avut noi cazuri în judeţ când boala lungă a licitaţiei a dus la pierderea finanţării europene. Nu m-aş mira ca şi în cazul teatrului să se întâmple la fel.
Cu puţina inteligentă cu care Cosmin Andrei a fost ales viceprimar de către maşina de vot a USL, acesta şi-a propus mai recent să se răfuiască cu taximetriştii transportatori de marfă. Cică aceştia parchează maşinile pe strada Victoriei, lateral de magazinul Botoşani. Ca să nu mai parcheze aici maşinile, viceprimarul se gândeşte să pună o barieră.
Cu ani în urmă, când primarul de Botoşani era Dumitru Chiriacescu, acesta a blocat accesul în parcarea de lângă Teatru înfigând în asfalt păruştei metalici cu vârful ascuţit precum ţepile lui Vlad Ţepeş, numai că erau la scară redusă. Iată că deşi au trecut mulţi ani de atunci, prostia n-a dispărut din Primăria Botoşani, semn că este molipsitoare iar inteligenţa lui Cosmin Andrei nu aste apărată de anticorpii .
Zice viceprimarul că pentru aceşti taximetrişti s-ar potrivi parcarea de lângă fostul cinema Luceafărul, dar ei parchează pe strada Victoriei pentru că este vad comercial. Mi se pare normat să parcheze aceste taximetre într-un loc cu vad comercial, că doar n-o săi care pe ţiganii care au invadat Centrul istoric! Bibilica viceprimarului are altă putere de judecată, ce-i drept, distonantă cu pretenţiile istorice ale oraşului nostru dar în armonie cu gândirea social-democraţiei, această plagă cea cuprins Botoşaniul şi care este mai păguboasă decât cele 9 plăgi care au lovit Egiptul antic.
Nici primarul Ovidiu Portariuc nu s-a lăsat mai prejos de puţul gândirii viceprimarului Gigă şi a anunţat că vrea un audit la societăţile Modern Calor şi Eltrans, după ce a efectuat astfel de audituri la societăţile Urvan Serv şi Locativa.
Primarul a prin gustul cheltuirii banului public spre folosul unei firme turceşti de audit. După ce a băgat în visteria firmei turceşti peste 10 mii de euro pe auditul societăţii Urban Sderv şi Locativa, doar ca să-şi împlinească un moft al său, vrea acum să-i rotunjească veniturile turcului cu alte 10 mii de euro pe seama Modern Calor şi Eltrans.
În realitate, primarul Portariuc vrea să-şi satisfacă ambiţia politică de a-i schimba pe managerii acestor societăţi cu orice preţ. Este vorba în principal de Cătălin Flutur de la Locativa şi Ioan Diaconu de la Modern Calor. O ambiţie care-i costă pe botoşăneni peste un miliard de lei vechi pe care Portariuc l-aruncă în vânt. Tot mai des se vorbeşte pe la colţuri că în realitate o parte din banii cheltuiţi pe acest audit se întorc în buzunarul privat al primarului. Nimic anormal pentru un baronaş local al PSD care râvneşte la statutul de baron sadea! Rămânând în preajma fiului risipitor de fonduri din bugetul public al Primăriei, adică a primarului Portariuc, să mai consemnăm faptul că aceasta vrea la Botoşani un forum al oamenilor de afaceri.
Micuţa beizadea a PSD-ului a văzut aşa ceva la Intercontinental Bucureşti, unde s-a împăunat la simpozionul City Invest cu munca fostului primar Flutur şi a prins gustul măreţiei faptelor de imagine. Pe vremurile de glorie comunistă, Nicu Ceauşescu era mai modest în organizarea de evenimente publice. Iată că beizadelele PSD-ului sunt mai ambiţioase. Că doar nu o fac pe banii lor, ci pe buzunarul prostimii care s-au dus turmă la vot şi au votat USL-ul pentru o viaţă mai bună. Acum le iese pe ochi, şi-i doar începutul!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cine evoluează cel mai rapid
Tuta tot tută rămâne, chiar dacă este senator
Ioan Rotundu
Gastronomie : Supa poloneza de pui
PDL e peste pragul de 20% in cele mai zgarcite sondaje
Cum anchetează premierul Ponta sursele Hotnews.ro
Obsedat de presa nealiniată ca Nastase
Eu doresc mai mult ca oricine unificarea dreptei
nu il pot reevalua pe Antonescu
Valeriu Zgonea nu vrea o anchetă a Parchetului General privind terenul din Calarasi
Greva de avertisment în sistemul sanitar luni, intre orele 8:00 - 10:00
policlinicile vor fi inchise, spitalele vor asigura o treime din activitate
Informare meteo de răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului
Înapoi la miliţienii Rizaci?!
Ioan Rotundu
Cine vrea un Vest sălbatic românesc ?
Ioan Rotundu
Loto Romînia: Rezultatele tragerii de duminică 24.11.2013
Cod galben de ninsori şi vânt puternic în 13 judeţe din nordul ţării şi de la munte
Traian Băsescu i-a demonstrat lui Ponta că nu trebuie majorată acciza la combustibil
banii din acciză sunt bani pentru alegeri, baronilor locali le e greu cu bani europeni, e inadmisibil
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog