Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12216
De la 07 Ianuarie 2003
123265008
pnl
CJ Botoşani este în formulă completă

Alianţa PDL – PSD a funcţionat iar Manolache a fost ales vicepreşedinte CJ

  • cel învins nu este Ciobanu, ci Ţurcanu
  • 29 April 2009, 23:00
Echipa de conducere a Consiliului Judeţean Botoşani a fost ieri completată în cadrul şedinţei lunare. În urma demisiei vicepreşedintelui Constantin Conţac, căruia partidul i-a retras sprijinul politic şi l-a exclus din funcţie şi calitatea de membru, consilierii judeţeni au trebuit să aleagă o altă persoană în loc. Pe funcţia de consilier, în locul său a fost desemnat Mircea Holeiciuc, următorul supleant pe lista de candidaţi ai Organizaţiei Judeţene PSD Botoşani. De asemenea, ca urmare a demisiei unui alt consilier judeţean social democrat, Mircea Dănuţa şi-a „făcut” loc Constantin Manolache, de asemenea supleant pe liste, dar mai în spate, pentru el dându-se la o parte mai mulţi social-democraţi, aflaţi pe un loc superior.
După ce s-au reglat treburile şi s-au ocupat locurile rămase disponibile, s-a trecut la propuneri. Consilierul judeţean social democrat, Mihai Darie a fost cel care a venit cu propunerea din partea PSD Botoşani, acesta nominalizându-l pe Constantin Manolache. Liberala Roxana Marandiuc l-a propus din partea PNL pe consilierul Ioan Viorel Ciobanu. Înainte de a se trece la vot secret, Viorel Ciobanu a dorit să facă o remarcă preşedintelui CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac.
„Vreau să vă rog stimaţi colegi să votăm aşa cum ne dictează conştiinţa. Cred că sunteţi în asentimentul meu că am intrat în istorie. În şedinţa de astăzi am ajuns să votăm al cincilea vicepreşedinte. Eu cred că ar trebui să stopăm o dată cu asemenea voturi, iar persoana ce va fi votată şi care va accede în funcţie să beneficieze de stabilitate. Indiferent care ar fi rezultatul votului, aş vrea, domnule preşedinte, ca dumneavoastră prin calitatea pe care o aveţi, să asiguraţi votul secret fiindcă circulă fel de fel de zvonuri precum că votul se va arăta. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, considerăm că votul este ilegal şi vom cere anularea lui”, a subliniat Ioan Ciobanu. Preşedintele Mihai Ţâbuleac a precizat că face apel la sprijinul comisiei de validare ce are atribuţiunile de a urmări modul de derulare a votului. Rezultatul votului l-a desemnat vicepreşedinte pe social democratul Constantin Manolache cu 23 voturi, în faţa liberalului Ioan Ciobanu ce a reuşit să obţină doar 9 voturi.
Altfel spus, Ciobanu s-a bucurat numai de voturile consilierilor liberali, iar jocul de culise al liderului Florin Ţurcanu cu preşedintele Ţâbuleac n-a funcţionat. Se pare că ordinul primit de PDL de la Bucureşti a fost să susţină candidatul PSD, pentru a nu mai pune în pericol alianţa la guvernare, şi aşa şubredă în plan naţional.
De partea cealaltă, în tabăra PSD, consilierii judeţeni n-au dorit să-şi rişte mandatul, votând împotriva candidatului lor şi să fie, apoi, excluşi din partid. Frica a păzit şi de această dată bostănăria.(Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXVIII
Horoscop
Amanţi superdeştepţi
Cătălin Botezatu face dezvăluiri şocante
Flămânzean dispărut cu doi ani în urmă de la Stâna Novaci
Locuri de muncă pentru 50 de şomeri
Acţiune culturală comemorativă la Montréal
Cotlete de porc la grătar cu saramură din verdeţuri proaspete
Este nevoie de asistente medicale
Estera Bulbucan, arestată în Chicago pentru furtul unei ambulanţe
Manuela Manolache, singura solistă româncă dintr-o orchestra italiană
După protestele anticomuniste din 7 aprilie de la Chişinău
doi tineri nu pot fi găsiţi de părinţi
"Stabilitate peste cadavrele tinerilor omorâţi de poliţie este o crimă"
Funcţia de subprefect a costat-o pe Viorica Afrăsinei 9.000 lei
Centru comunitar pentru evreii botoşăneni
Tinerii instituţionalizaţi botoşăneni iau gratuit lecţii de karate de la un gardian
Prefectul de Botoşani nu abandonează lupta pentru terenuri
Concert pentru „mama”
Primim la redacţie: Un nou abuz al firmei Hi Speed Ricovery
Mămică la doar 14 ani!
La concurs, posturi bine plătite!
Gripa porcină ne dă târcoale
Derută în rândul asistenţilor medicali comunitari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog