Ingrediente: 2.5kg carne de pui sau curcan, 2 linguri piper neagru proaspat macinat, 2 linguri salvie uscata, 1 lingurita ghimbir macinat, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita cimbrisor, 3 catei usturoi, 100g branza feta, 130ml bors de pui.
Mod de preparare: Carnea (atat cea deschisa la culoare cat si cea inchisa), impreuna cu pielea se taie in bucati mici si se macina. Se adauga toate condimentele in bors, se amesteca bine, dupa care se toarna peste carnea macinata.
Se framanta bine cu mana, si se mai da o data amestecul prin masina de tocat. Se adauga si branza feta. Cu pasta obtinuta se umplu mate naturale sau artificiale.
Carnatii astfel obtinuti se aseaza intr-o tava de cuptor, se stropesc cu ulei de floarea soarelui si vin alb, se impaneaza cu crengute de cimbrisor si se dau la cuptorul incins acoperiti cu folie pentru 15 minute. Se da folia la o parte si se mai lasa pana se rumenesc si lichidul aproape s-a evaporat.
Mod de servire: Carnatii de pui se servesc calzi alaturi de cartofi copti.
Poftă bună!