Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22735
De la 07 Ianuarie 2003
123243803
pnl

Gastronomie: Ciorbă de afumătură

  • 1 February 2010, 23:00
Poţi transforma carnea afumată de porc într-o delicatesă care-ţi lasă gura apa, cu ajutorul borşului şi a tarhonului.
Ingrediente: 1 ciolan de porc afumat, 2 oase de porc, 2 cepe mari, 2 ardei graşi (roşu şi galben), 1 ţelină, 1 păstârnac, 1 morcov, 250 ml borş, sare, piper, tarhon, pătrunjel.

Mod de preparare: Ciolanul afumat se pune la fiert în apă cam 2 ore, până se înmoaie carnea şi se desprinde de pe os. Oasele de porc se pun la fiert împreună cu ceapa curăţată, ardeii graşi tăiaţi în sferturi, ţelina în bucăţi şi păstârnacul jumătăţi. După ce au fiert legumele se scot oasele, legumele se toacă mai mărunt, iar carnea de pe ciolan se adaugă şi ea în oală.
Borşul se pune la fiert 5 minute la foc mare şi se îndepărtează spuma formată. Se adaugă borşul la ciorba, se mai lasă 10 minute şi se ia oala de pe foc, adăugându-se pătrunjel tocat mărunt şi tarhon proaspăt.
Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


"Noi nu suntem urmaşii Romei!"
o cultură pierdută scoasă din obscuritate
Nu exclud o candidatură la şefia PSD, este nevoie de un lider cu sânge, ca mine
Viorel Hrebenciuc rămâne liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor
A fost înfiinţată Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie
România şi Moldova - un destin comun
Blestemul preotului către HSR
Mica publicitate
Horoscop
Bancul zilei
Replica soţiei
Comentariul comentariilor (XIX)
Ioan Rotundu
Ziua Mondială a Zonelor Umede
Ziua Mondială a Zonelor Umede
Caricatură politică: Cadoul lui Mircea Băsescu către fină
România e bătaia de cap a Europei
Eparhia din Milano doreşte să fie mai aproape de credincioşi
Serviciile secrete ucrainene încearcă divizarea romanilor
Intervenţii pentru îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă
Incendiu provocat de un coş de fum neprotejat termic
Inundaţi de conductele sparte
Spitalului de Recuperare s-a rostuit cu bani europeni
în curând va începe modernizarea unităţii
Subprefectul Daniel Moruzi a trecut la treabă
„nu-i chiar uşor” spune acesta
„Locuinţe sociale pentru comunităţile de rromi”
este prea sărac să demareze
Protecţia Copilului s-a întors la bucătăria clasică
firma de catering s-a dovedit a fi mai costisitoare
Viitori ofiţeri jandarmi, în practică la Jandarmeria Botoşani
Ţarcă ia apărarea salariaţilor chiulangii cu certificat medical
O săptămână tot săracă în oferta locurilor de muncă
Profesorii vor să-i educe pe elevi după metodele bolşevicului Macarenko
ei vor, ca în vremurile de glorie comunistă, brigăzi de control formate din poliţişti, profesori şi părinţile recomandăm şi un fost reporter de la Clopotul, cu experienţă în domeniu
Dezbaterile pe seama Legii educaţiei sunt simple formalităţi îndeplinite
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog