Ingrediente: 1 ciolan de porc afumat, 2 oase de porc, 2 cepe mari, 2 ardei graşi (roşu şi galben), 1 ţelină, 1 păstârnac, 1 morcov, 250 ml borş, sare, piper, tarhon, pătrunjel.
Mod de preparare: Ciolanul afumat se pune la fiert în apă cam 2 ore, până se înmoaie carnea şi se desprinde de pe os. Oasele de porc se pun la fiert împreună cu ceapa curăţată, ardeii graşi tăiaţi în sferturi, ţelina în bucăţi şi păstârnacul jumătăţi. După ce au fiert legumele se scot oasele, legumele se toacă mai mărunt, iar carnea de pe ciolan se adaugă şi ea în oală.
Borşul se pune la fiert 5 minute la foc mare şi se îndepărtează spuma formată. Se adaugă borşul la ciorba, se mai lasă 10 minute şi se ia oala de pe foc, adăugându-se pătrunjel tocat mărunt şi tarhon proaspăt.
Poftă bună!