Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13096
De la 07 Ianuarie 2003
123234164
pnl

Groapa de pe Petru Rareş dă încă bătăi de cap autorităţilor

  • 3 February 2011, 23:00
Groapa de pe carosabil care tronează de câteva săptămâni pe strada Petru Rareş din Botoşani înghite în continuare nervi, timp, bani, soluţii...
Ieri s-a deplasat la craterul imens însuşi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac pentru a se interesa de stadiul lucrărilor. Remedierea surpării carosabilului necesită o serie de lucrări premergătoare care vor prelungi cu câteva săptămâni întreruperea traficului rutier din zonă.
Inspectoratul de Stat în Construcții a solicitat prin procesul verbal de inspecție efectuarea unei expertize și respectarea unui Proiect Tehnic realizat in prealabil de specialiști în domeniu, cerințe prevăzute, în astfel de situații, de legea 10 din 1995 privind calitatea in construcții.
Pentru efectuarea acestor documentații, colectorul de canalizare avariat a fost inspectat zilele trecute de Viorel Tobolcea, conferențiar doctor inginer în cadrul catedrei de Construcții Hidrotehnice a Facultății de Hidrotehnică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi.
Rezultatul expertizei și Proiectul Tehnic sunt așteptate săptămâna viitoare, reprezentanții SC Nova Apaserv SA rămânând între timp să se ocupe de lucrarile necesare evitarii blocarii colectorului avariat.
Aceasta pentru că surparea terenului și curgerea continuă a apei uzate în afara canalului colector ar putea pune în pericol siguranța construcțiilor din imediata vecinătate. Totodată, adâncimea de peste 8 metri a gropii create reprezintă un real pericol pentru viața lucrătorilor din echipele de intervenție. Mihai Țâbuleac, Președintele Consiliului Județean, s-a implicat îndeaproape în remedierea situației create și a solicitat conducerii SC Nova Apaserv SA să respecte toate cerințele tehnice, chiar dacă se va înregistra o întârziere de câteva săptămâni, iar valoarea lucrărilor va crește.
„A trebuit să degajăm canalul colector din aval și să asigurăm astfel evacuarea apei, dar și să consolidăm malurile gropii, etapă ce va fi finalizată în această săptămână. Altfel riscam să repetăm tragediile petrecute în alte județe în cadrul unor lucrări de natură și complexitate similare. Apelăm totodată la înțelegerea celor ce tranziteaza zona și îi asigurăm că se procedează cu maximă responsabilitate, pentru efectuarea lucrărilor conform soluțiilor tehnice prevazute de legislația specifică în vigoare”, a explicat Cătălin Fetcu, directorul tehnic al SC Nova Apaserv SA.
Odată cu primirea Proiectului Tehnic constructorul la care a apelat operatorul de apă va demara lucrările de refacere a canalului colector. Practic vor trebui reconectate două segmente care au atât niveluri cât și direcții diferite prin realizarea unui cămin de rupere de pantă și schimbare de direcție.
Legătura între acestea va trebui făcută după o prealabilă deviere a apei uzate, întrucât aceasta nu poate fi oprită, așa cum permite procedura de intervenție pe conductele de apă potabilă. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


avem nevoie de un ideal pentru românii din Sudul Basarabiei
Horoscop
Bancul zilei: Mielul şmecher
Doctorul Mimor ne promite aparatr RMN
APM Botoşani a închis Programul „Casa verde”
Funeriu vrea ca elevii să se implice mai mult în viaţa şcolii
Ministerul Sănătăţii şantajează autorităţile locale
înm privinţa desfiinţării unor spitale
Ciudat amestec de birocraţie între preoţi şi funcţionarii Prefecturii
Instituţiile agricole nu trebuie să fie un bau-bau
cer fermierii botoşăneni
Gura păcătosului şi...
Se-ngroaşă gluma la Flămânzi
„Infractorul cu ciocanul” depus după gratii
Caricatura zilei: Cine face să dispară banii FMI
Pericole de incendiu îndepărtate de inspectorii de prevenire
Alianţa PSD - ACD ar putea să se numească Uniunea Social-Liberală
UE se pregăteşte să ia apăararea Lituaniei în disputa cu Gazprom
Mă rog pentru sfârşitul violenţelor şi pentru zile mai bune în Egipt
Preţul cuprului a atins pentru prima oară nivelul record de 10.000 de dolari pe tonă
Preţul alimentelor pe plan mondial a ajuns la un nivel record în ianuarie
Cine este Hosni Mubarak?
Parlamentarii PDL nu vor mai participa la dezbateri televizate în timpul programului de lucru
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog