Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5981
De la 07 Ianuarie 2003
123408010

În cartierul Luizoaia gunoaiele rânjesc triumfătoare autorităţilor locale

  • Ioan Rotundu
  • 20 March 2019, 19:58
În ziua de 9 martie a.c. am publicat articolul intitulat „Cartierul Luizoaia, cartierul sufocat de gunoaie şi ciuruit de izvoare” prin care aduceam în atenţia conducerii Primăriei Botoşani şi a Gărzii de Mediu că la capătul străzii Muşat Vodă cu Aleea Ludovic Dauş s-a format o groapă de gunoi menajer şi de grajd care a devenit, prin prezenţa sa, un pericol pentru sănătatea publică.
Am aşteptat ca cineva din Primăria Botoşani, de la Garda de Mediu să se deplaseze în zonă şi să ia măsuri urgente pentru desfiinţarea gropii prin ridicarea gunoiului. Astăzi după amiază, m-am deplasat din nou în zonă pentru a vedea ce măsuri s-au luat. Am coborât spre râul Luizoaia pe strada Caşin, o stradă în pantă abruptă. În aceste zile a plouat iar strada, lipsită de trotuare, s-a acoperit cu un strat de noroi de care nu ai cum să te fereşti. N-am întâlnit nicio maşină a cărei şofer să fi îndrăznit să urce strada de la bază spre vârful pantei. Nici n-ar fi reuşit!
Strada Caşin dă în strada Muşat Vodă, şi ea neamenajată, fără trotuare, dar fiind pe aşezătură, paralelă cu râul Luizoaia, noroiul abundă iar prin unele locuri nu poţi trece dacă eşti încălţat cu pantofi.
Aşa cum am mai afirmat, cartierul Luizoaia este unul ce pare abandonat de autorităţile administrative ale municipiului Botoşani încă din perioada comunistă. Dacă primarii comunişti nu ajungeau prin acest cartier mărginaş abandonat noroaielor şi izvoarelor care ţâşnesc unde nu te aştepţi, primarii post decembrişti, fără excepţie, au procedat la fel.
Toată strădania locuitorilor din acest cartier de a trezi interesul conducerii primăriei de intra cu modernizarea oraşului şi în zona lor a fost inutilă. Primarii, începând cu Chiriacescu, Ştefan Pomparău, Constantin Cojocariu, Florin Egner, Cătălin Flutur Ovidiu Portariuc şi din nou Flutur n-au demonstrat voinţă politică şi financiară de a uşura viaţa locuitorilor cartierului şi de a aduce civilizaţia în zonă.

Încălţat cu cizme, strecurându-mă pe sub garduri, pe părţile mai înalte ale străzii, am ajuns din nou în zona gunoaielor de la capătul străzii Muşat Vodă. În faţa casei cu nr. 25 staţiona un autoturism bengos iar alături de el un tip bondoc îmbrăcat în haine de lucru ce miroseau puternic a grajd. Cred că era chiar proprietarul imobilului, adică cel care a depozitat pe terenul public furajele pentru animale, furaje rămase de la un an la altul şi intrate în putrefacţie, Probabil că tot de la el provenea şi gunoiul de grajd aruncat spre malul râului Luizoaia.
M-am deplasat dincolo de râu, am urcat pe dealul cartierului Cişmea şi am creat filmuleţul de faţă. Nimic nu s-a schimbat de la ultima mea vizită. Doar faptul că s-au înmulţit gunoaiele. În cadrul Primăriei Botoşani mai avem şi Poliţia Locală. Au salarii mai mari decât a unui inginer, un jurist sau un medic stagiar dar preocuparea lor este să păzească pieţele, locuri de unde nu ies în pierdere, să patruleze câte doi pe străzile asfaltate, să se ia de vânzătorii de zarzavaturi că nu vând în locuri autorizate, însă nu sunt văzuţi prin cartierele mărginaşe ale oraşului, pe acolo unde prezenţa lor ar fi necesară ca să fie respectată ordinea publică şi în aceste zone.
Voi încerca să am o discuţie cu primarul Cătălin Flutur pentru a afla de la sursă ce gândesc autorităţile administrative ale municipiului. Cât despre comisarii de la Garda de Mediu, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, toţi aceştia nu gândesc, ei execută ordinile celor de la PSD


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 18 - 24.03.2019
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii
Lumea lu' Rotundu: Drumul blestemat
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 15.03.2019
Liviule, trimite-i acasă pe consilierii evrei. S-au ramolit!
Ioan Rotundu
Primarul Brăilei, către colegii din PSD:
Terminați odată cu Legile justiției! Abandonați subiectul, ne face rău tuturor
Reacția lui Cioloș după ce a fost întâmpinat în Teleorman de un grup de pesediști
cu pancarte în care apărea drept marioneta lui Soroș: A făcut un selfie cu ei
Liviu Dragnea a fost internat în spital.
Medicii vor decide dacă liderul PSD are nevoie de operație / Luni este termen la Înalta Curte în procesul în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare
Codrin Ștefănescu, răspuns pentru primarul Brăilei:
„E nevoie de legile Justiției. Nemernicii ăștia ne-au vânat cu cătușele în mână”
Coruptia este „un act de cultura”….pe care eu nu il gust
Candidatura Laurei Kovesi la șefia Parchetului european
- prima rundă de negocieri, fără rezultat / Noi discuții, săptămâna viitoare
Se depun cererile pentru acordarea tichetelor sociale pentru pensionari
Dacă dărâmi un monument istoric, nu păţeşti nimic, Ca să-l repari, te blochezi în birocraţie
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din22.03.2019
Preotul profesor ei Mancaş şi bătaia ruptă din rai… până la sânge
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog