Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19112
De la 07 Ianuarie 2003
122879179
Petru Bogatu:

Ultimul secret al lui Voronin

  • 5 March 2010, 23:00
Nu este vorba de unul dintre multiplele abuzuri comise de fostul preşedinte comunist, ci de nişte mistere care s-au produs pe turnanta protestelor din 6 şi 7 aprilie 2009. La o analiză atentă, informaţiile difuzate de mass-media în acele zile, dar şi multe mărturii ce vin deocamdată pe linia unor confesiuni private, par să ateste o conspiraţie de proporţii a fostei guvernări comuniste.
Pregătirea de artilerie din ajunul alegerilor
Nu-i cel mai mare secret al lui Voronin, ci mai curând ultimul în ordine cronologică. Acesta ascunde un complot al fostei guvernări PCRM împotriva României şi democraţiei, menite să readucă Republica Moldova pe orbita Moscovei şi să legitimeze dictatura comunistă. Pentru a înţelege caracteristicele şi forţele implicate în provocările care urmau să pervertească demonstraţiile anticomuniste din primăvara anului trecut, trebuie să ne amintim de nişte întâmplări ciudate din ajunul scrutinului din 5 aprilie 2009.
Nu cu mult timp înainte de votare, Ministerul de Externe de la Chişinău a prezentat două note de protest prin care, pe un ton belicos, a atenţionat oficialităţile de la Bucureşti asupra faptului că mai mulţi cetăţeni români s-ar pregăti, chipurile, să treacă Prutul cu ocazia zilei de 27 martie sau după alegerile parlamentare pentru a destabiliza situaţia politică din Republica Moldova. Aceste demersuri diplomatice aiuritoare au căzut ca un trăsnet, întrucât oficialităţile comuniste nu au putut aduce nici o probă în favoarea acuzaţiilor făcute.
Era la mintea oricui că la mijloc, ca să utilizăm un termen militar, e o pregătire de artilerie menită să netezească drumul pentru o mare ofensivă propagandistică. Erau nişte insinuări supte din deget care au precedat lansarea unui masiv atac împotriva României. Bucureştiul a fost învinuit direct de Voronin de instigarea şi organizarea turbulenţelor din centrul Chişinăului la puţin timp după consumarea lor.
Este curios faptul că ambasadorul Federaţiei Ruse la Bruxelles a pus în cârca României devastarea sediilor Parlamentului şi Preşedinţiei cu vreo trei-patru ore înainte de a se pronunţa asupra acestui subiect preşedintele comunist al Republicii Moldova. De unde şi concluzia că diversiunea din 7 aprilie a fost pregătită încă înainte de alegeri nu numai la Chişinău, ci şi la Moscova.
Conţinut democratic turnat în formă comunistă
Calculul comuniştilor era simplu. Fraudarea scrutinului a fost atât de masivă, încât nu avea cum să nu stârnească nemulţumirea electoratului democratic. Mai cu seamă, a alegătorilor tineri din zona urbană. Astfel, declanşarea unor spontane acţiuni de protest la Chişinău era previzibilă.
În aceste condiţii, s-a pus la cale operaţiunea de deturnare a manifestaţiilor. În acest scop, după câte ştim, s-a recurs la o stratagemă elaborată încă de Mao Tze-Dun. Liderul comunist chinez îşi îndemna agenturile sale de peste hotare „ să toarne în formă conştiinţa maselor adverse". Cu alte cuvinte, protestele urmau să fie împinse într-o albie favorabilă regimului comunist. În măsura în care „ noi am conceput forma, scria Mao, îi avem la îndemână pe duşmanii noştri". Anume acest procedeu diversionist a fost aplicat de acele elemente ale serviciului secret moldovenesc care au fost antrenate în acţiunea de profanare şi compromitere a demonstraţiilor anticomuniste.
Că cineva din umbră arunca momeala pe care trebuia s-o muşte protestatarii pentru a se deda violenţelor a lăsat să întrevadă nimeni altul decât Vladimir Ţurcan care a declarat recent că evenimentele din faţa Preşedinţiei şi Parlamentului s-au derulat, în mod suspect, parcă după acelaşi scenariu.
Deloc întâmplător, cei câţiva zeci de inşi în pantaloni scurţi şi cu rucsacuri în spate refuzau categoric să dea curs cererii de a se retrage din faţa celor două instituţii de stat şi a se alătura majorităţii manifestanţilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Din contra. Parcă la comandă, după ce au atacat Palatul Pezidenţial, o parte dintre aceştia s-au îndreptat spre sediul Parlamentului, provocând mulţimea să intre în clădire, să răstoarne mesele şi să spargă geamurile.
Mâna din spatele violenţelor
Se vede cu ochiul liber că direcţia protestelor anticomuniste a fost schimbată deliberat de aşa manieră încât ele să degenereze în violenţă. În spate se întrezăreşte o singură mână regizorală. Nu e nevoie de multă imaginaţie ca să afli cui aparţine aceasta. De altfel, chiar Voronin a recunoscut că el s-a implicat direct în activitatea forţelor de ordine, dându-le indicaţii şi ordine, chit că Legea Supremă nu-i permite aşa ceva.
Grupurile de provocatori, infiltrate la 7aprilie în mijlocul tinerilor protestatari, au fost formate, după toate probabilităţile, din elevi ai Academiei de Poliţie, reprezentanţi ai Komsomolului şi câteva elemente dintr-un partid satelit al PCRM. Surse care preferă să-şi păstreze anonimatul afirmă că o consfătuire secretă, în cadrul căreia au fost puse la punct toate detaliile diversiunii, a avut loc în noaptea de 6 spre 7 aprilie. La reuniunea convocată de Vladimir Voronin a luat parte unul din consilierii săi, un vice-premier, un general de poliţie şi unul din conducătorii Serviciului de Informaţii şi Securitate.
Nu a o fost o miză de moment, ci una totală care îşi propunea să schimbe faţa Republicii Moldova, s-o dezrădăcineze şi s-o separe de originile mişcării de eliberare naţională. Tocmai de aceea autorii conjuraţiei au avut grijă să ardă originalul Declaraţiei de Independenţă de la 27 august 1991. În cazul în care intrigile secrete ale lui Voronin nu ar fi eşuat, astăzi ne-am fi aflat deja într-un alt alt stat.
http://bogatu.voceabasarabiei.net/
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un judeţ plin de diabetici
Cadrele didactice lăsate fără bani de cărţi
ÎŞJ nu va lua seamă la protestele părinţilor şi va închide unele şcoli
O nouă captură de ţigări în municipiul Botoşani
A accidentat şi a fugit
Sărbătoarea mucenicilor
o reţetă gustoasă de mucenici
Prietenie câştigată prin pasiunea pentru artă
Când prostia are rang de doctor în ştiinţe
Horoscop
Bancul săptămânii: Înţelegere evreiască
Bucătăria Jurnalul: Supă de varză ca-n Ardeal
"Jandarmul român” de ieri şi birocratul român de azi
Mitropolia Basarabiei adună bani pentru bătrânii aflaţi în nevoie
Eva Iova :Ce are Aszod cu românii?
Despre emigranţi si alţi români
Tribunalul Bucureşti a pierdut un rechizitoriu in dosarul Rompetrol.
Patriciu: Mi se pare o poveste de Kafka
Trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna
ca nu putem cheltui mai mult decât producem
nu putem trăi din datorii
Comunicat de pres㠖 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă
Fac multinaţionalele dumping?
Guvernul va reintroduce sistemul acordurilor
de reeşalonare a datoriilor pentru firme
Popasul Cucorăni – locul de unde gurmanzii nu pleacă flămânzi
Ungurul Cseke îi reformează pe români la… sănătate
Consilierii PSD şi PNL sunt groparii culturii şi educaţiei botoşănene
ei au votat împotriva intereselor majore ale judeţului din motive de răzbunare politicăFlutur condamnă public atitudinea acestora
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog