Ingrediente: 1 kg pulpă de miel, 250 g carne tocată (vită, amestec), 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 ceapă uscată, usturoi, piper, sare, ulei, rozmarin uscat, 2-3 foi de dafin, 1 pahar vin roşu.
Mod de preparare: Se dezosează pulpa şi se taie, astfel încât suprafaţa să fie cât mai mare. În carne se fac înţepături cu cuţitul în care se introduc feliuţe de usturoi. Pe partea opusă, pe suprafaţa de carne, se presară rozmarin uscat (sau alte mirodenii). Se toacă fin ceapa verde, mărarul, pătrunjelul. Se amestecă bine carnea tocată cu 1-2 ouă (depinde de cantitatea de carne), sare, piper şi verdeţurile. Pe suprafaţa de carne cu usturoi se întinde amestecul de carne cu verdeţuri. Se rulează carnea şi se leagă bine cu o sforicică. După ce se leagă rulada, se unge bine cu ulei şi se presară cu rozmarin uscat, piper şi sare. Se unge tava/forma de friptură cu ulei. Se aşează cu grijă rulada în tavă. Se taie ceapa uscată rondele şi se pun rondelele şi foile de dafin peste ruladă. Se toarnă peste friptura 2-3 căni de apă şi se dă la cuptorul încins. Durează cam o oră până se face bine. Din când în când se stropeşte friptura cu zeama din tavă. Este gata atunci când s-a rumenit foarte bine şi când lichidul care iese din carne nu conţine sânge, când se introduce furculiţa. La sfârşit, se toarnă peste friptură paharul de vin roşu şi se mai lasă friptura la cuptor 15 minute.
Mod de servire: Se serveşte cu garnitură de cartofi pure, natur sau copţi, orez fiert, legume fierte asortate.
(Lucullus)