Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
1 123240036
Vasile Blaga: Numărul consilierilor locali ar putea fi redus cu un sfert

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.



Autor: OM
Eu aş merge şi mai departe cu ideea lui Blaga. Ar trebui prevăzut ca, indiferent de mărimea localităţii, numărul de consilieri să fie 3 sau cel mult 5! Asta ar aduce în administraţia locală (şi nu numai!!!) o democraţie cum nu s-a mai întâlnit! Preşedinte cu puteri discreţionare, un partid care stă în genunchi în faţa palatului Cotroceni, un parlament format din cel mult 100 de membri-normal, din rândul aceluiaşi partid democratic de se rupe. La fel de normal este ca toate structurile statului, în special cele cu rol mare în coerciţie, să aibă sediile în palatul prezidenţial, dacă s-ar putea chiar în biroul preşedintelui. În acelaşi spirit democratic, un consilier prezidenţial să facă cititul presei la ora 24 a fiecărei zile şi să interzică apariţia ziarelor care aduc atingere Ilustrisimului şi spânzurarea directorului publicaţiei care a cârtit!
Autor: un cetatean
Consider binevenită intenţia domnului Blaga, gândindu-mă la eficientizarea activităţii, luării deciziilor şi evident reducerii celtuielilor banului public. Eu aş merge mai departe propunând chiar voluntariatul din partea consilierilor locali, lucru stabilit cu ceva timp înaintea alegerilor locale pentru ca pretendenţii la un fotoliu de consilier local să poată decide dacă au chemare pentru a lucra cu adevărat în folosul comunităţii!!!!!
Autor: consilier
Dar nici 12 consilieri si vreo citiva reprezentanti satesti la o comuna cu 3-4 mii de locuitori, care vin o zi pe luna la sedinta (unde majoritatea nu scot o vorba, nu propun nimic , pur si simplu fac prezenta...) si iau aproape 400 lei pe luna (repr. satesti 100 lei pe luna)!!!. Oare nu ar fi normal sa se regindeasca acesta schema ? E criza doar pentru functionari ? Ginditi-va ca plata acestora insemna aproximativ 550 milioane lei vechi pe an. O comuna mica cu un buget mic credeti ca suporta usor aceste cheltuieli cu "legislativul local" ? Daca ne gindim la numarul de consilieri de la comune mari, orase, consilii judetene vom vedea cita risipa de bani publici se face ...
Autor: popa
E o propunere buna multi care stau degeaba si iau bani pe seama poporului
Autor: yyyyyyyy
Degeaba,nu asta este cauza saraciei.daca e sa calculam cati bani se fura de catre alesi acestui neam ,veti vedea ca are nimic de a face cu nr de angajati ,,,,,,,,marile averi si tunuri au fost date cu totul in alta parte ,fabrici falimentate intentionat ,mine vandute pe nimic ,,,,,,uzine privatizate pe 1 euro,,,,,,,,,,,,flota care a fost vanduta la fel si nimeni nu a fost tras la raspundere,,,,,,,la noi in judet nu mai spun ,este un haos total si totul a fost instrainat,,,,,,,,mai avem inca o singura sansa ...sa se confiste toate averile tuturor acelor care sant raspunzatori ,sa ne retragem din UE ,APENTRU-CA VEDEM CE NE IMPUN UE-ul ,noim am devenit doar piata lor de desfacere si unde mai pui ca acum vor sa acceptam si culturile modificate genetic(si boc este de acord)avem la noi in judet o fabrica de IZOLATORI care este unica in ROMANIA si nu numaio si nimeni nu face nimic ca so porneasca din nou si sa asigure salarii si locuri de munca pentru BOTOSANENI ,chiar de ce nu se redesch??
Autor: yyyyyyy
chiar ,de ce nu se redeschide acea fabrica de izolatori????????????s-ar mai gasi cateva sute de locuri de munca pentru BOTOSANENI , chiar nimeni nu mai vrea sa se gandeasca si la orasul asta????????????Zace abandonata acea fabrica de izolatori ,care ar produce multio bani in acest judetsi nimeni nu face nimic.culmea culmilor,avem o fabrica si nimeni nu da doi bani,,,,,,,,,,,interesele sant mai mari si ea trebuie sa ramana inchisa .bravo edililor ,tineti-o tot asa ,,adica ce este bun sa ramana inchis cu lacatul.
Autor: OM
Se vede treaba că unii nu pot dacă nu îşi etalează inteligenţa! În mintea lor pot modifica toată legislaţia U.E.!!! Prevederile legilor româneşti nici nu mai contează! Se cred mari economişti, finanţişti şi ei nu sunt nici măcar la nivelul unui socotitor de C.A.P. (cazul "un cetăţean")! Oare chiar nu se poate vedea pădurea din cauza copacilor? Marile scurgeri naţionale se fac prin cu totul alte vane-autostrăzi, infrastructura feroviară, izolaţii termice ale locuinţelor, importuri şi exportuei ilegale, instalarea a câte 2-3 directori pe acelaşi post pe nişte salarii babane (sute de cazuri), numirea politică a unor nulităţi intelectuale în funcţii de decizie şi execuţie (zeci de mii de membri de partid, simpatizanţi, cotizanţi puşi să sugă la ţâţele bugetului naţional) etc. etc. etc. etc.
Autor: Manivelu'
Consilier local (sau judetean) = membru in CA al vreunei firme de stat numai buna de muls. Asa se rasplateste fidelitatea (obedienta) in campaniile electorale si dupa. Excelenta ideia cu consilieri voluntari. Si poate sa dispara si postul de manager al primariei. Nu de alta , dar sa nu-si iasa Domnul primar din mina.
Autor: Manivelu'
Nu se prea mai produc si folosesc izolatori din sticla, au aparut materiale moderne. In plus, fabrica aceea este energofaga, inghite gaz cit intregul oras...
Adaugă comentariul tău
Nume sau email
Comentariu
Sunt permise maxim trei comentarii pe zi pentru un articol de la un IP. Textul comentariului trebuie sa nu contina mai mult de 600 de caractere. Daca aveti de spus mai multe va rugam sa ne trimiteti e-mail, scrieti comentarii pe blog sau scrieti-ne pe pagina noastra de Facebook . Va multumim pentru intelegere.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog