Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
1 123275585
Profesor agresat de elevi

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.



Autor: Bambake
O sa vina vremea cand nu vor mai fi doritori pentru ocuparea posturilor in invatamant, sau cand profesorii vor fi autorizati sa poarte, asupra lor, arme.

Acesta este rezultatul trecerii de la presiunea statului totalitar al lui ceasca, la cel al lui iliescu. Acesta, din urma, impreuna cu aproape toata lista de deasupra lui, cu voia Dv, avea nevoie de liniste. A capatat-o producand o societate care a preluat, de la societatile democratice occidentale, numai drepturile, fara obligatii. Faptul ca un copil este respectat, nu inseamna ca va trebui sa aprobam tot ce face. Faptul ca un copil nu poate si nu trebuie sa fie pedepsit fizic, nu inseamna ca nu poate si nu trebuie pedepsit. Cine explica aceste lucruri elevilor si parintilor lor. Numai scoala trebuie sa se ocupe de educatia copiilor? Scoala are ca scop principal INSTRUCTIA, cel secundar si complementar, fiind educatia. Cine ii educa pe parinti? Dar pe profesorii, care, in marea lor majoritate au crescut si trait in vechiul regim ?

Autor: lon
asa e,are dreptate comentatorul de mai sus!la noi elevii au numai drepturi excesive,fara a avea nici o obligatie!in Franta de exemplu elevul care agreseaza verbal profesorul e automat exmatriculat si inclus intr-un program de educatie special-corectiv!!!
Autor: Das-cal naravas.
Ce sa te mai mire ca ne musca maidanezii. Uite la astia crescuti cu lapte si mieree si intoxicati cu drepturi si democratie cum te fac harcea/parcea in fata lumii.Nu va atingeti de ei. Vreti sa ne intoarcem inapoi la comunism? Respectati Drepturile Lichelilor.
Autor: Catalin
Am sa va spun o povestioara... fara sa dau nume sau date...

S-au implinit in decembrie doi ani de cand unul dintre tinerii profesori ai unui liceu din Botosani isi anunta in Consiliul Profesoral demisia, protestand in acest mod pentru lipsa de reactie a conducerii scolii fata de actele de indisciplina ale anumitor elevi. Gestul sau a fost intampinat cu ironie de unii dintre colegii "cu experienta".

Violenta din scoala exista de mult. E generalizata: in limbaj, in gesturi, in modul de a discuta cu un elev/profesor, un coleg sau cu un sef. Dar nimeni nu vrea sa o recunoasca sau sa ia masuri. Directorii neaga, profesorii refuza sa vorbeasca (sa nu-i supere pe sefi), elevii tac complice si isi vad de treaba. In ziua de azi a pune un elev la punct, a-i cere sa respecte institutia in care se afla, a-i cere respect pentru munca profesorului, echivaleaza in ochii unora cu o incalcare a drepturilor copilului.

Autor: Catalin
Tacerea, acceptarea compromisului, sanctionarea (in cel mai bun caz prin izolare) a celui care incearca sa vorbeasca, sa ia atitudine, sa traga un semnal de alarma, toate acestea fac parte din cultura organizationala a oricarei scoli "care se respecta". Exceptiile sunt rare si nu fac altceva decat sa confirme regula.

Cazuri ca cel prezentat se petrec aproape zilnic in orice scoala. Nu-i compatimesc pe profesori. Sunt vinovati de ceea ce se intampla. Pentru ca accepta sa fie partasi la indisciplina elevilor, la mizeriile anumitor directorilor si ale unora dintre inspectori. Poate candva voi vorbi mai multe...

Cert este ca A SOSIT MOMENTUL UNEI SCHIMBARI DE ATITUDINE, a sosit momentul unei revolutii in invatamant ORICAT DE DUREROASA AR FI EA! A sosit momentul ca profesorul sa poata fi MANDRU de munca lui, sa-si recapete autoritatea in societate si sa nu mai fie sluga directorului sau a unor inspectori care nu stiu bine programa materiilor pe care le "pastoresc".

Autor: Radu
Cred ca drepturile excesive pe care le au elevii corelate cu lipsa crasa de educatie nasc adevarati monstri.Stiu ca s-au facut studii concrete si ca indicele infractionalitatii in randul juvenililor este absolut ingrijorator.Scoala nu poate sub nici o forma compensa lipsa minimei instruiri pe care trebuie sa o faca familia.In Canada daca lasi un copil sub 12 ani nesupravegheat risti puscaria,la noi sunt mii de adolescenti lasati de parinti la voia intamplarii...
Adaugă comentariul tău
Nume sau email
Comentariu
Sunt permise maxim trei comentarii pe zi pentru un articol de la un IP. Textul comentariului trebuie sa nu contina mai mult de 600 de caractere. Daca aveti de spus mai multe va rugam sa ne trimiteti e-mail, scrieti comentarii pe blog sau scrieti-ne pe pagina noastra de Facebook . Va multumim pentru intelegere.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog