Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2389
De la 07 Ianuarie 2003
123198692
pnl

Botoşani: Baronul de Văculeşti şi strategia sa păguboasă primăriei

  • 25 September 2015, 23:00
Vineri, 26 septembrie, la Primăria Văculeşti a avut loc o nouă şedinţă de Consiliu Local. De această dată primarul Sorin Gânga a înscris pe ordinea de zi şi adresa primită de la Prefectura Botoşani prin care era înştiinţat că două hotărâri ale CL au fost luate în afara cadrului legal şi că trebuie anulate.
Este vorba de o hotărâre prin care consilierii PSD majoritari la vot l-au demis pe viceprimarul democrat-liberal Iulian Vlas (foto) fără respectarea legii şi l-au ales viceprimar, tot ilegal, pe consilierul local Constantin Diaconescu, trecut de la PP-DD la PSD. În urma contestaţiilor lui iulian Vlas instanţa de judecată a constatat că demiterea sa s-a făcut fără respectarea cadrului legal şi a dispus reintegrarea pe post. Luând act de soluţia instanţei de judecată, juriştii Prefecturii Botoşani au trimis la Primăria Văculeşti o adresă prin care i-au cerut primarului Sorin Gânga să intre în legalitate.
Vineri, primarul a înscris pe ordinea de zi adresa Prefecturii dar a retras-o înainte ca şedinţa să înceapă oficial pe motiv că Iulian Vlas s-adresat instanţei de judecată să anuleze cele două hotărâri luate ilegal de consilierii PSD la cererea sa. În acest sens primarul a fluturat o adresă primită de la Judecătorie.
Legal ar fi fost ca primarul să aducă la cunoştinţa consilierilor locali conţinutul adresei Prefecturii şi să le ceară să voteze anularea celor două hotărâri luate ilegal, comunicând apoi instanţei de judecată că s-a intrat în legalitate şi s-a pus în aplicarea hotărârea instanţei de judecată rămasă definitivă şi prin care Vlas era repus viceprimar. Instanţa de judecată lua act de situaţie şi închidea procesul ca rămas fără obiect.
Neprocedând aşa, primarul lungeşte un proces care nu poate decide altceva decât s-a decis deja de către o altă instanţă de judecată: integrarea lui Vlas pe postul de viceprimar. Dar în tot acest interval de timp Primăria Văculeşti va plăti lefurile a doi viceprimari. Vlas va primi salarul de viceprimar de la data demiterii până la repunere pe post iar actualului viceprimar Diaconescu, menţinut ilegal pe post, este plătit în plus. Paguba adusă primăriei de către primarul Gânga şi consilierii săi va trebui recuperată de la aceştia.
Se poate observa la primarii PSD o reacţie adversă faţă de hotărârile judecătoreşti care nu le convin, lucru observat şi la primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc care a pierdut toate procesele cu viceprimarul şi directorul Eugen Ţurcanu căruia a trebuit să-i plătească câteva sute de milioane de lei vechi şi să-l repună pe postul de director la DSPSA, păgubind primăria.
La primul control al celor de la Curtea de Conturi toţi aceşti primari vor trebui să achite la casieria primăriei sumele cu care au păgubit instituţia iar la Văculeşti se vor alătura primarului şi consilierii locali inconştienţi de modul în care au votat prin încălcarea legii.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nemulţumirea soţului
Horoscopul zilei de 26.09.2015
Reţeta zilei: Salată de sfeclă roşie
Apa Nova Bucuresti ar fi angajat fosti spioni pentru filaje si interceptari
Scandalul apei scumpite prin spaga
DNA: Sefii francezi ai Apa Nova stiau de mita, Bruno Roche si Laurent Lalague faceau platile
Sorin Oprescu ramane in arest preventiv
La nivelul Consiliului General Bucuresti, toti consilierii primesc bani pentru votul acordat
Comunicat de presă Fundaţia „Nicoar㔠Botoşani
Monştrii din Parlament
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Drumul confiscat
Informare meteo de ploi valabila in toata tara pana luni la pranz
Biserica Ortodoxa Bulgara cere autoritatilor sa nu mai primeasca imigranti in tara
Mai multe organizatii ale romanilor din SUA ii cer vicepresedintelui american Joe Biden sa il sprijine pe presedintele Iohannis
in consolidarea statului de drept in Romania
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog