Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21169
De la 07 Ianuarie 2003
123242237
pnl

Candidaţii liberali la parlamentare s-au încolonat în spatele lui Săftoiu

  • noi şi interesante nume de candidaţi
  • 26 August 2008, 23:00
Când am scris pe blogul meu un comentariu intitulat „Atenţie la Ţurcanu!”, puţini au fost cei care mi-au dat credit celor scrise. În primul rând pentru că împotriva lui Ţurcanu s-a creat un curent de repulsie, pe motiv că ar fi repetent la capitolul cultură generală, că şi-a obţinut licenţa pe bani, că are un comportament social brutal şi neprietenos. Toate aceste reproşuri vin din sfera unui grup de politicieni, mai mult sau mai puţin superiori lui Ţurcanu, dar care au simţit pericolul concurenţial din partea acestuia, motiv de-al ataca consecvent şi cu înverşunare, ori de câte ori li se iveşte prilejul.
În replică, Ţurcanu îşi vede de drumul său politic şi puţin îi pasă de ce se vehiculează pe seama persoanei sale şi ce acuzaţii fondate sau nefondate i se pun în cârcă. Ieri, pe surse, am aflat că a pus la cale noi strategii pregătitoare campaniei electorale în vederea alegerilor parlamentare din 23 noiembrie a.c.
Lovitura cea mare pare s-o fi dat prin a-l convinge pe Claudiu Săftoiu să preia coordonarea campaniei electorale la nivel de Botoşani. Caludiu Săftoiu nu-i un oarecine, este fostul consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu şi fost şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).
Vrem, nu vrem trebuie să recunoaştem că lovitura dată de liberali este una ce va cam da mult de gândit candidaţilor celorlalte partide, şi mă refer aici la candidaţii PSD şi PDL.
Tot pe blog am mai scris un comentariu intitulat „Şedinţă furtunoasă”, în care am afirmat că la PNL a avut loc o întâlnire la ceas de seară între între liderii locali, întâlnire contestată de către Florin Ţurcanu, secretarul PNL, că ar fi avut loc. Mai afirmam că acea întâlnire a fost marcată de multe replici dure schimbate între participanţi şi că unii dintre candidaţii la parlamentare s-au retras din cursă, nominalizându-l aici pe Ioan Viorel Ciobanu – inspectorul şef din Construcţii. În schimb, în discuţia pe care am avut-o cu Florin Ţurcanu, acesta a recunoscut că vor apărea nume noi de candidaţi, dar că nu le poate divulga public până ce nu se vor îndeplini toate criteriile de desemnare.
Iată că deja ieri, pe surse, am aflat că pe cele două colegii botoşănene numele candidaţilor sunt: Doru Munteanu – directorul general al Spitalului judeţean „Mavromati” Botoşani (foto 1) şi omul de afaceri Victor Mihalachi (foto 2). La Senat a rămas Gabriel Oprişanu – directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani. Aşadar, cei doi Ciubotaru, mă refer la Gelu Prăjitură şi Gelu Alfa Land, au renunţat la a mai candida. Şi în Colegiul Dorohoi s-au produs modificări esenţiale. Dacă pentru început fusese nominalizat Adrian Hăidăuţu, cel venit de la PSD, alaltăieri era rostit numele lui Mihai Axinte – director la Direcţia Silvică, sursele de ieri ne-au confirmat că în acest Colegiu vor candida Viorel Grigoraş – fost şef RAR, în prezent patronul unei puternice firme de transport persoane şi cu tânărul dorohoian Alin Sorin Clim, primul ca senator şi al doilea ca deputat.
Astăzi sau mâine Caludiu Săftoiu este aşteptat să ajungă la PNL Botoşani, pentru a face o primă evaluare a situaţiei şi a stabili primele modalităţi de lucru. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXV)
(Ioan Rotundu)
Podul care a scurtat drumul spre cazanul „ţuicii de Rădeni”
Drumul care continuă să rămână doar un vis frumos
Salariaţii de la Protecţia Copilului vor fi scoşi afară din birouri
Primăria Botoşani va trece la ridicarea maşinilor parcate nelegal
Taxe şi impozite la nivelul celor de acum doi ani
15 copiii din Rădăuţi Prut pleacă în vacanţă la Petrila
Botoşăneancă violată de fratele concubinului
Şanţurile neastupate îi vor costa scump pe furnizorii de utilităţi
86 de milioane lei pentru înfiinţarea şi modernizarea spaţiilor verzi
Rusia reîncepe jocul în zona transnistreană. România, spectator
Bogat şi sărac: Va exista Basarabia pana in 2009?
Rusia avertizează Basarabia asupra "greşelii georgiene"
Ţeapa ratelor descrescătoare la Unicredit
Program Tele'M Botoşani miercuri, 27 august
Horoscop
Supervirilitate
Vă acordă consultanţă... gratuit
A scăzut drastic numărul celor care trăiesc din ajutoare sociale
Vor primi salariile la nivelul maxim
Birocraţia costă Spitalul judeţean un milion de euro
Cardurile europene îi stresează pe cei de la CJAS
Candidaţi noi, dar cu pietre de moară la picioare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog