Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21756
De la 07 Ianuarie 2003
122907405

Comentariul comentariilor (CCXXII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 22 October 2008, 23:00
O perioadă de timp, democrat – liberalul Florin Ghiorghiţă a avut interdicţie în a face declaraţii de presă, mai ales că declaraţiile sale stârneau proteste din partea electoratului, iar PDL-ul, care se afla în campania alegerilor locale, avea de pierdut. Alegerile locale au trecut, iar Ghiorghiţă a prins din nou gustul declaraţiilor de presă, chiar dacă acum suntem în campania alegerilor parlamentare. Aşa s-a ajuns că „Vicele Ghiorghiţă dă lecţii de etică şi morală liberalului Câmpanu”, iar şeful liberalilor s-a apărat ripostând. Nici comentatorii n-au scăpat prilejul de ai beşteli pe cei doi, consideraţi, politic vorbind, o apă şi-un pământ.
„Radu” s-a luat de Câmpanu, dar total neinspirat: „Să spună Câmpanu câte fonduri europene a adus ca deputat şi apoi să comenteze, dar nu se gândesc că nu este de ajuns să spună. Ce-ar fi să demonstreze. Sau nu are cum?” Menirea unui parlamentar nu este să aducă fonduri europene sau guvernamentale în judeţ. Treaba lui este să participe la conceperea unor legi utile societăţii şi totodată concise, clare în conţinut, fără posibile interpretări şi funcţionale instituţional. Problema aducerii fondurilor revine Consiliului judeţean şi primarilor, dacă sunt capabili să întocmească programe care să fie alese pentru a fi finanţate.
„PSD” l-atacă pe Ghiorghiţă: „Şi-a găsit şi cine să dea lecţii liberalului Câmpanu...Bine ar fi să se fi uitat mai întâi la el şi la ceea ce a realizat şi apoi să vb. Apropos, Ghiorhiţă ştie ce e un cod de etică? Să fim serioşi, Gheorghiţă şi etica...:” Şi criticile au continuat. Încheiem cu opinia lui „Zizi”, care nu găseşte vreo diferenţă între cei doi: „Oare nu le e ruşine la astfel de indivizi să iasă în faţă? Cine naiba îl bagă pe un profitor de asta decât partidul, îl pune pe listă, îl promovează şi proştii votează. Niciunul dintre noi n-ar trebui să zicem nimica câtă vreme mergem la vot să le facem mendrele la handicapaţii şi inculţii ăştia, care în afară de interesul lor personal nu mai vad pe nimeni, cu atât mai puţin comunitatea.” Aşa sunt politicienii, fără principii, fără demnitate, ahtiaţi după căpătuială pe seama banului public. Nu numai în România, peste tot în lume, cu precizarea că la noi sunt cei mai mulţi şi mai nesimţiţi.
„Unde n-au izbândit Ţâbuleac şi Ţurcanu a reuşit Conţac”, adică s-au obţinut ceva promisiuni de la Tăriceanu că va aloca vreo sută de miliarde lei vechi pentru a se acoperi, măcar parţial, plata salariilor restante la Protecţia Copilului. Chiar dacă actualul vicepreşedinte al CJ, Constantin Conţac, s-a folosit de influenţa ce-o are pe la şefii de la Bucureşti şi a obţinut ceva bani, nu s-a bucurat şi de recunoştinţa botoşănenilor, care l-au tăvălit în fel şi chip prin noroi. „Nedumeritul” interpretează altfel evenimentul consumat: „Abureală! Hotărârea era luată de Guvern încă din septembrie. Că a apărut acum în Monitorul Oficial este altceva! Conţac nu are nici un merit! Practici de campanie electorala PSD-PNL!” Comentatorul nu cunoaşte jocurile de culise. Hotărârea a fost luată când a fost, dar la intervenţiile lui Conţac, care i-a lăsat pe Ţurcanu şi Ţâbuleac să se vaite ca două vădane, după care s-a dus la Bucureşti, la sigur, şi s-a întors glorios. Este drept că totul s-a derulat în scop electoral, dar trebuie să avem în vedere că aşa fac toate partidele care sunt la putere. De unde şi lupta acerbă care se dă între ele, până ajung să se înscăuneze acolo, sus.
Dealtfel acest lucru l-a sesizat şi „Neutrul”, care a explicat: „Când Ţâbuleac era pe coamă de val şi aducea bani cu Flutur, n-a dat şi la primarii PDS. Acum soarta se răzbună. Iar degeaba se încearcă minimalizarea rolului lui Conţac, pentru că el a intervenit pentru a se da bani la Botoşani înainte de a se aproba HG. A ţinut secreta, să aibă impact electoral.” Ce ţine nu-ţi place acum, nu mai fă lor când vei fi din nou la putere! Iată un îndemn ce poate fi slogan electoral.
Şi din nou despre disputa dintre Câmpanu şi vicele Ghiorghiţă. Mai ales că liderul PNL „Câmpanu umblă cu plângeri penale, iar pedelistul Ghiorghiţă îi numără zilele” Unde dă Câmpanu şi ce crapă la Ghiorghiţă caută să ne desluşească „Brenel”, un comentariu avertisment: „Dacă Darabaniul este o comună, îi recomand d-lui Ghiorghiţă să nu se aştepte din partea noastră (chiar şi PDL-isti) să spere la ceva rezultate în alegerile ce vor urma. Indiferent de culoarea politică, noi, cei din comuna Darabani, îl vom sancţiona atât pe el cât şi partidul din care face parte .... Prin vocea prostului se grăieşte adevărul .... Deci chiar dacă PDL părea că va fi ceva mai bun decât alte partide, acum noi, aceşti comunitari din Darabani, vom vota aşa cum trebuie ....” Poate că preşedintele PDL Cătălin Flutur va medita pe marginea acestui comentariu şi-l va pune din nou pe Ghiorghiţă la popreală cu declaraţiile de presă. Măcar până trec alegerile! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Clienţii fraudaţi de bănci, le pot da în judecată GRATIS !
UDMR, “Uber Alles!”
Primarul Racz Karoly, monument al şovinismului maghiar
Români, va ordon, învăţaţi ungureşte!
Vodafone va arunca în stradă o bolnavă pensionară, şi-i va confisca garsoniera
Comunicat de presă
Horoscop
Pretenţiile moşului
O afacere imobiliară barosană dar...zona e problematică
Este candidat cu patalama de la BEJ
Candidatul Oprişanu la Senat a mai dat o lovitură de imagine
Tot mai puţine incendii provocate de copii
Sanitarii vor grevă, deşi criza economică i-ar putea împuţina ca număr
Bătrână, victimă a unui atac sălbatic din partea unui câine comunitar
Lăsaţi fără colegii, ţărăniştii vor să devină chibiţii cuiva
Staţie PECO amendată cu 60.000 lei pentru că nu avea autorizaţie de mediu
Liderul ţărăniştilor, Marian Miluţ, l-a lăsat pe Furtună fără „coledziu”
Doina Dreţcanu a uzat de baie de imagine
Şi, totuşi, cui i se cuvine coroana de lauri?
Lansarea candidaţilor liberali la Polivalentă a fost blocată
Ghiorghiţă a vorbit ca proasta-n târg, iar Câmpanu este analfabet
Câmpanu şi-a propus să-i facă lui Ghiorghiţă cunoştinţă cu judecătorii
Ţiprigan vrea grevă cu orice preţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog