Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1547
De la 07 Ianuarie 2003
123300689
pnl

Comentariul comentariilor (CCXXVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 27 October 2008, 23:00
Alianţa dintre liberali şi social-democraţi a ţinut de joi până mai apoi. „Bine instruiţi de Ţurcanu, liberalii i-au trădat pe social-democraţi”, făcând din nou pact cu diavolul, adică cu PDL-ul. Refacerea Alianţei DA numai pentru a se împărţi nişte bani la primarii galbeni şi portocalii nu se justifică. Acelaşi lucru liberalii îl puteau face şi cu social-democraţii, cum au şi mai făcut-o dealtfel. Altceva l-a mânat pe Ţurcanu să dea mâna cu preşedintele portocaliu Mihai Ţâbuleac. Ţurcanu este un om ce vrea putere, multă putere. Cred că Ţâbuleac i-a promis că-i mai dă pe mână vreo direcţie din CJ, de Ţurcanu l-a trădat pe Conţac. Numai că această trădare s-ar putea, cât de curând, să se întoarcă împotriva lui Ţurcanu. Viitorul pare să ne ofere multe surprize. Până când lucrurile se vor aşeza pe făgaşul lor, în urma alegerilor parlamentare, comentatorii, sătui să tot asiste numai la scandaluri, i-a porcăit pe toţi, de-a valma.
„Gigi” s-a răfuit cu Ţurcanu: „Nea Conţac, te-a trădat analfabetul- jurist! Trebuia să te aştepţi la aşa ceva. Probabil i s-a promis niscaiva bani pentru a plăti ratele şi datoriile sau să-şi schimbe jipul. Ţâbuleac l-a promovat, Ţâbuleac o să-l bage în puşcărie, fiţi fără grijă!” Să-l mai cităm şi pe „Moc”, şi el supărat pe cele întâmplate: „De unde reacţie inteligentă la Achiţei?!! De fapt, cu puţine excepţii ,de unde reacţii inteligente la politicienii botoşăneni! La noi primează circul, românul fiind iubitor de astfel de manifestări. Consecinţele se văd la nivelul întregului judeţ, numit pe drept al sărmanilor şi tizicului!” Un comentator a mers şi mai departe, văzând în alianţa de conjunctură o pierdere de imagine pentru PNL: „Bravo PNL-isti! Interesantă schimbare, însă Ţâbuleac o să vă înfunde. Schimbarea directorului de la APA GRUP, a directorului de la DJDP etc...toate în folosul PDL-ului. La APA GRUP se derulează proiecte de zeci de milioane de euro, iar aceşti bani trebuie să ajungă în buzunarele lui VICTOR CONSTRUC, să aibă omul cu ce susţine campania corectă a PDL-ului. Bravo PNL! Contribuiţi din plin la victoria în alegeri a PDL-istilor, că pe voi atât vă duce "mintea".
Cu multă nesimţire, soţii ajunşi în funcţii publice de rang înalt şi-au cocoţat şi soţiile, că doar leafa lor tot din banul public este asigurată. Chiar dacă soţia i-ar fi fost bute de carte şi o specialistă de necontestat în domeniu, tot n-ar fi trebuit promovată. Dar când bunul simţi lipseşte, când respectul pentru societate este un moft politic de conjunctură şi nu o conduită morală, totul este posibil. Poate că citind articolul „Neveste de politicieni cocoţate în funcţii publice”, comentatorii au fost prea blânzi în aprecieri. „Indignat” a observat că „Mai toţi indivizii ajunşi într-o funcţie care îi dă dreptul la folosinţa unui autoturism în interes serviciu, confundă cu interesul propriu şi le folosesc maşinile după bunul plac cu sau fără şofer. În mai toate cazurile şoferii stau şi şefii pleacă unde vor muşchii lor. Cheltuiala este din banul public. Are cunoştinţă cineva de un caz care se foloseşte altfel?” În ziua când nevasta şefului de la Protecţia Consumatorului, Ana Ţurcanu, aflată la volanul autoturismului instituţiei şi a comis un accident în zona pieţei, inspectorii OJPC au fost trimişi la Darabani pe cont propriu.
„Ueeu” ne-a explicat la rându-i că „Sunt destule femei capabile şi care nu au reuşit să se ridice prin forţe proprii, aşa că s-o lăsăm în sânge (vorba unui psd-ist, Dumnezeu să-l ierte că mult rău a mai făcut ţării) sunt capabile aşa cum prefectul e apolitic, aceleaşi metehne comuniste, chiar de la oameni mai tineri care cică n-au fost intoxicaţi de comunişti, dar sunt mai îndoctrinaţi în ale răului decât vechii comunişti.” Răutăcioasă s-a arătat a fi „Alina”, poate chiar geloasă: „Da despre alea care execută servicii sexuale la partid, ca să se ajungă, nu ziceţi nimic? Şi chiar sunt consilieri judeţeni de marcă, adică ne reprezintă.” N-am înţeles dacă cele în cauză o reprezintă pe comentatoare sau pe noi toţi, dar un sâmbure de adevăr în cele afirmate există. Dumnezeu să-l ierte, pe vremea când era consilier judeţean, Paul Ostaci şi-a făcut amanta consilieră judeţeană, ca s-o ţină aproape şi să nu i-o fure colegii mai tineri.
Mai nou „Buhăianu este chinuit de prea multe întrebări”, şi are toate motivele să rămână în aceasta stare. Nici un comentariu nu i-a fost favorabil, mai ales că vrea să-şi înnoiască mandatul de deputat. „Moc” vine cu o soluţie: „Buhăianu trebuie supus exorcizării, că prea multe fantome î-l bântuie. Din păcate, călugărul Corogeanu de la Tanacu e puţin ascuns, dar călugărul Vasile la care se spovedea fostul "il presidente" Emiluş cred că e liber. Înainte de alegeri ar putea da o fugă. Am primit scrisoarea domnului deputat şi de emoţie faţă de "măreţele "realizări ale domniei sale în politică tensiunea mea a ajuns la 21 cu 12!! Deoarece în finalul scrisorii doreşte un sfat sau o sugestie, doresc să-i transmit că mai bine ar fi antrenor la pro volei decât om politic. Am fost deranjat ca potenţial alegator de noul circ declanşat cu urmaşul dinastiei Conţac, de stilul de ciocănitoare pe care-l afişează la apariţiile de la Somax.” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Portocalii democrat-liberali au luat o palmă usturătoare la Flămânzi
lansare de candidaţi la parlamentare ratată în lipsă de participanţi
Cum îmi mănâncă ficaţii multinaţionala Orange
Expunerea pacienţilor la radiaţii ionizante va fi monitorizată
Se vor acorda subvenţii pentru tratamentul de infertilitate
Zece mii de oameni în stradă la Chişinău împotriva guvernului comunist
„Suntem vânaţi pe autostradă”
Comunicat de presă
In memoriam
Horoscop
Leac pentru papagalul porcos la vorbă
Isprava lui Boc
Spaima vampirilor
Modulele provizorii i-au picat prost lui Baban
Termenul dat de prefect constructorilor se apropie
Cei de la Ambulanţa par să aibă pe conştiinţă moartea lui Ionescu
şase telefoane şi nici o reacţie de grabămoartea sa lasă nelămurite unele aspecte
Pregătirile pentru alegeri sunt în grafic
Apa Grup începe lucrările la programul ISPA în municipiu
Clădirea Prefecturii mai are de aşteptat până să fie primenită
Muzeul Sportului la Botoşani
Deţinuţii botoşăneni au cântat bolnavilor cu probleme mintale
Week-end fierbinte pentru poliţiştii comunitari
Evenimente fierbinţi… fără foc
Botoşănenii se înghesuie să devină poliţişti comunitari
Muniţie distrusă cu 30 kilograme de trotil
Gânduri către cer!
E.ON Gaz Distribuţie întrerupe temporar distribuţia gazelor în Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog