Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
902
De la 07 Ianuarie 2003
123197205
pnl
Editorial

Preşedintele care dezbină să unească

  • Ioan Rotundu
  • 13 November 2014, 23:00
Candidatul PSD la Preşedinţia României, premierul Victor Ponta, şi-a ales ca slogan electoral şi autodefinirea „Preşedintele care uneşte”. Numai că într-un fel sună sloganul şi cu totul altfel se manifestă Ponta şi liderii naţionali şi locali ai PSD.
Fără îndoială că actuala campanie a PSD-ului este cea mai murdară campanie electorală, la propriu, din perioada postdecembristă. Minciuna, manipularea menită să ascundă solidaritatea lui Ponta cu corupţii, instigarea la ură şi dezbinarea socială sunt demersurile PSD-ului şi as liderului său Victor Ponta cu care vor să ocupe Palatul Cotroceni.
Probabil că Ponta a auzit de principiul estetic ordine prin dezordine şi l-a plagiat politic prin a promova dezbinarea românilor pentru a deveni el eroul unificator al naţiunii. Numai că este un plagiat nereuşit, spre deosebire de cel cu doctoratul care i-a ţinut. Deocamdată!
Dar să argumentăm aceste acuzaţii de dezbinare. În primul rând că i-a aţâţat pe români contra etniei germane, lansând îndemnul ca populaţia română să voteze un preşedinte român. Apoi, a atras Biserica Creştin Ortodoxă în lupta sa politică, cumpărându-i pe preoţi cu alocări de fonduri de la bugetul naţional. În schimbul banilor, preoţii ortodocşi cer creştinilor să voteze un preşedinte român şi ortodox şi nu un protestant, numele lui Ponta fiind rostit prin biserici fără nicio jenă preoţească.
Aseară, la B1 Tv, Ponta rostea vorbe mari despre unirea românilor dezbinaţi de preşedintele Băsescu. Şi cum vrea el să-i unească? În primul rând că a amnistiat o serie de datorii ale unor bugetari şi pensionari către bugetul statului, datorii constând în sume încasate ilegal, stârnind nemulţumirea celorlalţi care n-au avut norocul să încaseze şi ei ilegal nişte bani de la stat pe care să nu-i mai restituie. A acordat ajutoare băneşti prin inventarea unor diverse motive sociale la categorii de români pe care le-a considerat susţinătoare ale PSD-ului, creând mari nemulţumiri în rândul celorlalte categorii care s-au văzut frustrate că nu primesc şi ele astfel de avantaje financiare.
Dar marea reuşită a lui Ponta ca premier este că i-a învrăjbit pe cei care lucrează în sistemul privat împotriva bugetarilor, bugetari care au fost avantajaţi prin acordarea unor venituri financiare de care angajaţii din sistemul privat n-au cum să beneficieze.
Dar şiu mai mare reuşită a lui Ponta poate fi considerat succesul său de a-i împărţi pe români în susţinători ai PSD-ului şi duşmani ai lui Băsescu şi a celor din preajma acestuia. La ambele confruntări cu Iohannes Klaus, Ponta l-a acuzat pe contracandidatul său că este asemenea lui Băsescu, că este înconjurat de oamenii lui Băsescu, că este preferatul băseştilor şi pentru aceste motive românii nu trebuie să-l voteze preşedinte.
În schimb, s-a simţit foarte mândru de sprijinul baronilor locali ai PSD, de corupţii care s-au refugiat în PSD cu speranţa că vor scăpa de anchetele procurorilor de la DNA, s-a simţit mândru că a jefuit pur şi simplu bugetul ţării pentru a oferi pomeni electorale celor dispuşi să-l voteze..
Precum se poate lesne constata, până să devină erou al unificării românilor, premierul şi candidatul PSD la Preşedinţia României, Victor Ponta,m a reuşit performanţa de a-i dezbina pe români etnic, religios şi social. Când va trece la unirea lor? Niciodată, pentru că nu acesta este scopul său. Sloganul cu unirea este doar mijlocul cu care să-şi atingă scopul protejării baronilor corupţi din PSD sau de la celelalte partide dacă se vor refugia în PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Noul salut între români
Un altfel de chişcă moldovenească
Horoscopul zilei
Noi descoperiri din Turcia dau indicii uimitoare despre viata din satele de acum 10 -11.000 de ani
OMV Petrom investeste 30 de milioane de euro pentru redezvoltarea zacamantului de titei Tazlau
Transgaz a obtinut in primele 9 luni un profit mai mult decat dublu fata de cel din 2013
Presedintele Curtii Constitutionale, despre decizia privind imunitatea sefului statului:
Va avea relevanta pentru ca nu se incheie lumea cu acest presedinte. Vor mai fi presedinti si de aici incolo
Meciul televizat Ponta - Iohannis s-a incheiat, Klaus Iohannis a cistigat returul la B1. Ce urmeaza?
Un roman din Germania a creat un forum pentru a facilita transportul la sectiile de vot
Ministerul de Externe al Germaniei: In situatii exceptionale se pot organiza sectii de vot in afara misiunilor diplomatice
Ponta sustinea contrariul
Îi urăşte, dar nu le poate plagia inventivitatea
Ioan Rotundu
Comunicat de presă ACL
Victor Rebengiuc : „Îl susţin pe Iohannis cu toate forţele”
Botoşani: ACL va înregistra audio şi video slujbele de duminică
Numai preoţii care vor face politică
Mihai Răzvan Ungureanu, prezent la Botoșani
O noua amenintare in Europa: Orbanizarea Romaniei
Ungaria creste la 50% controversata taxa pe publicitate
Cum vad agentiile internationale de stiri lupta politica din Romania
Bataiosul Victor Ponta, cu o morala elastica, si civilizatul Klaus Iohannis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog