Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19519
De la 07 Ianuarie 2003
123240587
pnl

Mii de islandezi se ofera sa gazduiasca refugiati sirieni in casele lor

  • 1 September 2015, 23:00
Peste 11 mii de islandezi s-au oferit sa gazduiasca refugiati sirieni in locuintele lor, dupa ce Guvernul din Islanda a anuntat ca poate primi doar 50 de refugiati in acest an, anunta Time.com. Mobilizarea vine dupa ce, intr-un eveniment creat duminica pe Facebook de Bryndis Bjorgvinsdottir, renumit profesor islandez, cetatenii erau incurajati sa faca un apel la Guvern in favoarea refugiatilor.
"Sunt o mama singura, cu un fiu in varsta de 6 ani", a scris Stefansdottir Hekla pe grupul de Facebook. "Putem lua in grija un copil care are nevoie. Sunt profesor si as putea ajuta un copil sa vorbeasca, sa citeasca, sa scrie in limba islandeza si sa se adapteze la socitetatea noastra. Am haine, un pat, jucarii si tot ceea ce are nevoie un copil", a completat femeia.
Peste 4 milioane de sirieni au fugit din tara lor de origine de la debutul conflictului, ceea ce inseamna o sesime din populatia totala a Siriei. O parte dintre ei au cautat adapost in tarile invecinate, in timp ce altii s-au indreptat catre Europa. Potrivit datelor Organizatiei Natiunilor Unite, Siria se regaseste in centrul celei mai mari crize a refugiatilor din ultimii 25 de ani. La sfarsitul lui 2014, 1 din 5 oameni fortati sa isi paraseasca locuinta, la nivel mondial, era sirian.
Cu cel putine 7.6 milioane de oameni fortati sa-si paraseasca locuintele in Siria, astfel ca s-a ajuns ca aproape jumatate din populatia tarii sa fie reprezentata de refugiati in alte state si stramutati. Conflictul, ajuns acum in cel de-al cincelea an, a dus la moartea a peste 220.000 de oameni.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Temerea scorului
Horoscopul zilei de 2.09.2015
Reţeta zilei: Castraveţi bulgăreşti
Cum şi-a ţepuit Gabriel Oprişanu partenerul de afaceri (III)
Ioan Rotundu
Un inspector de politie despre Gabriel Oprea
Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne/ Cum se naste un mic cult al "interesului national"
Premiera: Un radio a fost inchis din cauza datoriilor mari la organismele de drepturi de autor
Omul de afaceri Horia Simu, adus la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat ca i-ar fi mituit pe Alina Bica si Serban Pop
Deputatul PSD Ion Ochi, trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu
a demisionat din Parlament
Impozitul pe cladiri va creste de 40 de ori pentru unele microintreprinderi si va inchide 10% din aceasta categorie de firme
Papa Francisc cere preotilor sa ierte femeile care au facut avort, cu ocazia Jubileului Milostivirii
Ce trebuie sa faci in Romania ca sa te compromiti public?
Cum a ajuns educaţia cenuşăreasa societăţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog