Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27588
De la 07 Ianuarie 2003
123248656
pnl

Primarul oraşului Ploieşti, Iulian Bădescu, citat la DNA

  • 26 January 2014, 23:00
Primarul orasului Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), a fost citat la DNA intr-un dosar in care se efectueaza cercetari cu privire la premierea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploiesti.
Badescu a declarat duminica, pentru Agerpres, ca a fost citat sa se prezinte luni dimineata la DNA, dupa ce saptamana trecuta au fost citati si 26 de consilieri locali, city managerul Anca Agapie, secretarul Oana Iacob si sefii directiilor Juridic si Financiar.
"Este vorba despre o ancheta care vizeaza platile facute de municipalitate catre Asociatia "Lupii Galbeni". Se pare ca verificarile au pornit ca urmare a unui denunt facut de fosta directoare economica, Nicoleta Craciunoiu", a precizat Iulian Badescu. Procurorii DNA au ridicat, marti, de la sediul Primariei Ploiesti, mai multe documentede la compartimentele Juridic si Financiar care au legatura cu platile efectuate de municipalitate catre Asociatia "Lupii Galbeni".
Primarul Iulian Badescu a declarat la acel moment pentru Agerpres ca procurorii au solicitat toate documentele care au stat la baza platilor facute de primarie catre Asociatia "Lupii Galbeni", respectiv o hotarare de consiliu local intocmita in anul 2012, documente de plata, Regulamentul de functionare a CL Ploiesti si documentele referitoare la sanctionarea fostului director economic Nicoleta Craciunoiu.
Fostul director economic a fost destituit la propunerea Comisiei de Disciplina dupa ce a refuzat sa avizeze o plata catre FC Petrolul Ploiesti.
Un numar de 26 de consilieri locali au fost citati, saptamana trecuta, la DNA, dar si city managerul Anca Agapie, secretarul Oana Iacob si sefii directiilor Juridic si Financiar. Consiliul Local Ploiesti a aprobat, la sfarsitul anului 2012, o hotarare "privind cooperarea municipiului Ploiesti cu Asociatia comunitara "Lupii Galbeni" 2012 in vederea finantarii si realizarii in comun a unor actiuni, servicii si proiecte de interes public local, avand ca obiectiv principal sustinerea si promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti".
Prin aceasta, primarul Iulian Badescu a fost imputernicit sa semneze un contract de cooperare cu Asociatia "Lupii Galbeni", valabil pe o perioada de cinci ani competitionali incepand cu sezonul competitional 2012 - 2013, care prevede ca echipa de fotbal ploiesteana primeste un milion de euro de la bugetul local in cazul in care se claseaza pe unul din locurile 6 - 10 in Liga I, iar suma creste la doua milioane de euro in cazul in care echipa se claseaza pe unul din locurile 1 - 5 in Liga I.
De asemenea, contractul prevede acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local in cazul castigarii Cupei Romaniei de catre echipa ploiesteana, trofeu pe care aceasta l-a castigat.
Petrolul Ploiesti a castigat Cupa Romaniei Timisoreana la fotbal, dupa ce a invins echipa CFR Cluj cu scorul de 1-0 (1-0).
Astfel, municipalitatea trebuie sa plateasca suma de trei milioane de euro pentru performantele sportive obtinute de Petrolul Ploiesti.
Pana in acest moment, Primaria Ploiesti a virat trei transe de bani in conturile Asociatiei "Lupii Galbeni", respectiv 1,2 milioane de euro, 1,3 milioane de lei si 1,7 milioane de lei.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Amabilitatea ospătarului
Horoscopul zilei
Botoşani: Iarna s-a îndurat de autorităţi şi nu le-a făcut probleme
Lumea lu' Rotundu: De ce au muţit telefoanele
Dinamica economiei: Casele de marcat 25.01.2014
Preşedintele Franţei a anunţat despărţirea de Valerie Trierweiler
Rafale de vânt de peste 250 km/h in Alpii elveţieni
Studenţii care au examene şi nu se pot prezenta din cauza vremii le vor susţine la o altă dată
Victor Ponta vrea musai schimbarea lui Opriş de la STS
Şcolile vor fi închise luni în 27 judeţe şi municipiul Bucureşti
„Micuţul caporal” de Botoşani şi a sa Mein Kmapf
Ioan Rotundu
Premierul Victor Ponta juca baschet duminică, în timp ce se instituia codul roşu
Inconştient?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog