Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10212
De la 07 Ianuarie 2003
120644841

Botoşani/Truşeşti: Prerot suspectat că a fraudat bani publici

  • Ioan Rotundu
  • 13 January 2015, 23:00

După ce sătenii din Buhăceni, comuna Truşeşti, au scăpat de preotul beţiv şi curvar Cosmin Gabriel Ivasuc, au căutat să aducă un nou preot la biserica din sat. Au aflat ei că la biserica din satul Măşcăteni, comuna Albeşti, slujeşte un preot care face naveta din Truşeşti. Oamenii l-au contactat şi l-au convins să ceară Protopopiatului Botoşani să fie mutat în parohia Buhăceni, mai ales că satul Măscăteni este cu o mare comunitate de ţigani, deci şi parohia este una săracă.
Cât o fi plătit preotul cezar Leonte taxă la Protopopiatul Botoşani ca să obţină aprobarea pentru parohia Buhăceni n-avem ştiinţă dar de plătit a plătit pentru că aşa este cutuma bisericească. Părintele Leonte a preluat parohia în an electoral, prinzând şi alegerile locale din iunie şi cele parlamentare din toamna anului 2012.
Pentru început, oamenii s-au arătat mulţumiţi de noul preot şi chiar erau încântaţi că au şi ei un preot preocupat de cele sfinte şi nu are apucăturile mirene ale fostului preot Ivasuc.
Pentru ca preotul să nu mai facă naveta din Truşeşti cu amărâta sa de Dacie, sătenii au pus mână de la mână şi au modernizat casa parohială, punând geamuri şi uşi din termopane, asigurând sistem de încălzire, făcând curăţenie generală în toate camerele şi anexele gospodăreşti.
Numai că între timp preotul Cezar leonte a început să-şi arate adevărata sa faţă. În cadrul alegerilor locate din iunie 2012, părintele a primit 45 milioane de lei de la primarul democrat-liberal Mihai Puruhniuc ca să-l sprijine În alegeri . Banii, părintele nu i-a primit în nume propriu ci pentru a ridica o nouă biserică, cea veche nefiind încăpătoare. Alte 45 de milioane de lei a mai primit părintele de la Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani tot pentru a-l sprijini în alegeri. Dacă Puruihniuc a câştigat un al doilea mandat. Ţâbuleac a pierdut alegerile.
Preotul a primit banii dar nu i-a depus în contul parohiei şi nici n-a informat consiliul parohial. Ciudat a mai fost şi faptul că deşi a luat banii de la doi democraţi-liberali, părintele, despre care se spune c[ este membru PSD a făcut campanie pentru medicul veterinar Tureac, preşedintele organizaţiei PSD Truşeşti care a candidat la funcţia de primar împotriva lui Puruhniuc şi a pierdut alegerile.
În cursul anului 2013 Tureac a intervenit la senatorul PSD soţie de şofer Doina Federovici pentru ca aceasta, la r\ndcul ei, să facă tragic de influenţă la Ministerul Culturii – Departamentul Cultelor, ca preotul Cezar Leonte să primească fonduri în vederea ridicării unei noi biserici.
Senatorul s-a făcut luntre şi punte pe la Departamentul Cultelor şi în decembrie 2013 în contul Parohiei Buhăceni deschis la Ageţia BCR Truşeşti a intrat suma în lei, echivalentul a 10 mii de euro. Şi de această dată părintele n-a suflat nicio vorbă că a primit aceşti bani. Cum, necum, dinspre Agenţia BCR s-a scurs către primarul Mihai Puruhniuc şi viceprimarul Grişa Ailenei cum că părintele a primit fonduri de la Guvern. Cei doi l-au întrebat dar părintele a negat cu vehemenţă, susţinând că totul este o minciună.
Abia spre toamna anului 2014, când părintele a început să-şi ridice o impozantă vilă (foto) în Truşeşti, a recunoscut către primar şi vice primar că a primit suma de 10 mii euro de la Departamentul Cultelor ca să ridice biserică nouă în Buhăceni.
Cu viceprimarul Grişa Ailenei am stat de vorbă şi mi-a declarat că la- întrebat pe părinte „Părinte este adevărat că asţi primit 10 mii euro de la Culte? Nu, nu este adevărat n-am primit nimic, mi-a răspuns el. . Apoi a recunoscut şi i-am spus: Părinte de ce m-aţi minţit că nu vă lua Primăria banii? De atunci părintele s-a supărat pe noi.” (Va continua)
Ioan Rotundu \

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Asemănare
Reţeta zilei: Colţunaşii bunicii
Horoscopul zilei
Puiu Hasotti: Tudor Chiuariu poate sa activeze in continuare in grupul PNL, dar cred ca nu in Comisia juridica
Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, arestat preventiv
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Parlamentul european a adoptat o lege care interzice folosirea de organisme modificate genetic
Petrolul deschide sub 45 de dolari, in scadere puternica
Victor Ponta: Pe tema autostrazii Comarnic-Brasov pot sa imi fac un doctorat
Casa Alba: Ar fi trebuit sa trimitem un oficial de prim rang la marsul republican de la Paris
Autoritatea musulmana egipteana denunta noua caricatura cu profetul Mahomed din Charlie Hebdo
Monica Macovei cere Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura
Antena 3 a scapat fara amenda in cazul Mircea Badea si motociclistii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă