Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4118
De la 07 Ianuarie 2003
113096926

Botoşani: Primarul de Vlădeni i-a dezamăgit pe micii actori talentaţi

  • copii prezenţi la la Festivalul „Gheorghe Hruşcă” au stat flămânzi
  • 20 May 2012, 23:00

Peste 400 de copii preşcolari şi de clasa întâi au participat anul acesta la Festivalul de Teatru şi Creaţie Plastică „Gheorghe Hruşcă”, desfăşurat în localitatea botoşăneană Vlădeni, aflat anul acesta la a VI-a ediţie.
Festivalul judeţean are două secţiuni, teatru şi pictură. Anul acesta au fost înscrişi la secţiunea arte plastice 90 de copii şi la cealaltă categorie 48 de formaţii pe cele cinci secţiuni: teatru scurt, scenetă, monolog, recitare şi dramatizare.
Mogâldeţele au încercat să convingă un juriu destul de exigent că au talent actoricesc, dar şi că pot recita şi pot reţine şi exprima monologuri amuzante chiar la 5 sau 6 ani.
Micuţii au fost susţinuţi de părinţii care după ce au secătuit de vlagă bugetul familiei îşi rodeau unghiile de emoţii pentru „omuleţii” de pe scenă.
Scufiţa roşie a coborât pentru o clipă în mijlocul unei săli pline de oameni ca să spună o poveste despre regulile de circulaţie care trebuie respectate de la vârste fragede. Sceneta, cu un rol puternic educativ a obţinut trofeul din partea juriului al cărui preşedinte a fost profesoara Aurelia Ciura , inspector şcolar, care alături de câteva educatoare şi profesoare din Botoşani au avut misiunea grea de a deosebi pe cei buni de cei foarte buni.
În sala mică şi scena minusculă, copiii şi-au spus pe rând rolul cu emoţie. Puţini dintre ei însă au primit o diplomă şi din păcate doar atât. Pentru că dacă la ediţiile anterioare, toţi micuţii s-au ales cu dulciuri sau cu un suc, anul acesta a fost o sărăcie lucie.
Partenerul festivalului menţionat, primăria Vlădeni, nu a pozareuşit să ţină cont cum se cuvine acest aspect delicat, având în vedere vârsta copiilor între 5 şi 7 ani. Ospitalitatea pe care trebuiau să o resimtă participanţii veniţi de departe, din Dorohoi, Broscăuţi, Brehuieşti, Vârfu Câmpului, Leorda, Copălău, Mândreşti şi alte câteva localităţi a rămas la faza de zâmbete şi dialoguri cordiale.
„În fiecare an avem o participare numeroasă. Am dat mereu dulciuri, suc, dar anul acesta am plătit staţia, am făcut ce am putut. Dacă nu sunt bani…”, a precizat primarul localităţii Vlădeni, Voicu Murariu.
Unii consilieri au spus însă că nici măcar nu li s-a cerut părerea vizavi de acest aspect. „Pe lista consilierilor locali sunt oameni de afaceri. Dacă dădeau fiecare câte zece napolitane tot se aduna ceva. Dar nu s-a făcut apel. Nu le mai ajunge de campanie electorală” s-a plâns unul dintre consilierii din Vlădeni.
Festivalul care poartă numele lui Gheorghe Hruşcă, fost profesor îndrăgit de filologie, istorie, filozofie, un gen de „domnul Trandafir” pe care localnicii nu-l vor uita niciodată, a fost altfel un succes.
Copiii au socializat, au învăţat să-şi controleze emoţiile pe scenă, au înţeles că victoria vine muncind şi că efortul mai înseamnă şi suferinţă. Cadrele didactice inimoase, extenuate de mulţimea copiilor şi de sala extrem de mică au promis la unison că la anul se vor pregăti mai intens cu alte generaţii de copilaşi.
„La început festivalul s-a chemat Ion Creangă, dar am vrut să omagiem cumva acest ilustru cadru didactic al locului. Festivalul a fost naţional patru ediţie, dar pe viitor va fi judeţean” a anunţat unul dintre organizatori. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Botoşani: Campania electorală văzută la faţa locului
Ioan Rotundu
Gura păcătoşilor adevăr vorbeşte
Ioan Rotundu
Furie in Grecia împotriva celarului german Angela Merkel
Un bancher elveţian a fost arestat intr-un dosar de fraudă de peste un miliard de euro
Votaţi „păsărica”!
Ioan Rotundu
Salvaţi-l pe "Vasilache"!
Deznaţionalizarea prin intermediul bisericii aservite Moscovei
Raptul Basarabiei de către Rusia comemorat la Paris
Traian Băsescu vrea Legea Sănătăţii şi reorganizarea administrativă a României
Traian Băsescu, la Chicago: Reformele din justiţie sunt ireversibile.
presa nu va mai putea fi făcută "slugă" ca pe vremea lui Năstase
Numele candidaţilor cu şanse de a fi aleşi primar
situaţie actualizată
Dinamica economiei - Modern Calor
Peste o mie de botoşăneni la „Noaptea muzeelor”
Trimisul lui Vadim la Botoşani a fost Gheorghe Funar
Ministrul Dezvoltării a venit la Botoşabi cu promisiuni şi critici la adresa PDL
Primarii USL din Botoşani au dat o lecţie de fariseism politic
Ministrul Dezvoltării a venit la Botoşasni să constate că n-avem economie
n-avem că a fost distrusă de Guvernele Stolojan, Văcăroiu şi Năstase prin privatizări dubioase
Ministrul Hellvig i-a ridicat osanale lui Ţurcanu
Ministerul Cepoi scurtează lista medicamentelor compensate
Fosta Apa Grup nu renunţă la procese
S-au înmulţit medicii de medicina muncii
Când, cald, când frig! Con diţii prielnice virozelor
Bancul zilei: Promisiunea e promisiune
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă