Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
160
De la 07 Ianuarie 2003
123281335
pnl
Alexandrin Moiseev:

Ce face Europa pentru Basarabeni?

  • 5 April 2012, 23:00
De-a lungul timpului, țările românești au fost un zid de apărare pentru civilizația europeană, însă ce face Europa pentru ca să le mulțumească pentru acest zid datorită căruia sultanul Baiazid nu a dat ovăs calului său din pristolul de la Roma?
Timpul a trecut, suntem în era când Europa pentru noi reprezintă un Dumnezeu de care nu ne putem lepăda. Oamenii au ajuns să vorbească mai mult de integrare europeană decât de faptul că copii lor sunt abandonați, flămânzi.
Pentru această Europă oamenii se leapădă de istorie, tradiție, obicei, credință. Dar nimeni nu-și pune întrebarea, noi, românii basarabeni, suntem doriți în Europa? Politicienii noștri ne vorbesc zilnic despre integrarea europeană, știind cu siguranță că în contextul actual nu-i posibilă o integrare în UE, iar noi atât de îndobitociți suntem că chiar îi credem. UE nu va accepta o țară ca Republica Moldova din două motive:
• Nivelul scăzut de trai.
• Conflictul de pe Nistru
Adesea vorbesc cu cetățeni care își doresc integrarea în UE și le propun cea mai simplă modalitate de integrare în UE – Unirea Basarabiei cu România. Toți doresc în UE, dar fără România, fără Unire, nu-i posibilă integrarea în UE. Istoria ne dovedește că Europa tot timpul a trădat.
Dacă nu vom deschide ochii și nu vom privi adevărul așa cum este riscăm iar să fim o monedă de schimb între UE și Rusia. Basarabia pentru UE reprezintă o piesă de schimb, noi vă dăm Basarabiaiar voi ne da-ți liniște și pace la hotar.
În ultimul timp se tot face zarvă pe problema respectării drepturilor omului promovată atât de mult de europeni, dar de dreptul nostru al Românilor de a fi acasă la ei se uită. Unirea Basarabiei cu România este un drept al meu care mi se încalcă. Buneii noștri nu au dorit în URSS și din acest motiv au fost omorâți în Siberia, ce face Europa pentru ca acest drept al nostru să fie respectat?
Nu face nimic, ba din contra ne impune să respectăm drepturile unor categorii de oameni care sunt total străini pământului nostru. Adesea am auzit pe la știri că unele țări făceau probleme pentru faptul că România acordă cetățenia română basarabenilor, oare asta nu este o încălcare a dreptului meu de a avea cetățenia statului meu?
Nu mai visați la integrarea Republicii Moldova în UE, asta nu se va întâmpla niciodată, Rusia nu va permite așa ceva, în schimb ea nu ne poate interzice să revenim acasă, adică să ne Unim cu țara mamă - România ceea ce înseamnă o integrare automată în UE.
Nimeni nu poate sta în calea Unirii între frați doar dacă frații doresc să se Unească. Putin și Kiril vor constitui un nou URSS numit mai europenește Euroasia. În acest imperiu este văzută și Republica Moldova integrată.
Chiar și patriarhul Kiril ne-a spus nu o dată, “Republica Moldova face parte din sfânta Rusie” ce alte dovezi mai trebuie. Coloana a cincea a Rusiei din Moldova muncește la greu pentru ca visul lui Putin să devină realitate. Dacă nu vom acționa la timp vom fi integrați cu forța în Euroasia, așa cum am fost integrați și în URSS. Această integrare ne va fi fatală!
Nu trebuie să așteptăm Europa să facă ceva pentru noi, nu va face nimic. Dacă dorim cu adevărat să trăim într-o lume civilizată trebuie să ne Unim cu țara mamă, altfel ne așteaptă Euroasia. Dar dacă nu ne vom mișca la timp să nu ne plângem, ne merităm soarta. Unica soluție ca Republica Moldova să facă parte din familia Europeană este Unirea Basarabiei cu România, altă variantă vorbită de politicienii de la Chișinău este o minciună grosolană.
De 20 de ani tot se vorbește și nimic nu se face, vin partide la putere cu Europa pe buze și pleacă cu banii Europei la pensie, iar noi rămânem cu visul la ea.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Răsplata de apoi
„Prea rebel să fii condus!”
Modern Calor te infortmează
18 intervenţii într-o singură zi
Alpinistul Dan Caba a cucerit Aconcagua
cel mai înalt vârf al Americilor
IŞJ Botoşani: Comunicat de presă
Juniorii de la Cheia Sol îţi dau întâlnire la Teatrul Vasilache
Imnul UE cântat în stil ţigănesc la alegerile din Serbia
Elveţia li Germania au semnat un tratat privind evaziunea fiscală
„Procurorul” Ponta îl va inculpa pe premierul Ungureanu
Contractul pentru vânzarea Cupru Min va fi semnat vineri
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a discutat cu Ion Ţiriac la Palatul Victoria
Primăria Botoşani ia credit pe 10 ani
Ovidiu Portariuc promite că aduce investitori la Botoşani
Mănăstirea Coşula ar putea primi fonduri pentru reabilitare
Botoşani: Primarul Gireadă a fost condamnat la 2 ani de închisoare
Primarul Flutur a omagiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie
Cheltuieli suplimentare în spitalele botoşănene
Şcoli botoşănene cu denumire nouă, din toamnă
Pregătiri de Paşte soldate cu spitalizări
Oficialii sistemului sanitar nu se îndură să dea liber la angajări
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog