Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5208
De la 07 Ianuarie 2003
123364780
pnl

Bursa locurilor de muncă, cu părţile ei plăcute şi mai puţin plăcute

  • 24 April 2009, 23:00
Bursa generală a locurilor de muncă a depăşit aşteptările organizatorilor în ce priveşte prezenţa persoanelor care au venit să îşi caute de lucru. De o parte aproape o mie de persoane în căutarea unui loc de muncă, iar de cealaltă parte, doar 35 de angajatori. Acesta a fost tabloul bursei din acest an, acţiune care i-a dezamăgit pe mulţi dintre cei veniţi cu speranţa că vor fi selectaţi de angajatori. Reprezentanţii societăţilor au avut de unde alege, dar şi aceştia au păstrat un oarecare gust amar. Nu pentru că ar fi stat, ca în anii trecuţi, în aşteptarea celor care să îi întrebe de locurile de muncă afişate pe oferte, ci pentru că şomerii s-au interesat prea mult de salarii, chiar dacă pregătirea lor nu a trecut de nivelul de „necalificat”.
„Dincolo de faptul că este criză şi că ne străduim să menţinem locurile de muncă şi să mai şi angajăm, nu putem da salarii prea mari personalului necalificat. Salariul minim pe economie este pentru necalificaţi şi asta nu ar trebui să fie o surpriză pentru persoanele fără pregătire, fără calificare”, a fost opinia unuia dintre angajatorii din sectorul confecţiilor.
Mulţi şomeri au trecut însă peste nemulţumirea salariilor mici şi au plecat de la bursă cu promisiunea angajatorilor că de luni vor avea un loc de muncă. Au fost angajate pe loc 170 de persoane din cele prezente la bursă, iar aproximativ 200 au fost selectate pentru că săptămâna viitoare să se prezinte la interviu în vederea angajării.
În total, agenţii economici prezenţi la bursă au venit cu aproape 600 de locuri de muncă. Doar 20 din acestea au fost pentru persoanele cu studii superioare şi nici unul nu a stârnit interesul celor veniţi în speranţa angajării. "Oferta mi s-a părut slabă de tot. Multe locuri de muncă în construcţii, pentru persoanele fără pretenţii, care se mulţumesc cu salarii foarte mici. Chiar dacă se tot invocă criza, mă aşteptam ca oferta de muncă să fie mai diversificată", a spus Mihai Mândruţ, un tânăr cu studii superioare participant la cea mai mare bursă a locurilor de muncă din acest an. Şefii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-au declarat mulţumiţi de prezenţă şomerilor, dar mai puţin satisfăcuţi de interesul arătat de angajatori pentru această acţiune.
"Noi mizam pe prezenţa unui număr dublu de agenţi economici, pentru că în zilele trecute ne-au confirmat prezenţa peste 70 de angajatori. Dar asta se întâmplă cam în fiecare an. Unii se răzgândesc în ultimul moment", a declarat Angela Ohriniuc, directorul adjunct al AJOFM. Acţiunea de ieri le-a arătat reprezentanţilor Agenţiei că bursele locurilor de muncă au început să fie speranţa a sute de botoşăneni. În acest an vor mai fi organizate bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi şi bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Manifestări antisemite sau teribilism? Ambele fac Botoşanii de râs
Studentă în… călduri
Organizează distracţii de neuitat
Ciorbă ardelenească
Comunicat de pres㠄Vivat Veselia”
Horoscop
Voi începe cu România ...
Cine se teme de cetăţenia europeană pentru basarabeni?
Represiunea regimului comunist al lui Voronoin condamnată la Parlamentul European
În Izolator am trăit cele mai îngrozitoare clipe din viaţa mea
Comentariul comentariilor LXIV
(Ioan Rotundu)
Mii de basarabeni trimit cereri pentru a redeveni cetăţeni români
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ 25 aprilie
Schimbări, cu scandal, la şefia Serviciului de Pază şi Ordine Flămânzi
Sistemul sanitar botoşănean se îndreaptă către colaps
Pesediştii botoşăneni apreciază că sunt avantajaţi la europarlamentare
Târgul meşterilor populari la cea de-a treia ediţie
Pesediştii se bucură că nu mai au oprelişti la şefia instituţiilor
Crin Antonescu vine la Botoşani
Încă o biserică în curte de spital
Modernizarea drumurilor loveşte în veniturile medicilor de familie
Noi reglementări în accederea la catedră
Se pregăteşte politizarea conducerilor de spitale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog