Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17436
De la 07 Ianuarie 2003
123238504
pnl

Caz ciudat de agresiune sexuală la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti

  • Ioan Rotundu
  • 20 February 2022, 12:46
Un mail trimis redacţiei de către Aliin Manole din Ştefăneşti ne-a informat că la Liceul „Ştefan Luchian” din localitate au avut loc mai multe agresiuni sexuale practicate de către profesorul Călin Stroe asupra unui elevului T.N. în vârstă de 15 ani.
Pentru că din mail-ul primit nu se poate desprinde cu certitudine dacă cele întâmplate în biroul profesorului se pot num agresiuni sexuale, am efectuat un minim de verificări din care am desprins un fel de portret al profesorului acuzat.
n mai se arată că „ Ma adresez dumneavoastra in speranta ca veti face lumina intr-un caz care pare sa se musamalizeze. Zilele trecute la Liceul “Stefan D. Luchian” din Stefanesti, un copil de 15 ani(baiat) a fost agresat sexual de catre profesorul sau Stroe Calin! Din surse sigure se încearcă a ascunde sub preş această nenorocire.
Mama elevului a facut reclamatie la politie, insa este dezamagita de cum evolueaza treburile. Profesorul este consilier PSD si se crede ca ar avea sustinere politica. Din cate stiu, cazul este ajuns si la inspectorat , DGASPC, dar fara prea multe sanse de a fi mediatizat. Conducerea scolii este obisnuita sa ascunda astfel de cazuri care nu dau bine imaginii. La scoala din Stefanesti incalcarea regulilor, a eticii profesionale stapanesc “intelectualitatea”.

La Poliţia Oraş Ştefăneşti s-a deschis un dosar penal pentru cercetarea aspectelor reclamate de către mama elevului Maricica.Ciomaga ş-ia vecinilor revoltaţi, printre care şi autorul acestui mail, Alin Manole. Sunt slane speranţe că cei din Poliţia Ştefăneşti vor efectua o cercetare judiciară corectă, de vreme ce soţia poliţistului Cristian Vaipan este colegă de catedră cu profesorul reclamat.
Profesorul Călin Stroe, în vârstă de vreo 47 de ani, predă în cadrul liceului la catedra de Agricultură. Este consilier local PSD, de unde şi poziţia sa dominantă în tot ce face şi lipsa temerii că poate răspunde pentru faptele sale. Mai mult, profesorul este şi lider de sindicat, împărţind-uşi funcţia cu colega sa Raluca Vaipan, profesoară de Ed. fizică şi consilier judeţean PSD, ambii făcând ordine în instituţia liceală după cum le sunt interesele personale şi de partid.
Soţia profesorului Stroe este şi ea angajata liceului pe post de bibliotecară dar are şi ore la catedră. Deşi familia Stroe locuieşte la blocul din vecinătatea liceului, ei au în proprietate şi o casă cu teren în zona numită „Mahala”.
Pentru lucrările gospodăreşti la această casă şi teren profesorul foloseşte elevii de la liceul, fără ca vreo unul din directorii instituţiei să-l ia la întrebări şi fără ca de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean să se efectueze vreo anchetă, deşi au primit numeroase reclamaţii în acest sens.
Asupra acestui subiect voi reveni cu detalii după ce voi finaliza ancheta declanşată.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Despărţire norocoasă
Horoscopul săptămânii 14 - 20.02.022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
I-au adus lui Cornilă funcţia de prefect
Ioan Rotundu
Punct ul de vedere al primarului Verginel Gireadă la emisiunea „România te iubesc!”
Emisiunea „România te iubesc!” s-a realizat selectiv
oan Rotundu
Drumul spre Lacul Eminescu trece prin mijlocul cimitirului
Ioan Rotundu
Dirijorul Putin, ţar al Rusiei, şi corul NATO care falsează
Ioan Rotundu
Analfabetismul funcţional al primarului de Leorda
Ioan Rotundu
Este nevoie în şcoală de o Istorie a evreilor?
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog