Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14310
De la 07 Ianuarie 2003
118433624

Cristian Roman: Prefecții au fost scoși ,,la produs”

  • 30 September 2014, 23:00
Deputatul ACL, Cristian Constantin Roman, acuză actualul Guvern că a politizat brutal funcția de prefect, transformând înalții funcționari publici în unelte politice aservite puterii.
Potrivit parlamentarului botoșănean, principalul artizan al derapajelor de la ceea ce ar trebui să însemne prefectul, ca garant al respectării legii în administrația locală, este vicepremierul Liviu Dragnea, motiv pentru care i-a cerut acestuia explicații chiar de la tribuna Parlamentului …
Mai nou, prefecții au primit încă o sarcin㠖 aceea de a se transforma în măciucă politică. Ei au fost scoși “la produs” consilieri și primari pentru PSD, pe perioada cât este în vigoare ordonanța care anulează temporar legea migrației politice. Trebuiau să arate că sunt și ei buni la ceva, nu? Și s-au conformat întocmai.
Unii prefecți au făcut exces de zel, au recurs la amenințări și o parte consilieri, sau primari, au cedat. Au fost exploatate cum nu se poate mai bine slăbiciunile oamenilor, pentru a-i înrola cu forța în armata partidului stat. Acest comportament, domnule viceprim-ministru, contravine flagrant statutului prefectului ca înalt funcționar public, sub sancțiunea pierderii funcției. Nu și atunci însă când încălcarea statutului se face cu îngăduința conducerii Guvernului”, susține deputatul botoșănean în interpelarea adresată vi cepremierului Liviu Dragnea.
Deputatul Cristian Constantin Roman susține că, prin controlul de legalitate, prefectul exercita în primul rând un rol preventiv, aleșii fiind sesizați de acesta și având posibilitatea de a-și îndrepta greșelile în ceea ce privește actele administrative adoptate. În opinia sa, acum aleșii au drumul liber către parchete. Parlamentarul i-a solicitat viceprim-ministrului să se pronunțe public dacă, în fapt, prefecții mai sunt apolitici, dacă mai sunt lăsați să-și exercite atribuțiile legale și care e soarta pe care această funcție o va împărtăși pe viitor.
Cristian Constantin Roman a fost de două ori prefect al județului Botoșani, îndeplinind această funcție timp de aproape șase ani, pe perioada guvernelor Tăriceanu, Boc și Ungureanu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Întrebare perversă
Un martor al DNA in cazul Microsoft afirma ca Adrian Nastase si Victor Ponta sunt implicati in trafic de influenta
Republica Moldova: Autoritatile vor sa puna sub acuzare mai multi bancheri pentru o frauda fiscala de 20 miliarde dolar
Inflatia se apropie de zero in zona euro, alimentad temerile de deflatie. Toate privirile se indreapta spre BCE
Parlamentul a dat liber la campaniile de linsaj mediatic la adresa magistratilor
Vladimir Putin nu isi poate pune in practica amenintarile vizand Polonia si Romania
Ioana Petrescu nu stie cum vor fi calculate accizele in 2015
Acum sunt platite dupa un curs fictiv leu-euro de 4,74 lei
Modern Calor Botoşani: COMUNICAT DE PRESĂ
Trei incendii în două ore
Moșia Cai de Vis invită la tangou
Deputatul PSD Tamara Ciofu solicită Ministerului Finanțelor eliminarea impozitului pe dobânzi
Interviu cu Victor Ponta (P)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă