Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
174
De la 07 Ianuarie 2003
123281349
pnl
Editorial

Întrunire liberală în fieful deputatului-infractor Verginel Gireadă

  • Ioan Rotundu
  • 6 December 2015, 23:00
Vineri, săptămâna trecută, şedinţa Biroului Permanent Judeţean a PNL Botoşani s-a organizat la Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, adică în fieful deputatului-infractor Verginel Gireadă a cărui soţie a moştenit de la soţ primăria locală la funcţia de primar.
La şedinţă au fost convocaţi să participe şi primarii liberali din judeţ, chipurile pentru a li se comunica ultimele noutăţi liberale puse la cale la Bucureşti şi Botoşani. Se pare că participarea primarilor n-a fost chiar o satisfacţie pentru grupul de infractori care conduce acum PNL Botoşani.
Primarii s-au revoltat că n-au fost consultaţi când partidul a acceptat iniţiativa PSD ca ei să fie aleşi în două tururi. Au explicat aceştia că primarii PSD au beneficiat de fonduri şi au rezolvat anumite investiţii prin satele comunei lor în timp ce primarii liberali au fost abandonaţi şi nu li s-au dat banii solicitaţi. Mai mult, este ştiut că în turul II al alegerilor în funcţia de primar PSD-ul este cel care face jocurile prin comune şi adună voturile pentru că electoratul rural este îmbătrânit şi este de partea PSD.
Apoi, unii primari s-au revoltat pe neghioaba de Alina Gorghiu care a ieşit public şi a anunţat, tam-nisam şi sără si-ţi fi cerut cineva, că pe la anul pensiile vor îngheţa, altă lovitură dată primarilor liberali şi un nou scuipat la furcă pentru social-democraţi să-i convingă pe pensionari să le voteze candidatul.
Dar marea tragedie este cu totul alta. Proaspătul decalog anunţat de conducerea PNL Bucureşti înlătură de la candidaturi aproape toată conducerea actuală a PNL Botoşani, mulţi lideri gen Gireadă şi Ţurcanu fiind condamnaţi, alţii cercetaţi penal gen Viorel Grigoraş sau cu datorii la stat, firmele lui Costel Şoptică, actual preşedinte interimar. Numai că despre acest decalog s-a evitat dezbateri în şedinţă. Firesc, de vreme ce gazda Verginel Gireadă era un infractor condamnat şi cu alte dosare penale pe rolul instanţelor de judecată. S-ar fi vorbit de funie în saca spânzuratului.
Concluzia finală pe care n-au îndrăznit infractorii aflaţi la conducerea PNL Botoşani s-o tragă a fost în schimb bine înţeleasă de primarii prezenţi. În alegerile locale de la anul îi aşteaptă vremuri grele, o luptă inegală cu candidaţii PSD şi o lipsă totală de sprijin din partea PNL Botoşani. S-au înţeles între ei să se ferească de infractorii care conduc în prezent partidul ca dracul de tămâie pentru a nu-şi asocia numele cu actele de corupţie ale acestora.
Dacă ceva nu se va schimba la conducerea PNL Botoşani, dacă actualii lideri cu probleme penale şi de moralitate nu vor dispărea din fruntea partidului, la anul liberalii vor suferi o majoră înfrângere iar numărul actual de primari va fi decimat cu peste 50%. M-aş bucura să nu am dreptate dar după cum decurg datele problemei o astfel de nenorocire politică se conturează pentru liberali.
Ambiţia de putere a actualilor lideri liberali corupţi prejudiciază grav partidul. Din nefericire pentru liberalii oneşti, nici la Bucureşti situaţia nu stă mai bună. Şi acolo tot cei cu probleme de imagine continuă să fie în fruntea partidului pe care-l duc spre un eşec aidoma PNŢ-ului în alegerile din anul 2000. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Calm doamnei
Reţeta zilei: Tocăniţă de cartofi cu carne de porc
Horoscopul zilei de 7.12.2015
Catedrala Mantuirii Neamului NU primeste bani de la buget pentru 2016
O femeie din Florida, raportata la politie de catre masina sa dupa ce a fugit de la locul unui accident
Epava galionului spaniol San Jose, care transporta aur si smaralde, descoperita in largul Columbiei la peste 300 de ani de la naufragiu
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, despre absenta finantarii bisericilor:
E doar un proiect de buget. Speram ca nu va ramane asa
Bashar al-Assad: Campania de bombardamente a britanicilor impotriva Statului Islamic va esua
Initiativa legislativa privind sanctionarea penala a celor care colecteaza fondul scolii este sustinuta de Asociatia Elevilor din Constanta
Franta: Alegeri regionale, in umbra atacurilor teroriste.
Extrema dreapta ar putea obtine un succes istoric
Dacian Ciolos, catre Patriarhul Daniel
Guvernul va pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie
Presa+n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.12.2015
Lumea lu' Rotundu: Ziua Naţională la Darabani
Admir vă ajută în treburile gospodăreşti
Botoşani: Cârdăşie social-democrată pe banii publici de la CAS
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog