Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2022
De la 07 Ianuarie 2003
123198325
pnl

Începutul sfârşitului pentru Ionică Nechifor

  • Ioan Rotundu
  • 11 June 2017, 23:00
Scandalul în privinţa numirii conducerii la Staţiunea Popăuţi pare să fi primit un deznodământ neaşteptat şi nefericit pentru Ionică Nechifor (foto), cel care se pretinde a fi cercetător ştiinţific în domeniul rasei de ovine karakul şi care este acuzat de puţinii angajaţi care au mai rămas nedaţi afară de acesta că urmăreşte însuşirea patrimoniului Staţiunii.
Ionică Nechifor a fost numit director la Staţiunea Popăuţi prin voinţa preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti. Prof.univ.dr. Gheorghe SIN la recomandarea şefului Secţiei Zootehnie prof.univ.dr. Dumitru Simionescu, un bătrânel de vreo n80 de ani, dar care are mare putere prin Academie şi un ascendent puternic asupra preşedintelui SIN care este deja un infractor prin condamnarea la 4 ani închisoare cu suspendare primită în Dosarul ICA în care a fost condamnat şi mogulul Dan Voiculescu la 10 ani închisoare dar cu executare, acum aflat după gratii.
Pentru că Nechifor era în conflict de interese cu funcţia de director, el având în familie mai multe societăţi cu obiect de activitate creşterea ovinelor din rasa karakul, în urma scandalului iscat în presă, mai mult în Jurnalul, preşedintele DSIN l-a înlocuit cu Traian Atanasiu, un cercetător ştiinţific adus de la o staţiune din Bacău.
Nechifor l-a dominat o perioadă pe Atanasiu pe care l-a determinat cu vorba bună, şantajul şi diverse avantaje personale să facă ce i-a cerut el. Când Atanasiu a realizat că Nechifor este un pericol nu pentru Staţiune ci pentru el şi funcţia sa, relaţiile dintre cei doi s-au tensionat.
În acest context Nechifor s-a dus la Academie şi i-a minţit pe cei din conducere că Atanasiu este pornit pe calea de a distruge Staţiunea, adică a pus în cârca lui Atanasiu exact ce dorea el să se întâmple. Apoi, Nechifor a găsit o cale să ajungă în biroul ministrului Agriculturii Petre Daia, pe care l-a convins că el este un specialist în creşterea ovinelor karakul şi că el ar fi extrem de nimerit pentru funcţia de director la Staţiune sau şef la APIA Botoşani.
Cum, necum ministrul a venit la Botoşani la un sfârşit de săptămână şi la ceas târziu din noapte, împreună cu soţia sa care este director de Resurse Umane la APIA Bucureşti, s-au dus acasă la Nechifor.
Numai că Nechifor, în grandoarea sa de a se mândri cu relaţiile sale înalte, a făcut mai multe fotografii care au ajuns în presă. Aşa s-a aflat cum de-a ajuns ministrul Daia cu soţia acasă la Nechifor.
Numai că grandomania şi mândria lui Nechifor i-a adus necazuri ministrului care l-a ţinut la distanţă o perioadă. Din nou Nechifor a reuşit cu minciuni şi fel de fel de diversiuni să-l convingă pe preşedintele Academiei SIN să-l demită pe Atanasiu şi să-l pună director la Staţiune pe el. Intriga a dat roade. După preluarea interimatului la Staţiune, un grup de angajaţi în frunte cu cercetătorul ştiinţific Gheorghe Hrincă s-a deplasat la Academie unde au prezentat realitatea din teren.
Convins că a fost minţi şi manipulat, preşedintele SIN a decis readucerea lui Traian Atanasiu pe funcţia de director şi demiterea lui Ionică Nechifor. În aceste zile Atanasiu va reveni la Staţiune pentru a-şi relua activitatea de director. Numai că Atanasiu este decis ca de această dată să facă cunoscută în public adevărata faţă a lui Ionică Nechifor.
Se pare că va începe prin a prezenta probe cum farsorul a reuşit să devină absolvent al Facultăţii de zootehnie la Iaşi, cum a devenit absolvent de masterat prin a plagia lucrările ştiinţifice ale altora şi cum a ajuns să se înscrie la doctorat prin fraudă intelectuală. Descoperit ca impostor, Nechifor a fost suspendat de la şcoala doctorală.
Vor urma apoi dezvăluiri despre gravele şi multiplele abuzuri comise de Nechifor asupra patrimoniului Staţiunii. Altfel, spus, la Staţiunea Popăuţi se anunţă a fi nuntă mare urmată de un divorţ răsunător.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul silei: Răsturnare de situaţie
Laude reciproce între ministrul impostor şi plagiatorul Nechifor
Ioan Rotundu
Marşul triumfal al ministrului Daia în drum spre satul Sârbi
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Dramă de familie
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 9.06.2017
Horoscopul zilei de 12..66.2017
Varianta primarului Flutur despre parcarea de la Mănăstirea Popăuţi
Ioan Rotundu
Dragnea, serie de ironii la adresa lui Grindeanu:
"Nu am experienta politica a domnului premier/ Cand pleci la Paris trebuie sa te asiguri ca nu ai uitat nimic din bagaj/ Se mai intampla in lume odata la o suta de ani sa se mai schimbe si guvernele"
Ce cistiga Romania dupa vizita lui Iohannis la Trump
Exit poll: PSD pierde Primaria din Targu Jiu, o premiera in ultimii 17 ani.
Candidatul PNL Marcel Romanescu, invingator
Sorin Grindeanu: Avem nevoie de stabilitate si predictibilitate.
Increderea acordata de romani la vot nu poate fi inselata cu noi schimbari, noi crize politice, eventual alte alegeri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog