Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13522
De la 07 Ianuarie 2003
123234590
pnl
Pe motiv de protecţie a datelor personale

ITPF Iaşi refuză să ofere informaţii despre corupţia din instituţie

  • Zoe Zlata
  • 5 March 2021, 12:16
Ziceam că pe;ş ele se strică de la cap! Aşa e şi la ITPF Iaşi,condus de Victor Mariniuc. Instituţia asta e aşezată pe butuci, de când a venit flăcăul asta în fotoliu de şef. Nimeni nu mai respectă nicio lege, nimeni nu se mai supune nimănui. Ai impresia că nu mai este o unitate de elită militară ,ci un CAP. Fiecare face ce vrea pe parcela lui.
Mariniuc e şi el în lumea lui, cu grijile şi problemele care nu îl lasă în ultima perioada să doarmă liniştit. Săptămâna trecută am adresat o scrisoare ITPF Iaşi cu rugămintea să ne răspundă în mod expres la următoarele întrebări:
1. Vă rugăm să ne confirmaţi dacă S.C. Mediauto Trans SRL a efectuat transportul a 60 de poliţişti de frontieră în cadrul SPF Bivolari pe ruta Iaşi - Bivolari şi retur începând cu anul 2018?
2 . Este adevărat că preţul abonamentului a fost negociat la 500 lei/persoană pe lună?
3.Firma S.C. Mediauto Trans SRL a fost reprezentată de cetăţeanul Zaharia Mihai?
4.La nivel de ITPF Iaşi s-a ştiut dacă Zlate Florin a avut vreo implicare atât în afacerea propriu-zisă cât şi în colectarea banilor de la angajaţii Poliţiei de Frontieră care făceau naveta Iaşi - Bivolari!.

Ne-a răspuns la întrebări astăzi, zi de vineri 5 martie 2021, cum că Regulamentul de protecţie a datelor personale nu le permite să ne răspundă la întrebări.
Dar că noi nu am solicitat niciun fel de date personale ale unor angajaţi sau alte persoane, am solicitat informaţii strict de interes public şi care se încadrează perfect în prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public.
Faptul că s-a evitat un răspuns clar şi precis ne confirmă (a câta oară?!) că actuala conducere a ITPF Iaşi nu numai că patronează actele de corupţie ale subalternilor dar le şi protejează de a nu fi cunoscute în spaţiul public.
Ne aflăm în situaţia de a publica rezultatele anchetei noastre fără un punct de vedere oficial al ITPF Iaşi. Aşadar, astăzi vă facem cunoştinţă cu faimosul și cârcotaşul Florin Zlate, un bun prieten cu Adrian Diugu,dar la fel de bun prieten şi cu Victor Mariniuc! Dacă cineva crede că "sindicaliştii " ăstia din SNPF sunt cu intenţii de a apăra interesele poliţiştilor greşiţi amarnic.
Toţi ca unul sunt puşi pe şmecherii, pe furt, pe protecţia contrabandei şi chiar dezvoltarea unor afaceri personale in cadrul poliţiei de frontieră.
Până în 2018, în cadrul ITPF exista o firmă care se ocupa de transportul poliţiştilor de frontieră pe ruta Iaşi - Bivolari şi retur. Angajat în calitate de şofer la acea firmă era un cetăţean pe nume Zaharia Mihai. Şi, cum în 2018 în fruntea ITPF Iaşi vine Victor Mariniuc, cel racolat de SIS și prins cu nădragii in vine în capitala Moldovei, lui Florin Zlate ii încolţeşte ideea că ar fi bine să pună la cale şi o afacere bănoasă, dacă tot Mariniuc a ajuns boss in vârful Copoului.
Zis şi făcut! Zlate se întâlneşte cu Zaharia Mihai, îl convinge să nu mai fie angajatul firmei, ci să îşi deschidă el firmă de transport ,că în rest se va ocupa el, Zlate de, aranjamente. În timp ce Zaharia Mihai alerga prin oraş să obţină acte şi ştampilă, cârcotaşul de Zlate stătea la cafele cu Victor Mariniuc, pupându-i tălpile şi unghiile de la picioare,pentru a obţine transportul pe ruta Iaşi - Bivolari şi retur.
În cadrul ITPF Iaşi există acte semnate de acest Zlate, care a intermediat afacerea, acte despre care conducerea ITPF a refuzat să ne ofere informaţii pe motiv de secretizare a datelor personale. Cu ruta primită cadou, cu un microbuz închiriat de la o altă firmă, Zaharia cu Zlate devin oameni de afaceri şi banii curg gârlă. La un preţ de 500 lei/lună de la fiecare poliţist transportat înmulţit cu 60 de poliţişti navetişti se adună o sumă frumuşică, adică 30 mii lei lunar.
Fără licitaţie, fără nimic, Zlate pune mâna pe ruta respectivă. Asta ca să înţeleagă unii de ce băieţii ăstia din SNPF sunt atât de protejaţi de Mariniuc?! Pentru că sunt nişte lingăi, nişte potăi care şi-au dat mâna cu şeful, adică cu Mariniuc, să nu îl supere, să nu îl critice, să nu scoată în prăjină şleahta lui Mariniuc implicată în traficul de ţigări în cantităţi uriaşe.
Drept răsplată, Mariniuc semnează actele care îl ajută pe ciumpalacul de Zlate să-şi umple buzunarele cu bani. În timp ce unii poliţişti muncesc ture de noapte,alţii bat talpa pe fâşia verde, alţii stau in PTF pe vânt, ger, ploaie sau ninsoare, hoiturile astea din SNPF se îmbogăţesc văzând cu ochii.
Averea lor creşte ca pe drojdie,exact cum cresc şi ei. Zlate Florin are teren şi cabană la munte în judeţul Suceava (foto 1, cel cu paharul în mână). În acelaşi judeţ deţine o păstrăvărie.
Să mai adăugăm vacanţe peste vacanţe în ţări calde cu sejururi scumpe. In poza alăturată (foto 2) îl vedeţi pe Florin Zlate alături de Mihai Zaharia in Bulgaria. De ce nu? La ce sume de bani au strâns de pe spatele poliţiştilor de frontieră îşi pot permite vacante şi în America Latină.
În ultimii doi ani Florin Zlate si-a plimbat " bijuteriile" pe Coasta de Azur, Grecia, Italia, Corsica. În timp ce alţi poliţişti se mulţumesc cu un grătar la Ciric. Mulţi poliţişti au primit zeci de mesaje de la Zlate, care îi presa să îşi achite taxa de 500 lei/lună pentru transport. Adică omul era şi contabil!
Dacă dăm o simplă căutare pe Google pentru a afla sediul SNPF Iaşi, avem surprize. Sediul acestui sindicat, plin de agenţi,toţi ca unul, are sediul social pe strada Brateş 4. A naibii coincidenţă! Exact la această adresă, adică pe Brateş 4, se află şi sediul agenţiei de turism Alma Latina SRL, care aparţine nevestei lui Zlate Florin.
Adică omul mai încasează şi o chirie pentru sediul social al sindicatului de la SNPF. Fraierii de poliţişti cotizează lunar, fiind membri ai SNPF, iar Zlate ţi şleahta lui trag cât pot din cotizaţiile bieţilor poliţişti: cabane şi trenuri la munte, păstrăvării, vacanţe exotice, avocaţi,care îi apără în problemele lor personale. Avocaţi ce încasează mii de euro din bugetul sindicatului dat.
Băieţii ăştia din sindicatul dat au câte un singur neuron şi acela e în vacanţă non stop. Dar şi aşa, având IQ invers proporţional cu mărimea de la pantoful pe care îl poartă, lingăii ăştia fără studii superioare au vreo doi ani de când strigă în gura mare că nu le convin şefii de la Timişoara, că nu le convin şefii de la Bucureşti sau de la Iaşi.
Ciumpalacilor, ca să vă daţi cu părerea dacă un comisar sau un chestor e numit corect intr-o funcţie sau alta,dacă un comisar şef sau un chestor a luat pe bune examenul sau nu, mai întâi trebuie să vă ridicaţi la nivelul lor, să citiţi tonele de cărţi pe care le-au citit unii, să absolviţi Academii de Poliţie, să faceţi stagii în străinătate, să puneţi burta pe carte, nu pe naveta de bere.
Voi toţi ca unul nu ştiţi să scrieţi corect cuvântul "Schengen" şi tot voi în calitate de agenţi îndrăzniţi să săriţi la gâtul unora, care au citit vagoane de literatură de specialitate. Pentru voi toţi doar meniul din restaurant e carte. Pentru că staţi cu ea în mână de câteva ori pe zi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 1 – 7 martie 2021
Bancul săptămânii: Şi Dumnezeu se distrează… câteodată
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Vama Stânca este îmbâcsită cu rudele şi amicii vameşului Ungureanu
Ioan Rotundu
S-au dus dracului valorile morale ale familiei?
Ioan Rotundu
„Mărţişorul” omului de afaceri Traian Popa trimis celor din ANSVSA şi ANPA
Corupţii din SNPF sub umbrela de protecţie a lui Victor Mariniuc"
Zoe Zlata
Huligani şi corupţi în uniformă de poliţist
Ioan Rotundu
Conducerea bătăuşă a Jandarmeriei felicitată de justiţia „independentă”
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Participant la "noaptea cuţitelor lungi"
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog