Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5863
De la 07 Ianuarie 2003
123202166
pnl

Comentariul comentariilor CIII

  • Ioan Rotundu
  • 22 June 2009, 23:00
„Tehnic Asist a câştigat licitaţiile la trei importante modernizări de drumuri”, iar acestea sunt drumul Lozna – Dersca – Mihăileni, de la Mihălăşeni la movila Ripiceni şi drumul spre Vorona. Dealtfel, aceste trei lucrări sunt şi singurele din acest an care au primit finanţare şi nici nu cred că vor mai fi şi altele. Aşadar, firme precum ALDP Iaşi, MBB Botoşani, Dany Ema, Codin Dorohoi sau cele ale lui Conţac n-au mai avut acces la astfel de lucrări. Cum a fost posibil ca o singură firmă să câştige toate lucrările?
Răspunsul l-au dat comentatorii, care nu s-au lăsat înşelaţi de „legalitatea licitaţiilor” organizate. „Uau” le-a zis-o pe direct „Mafia pedelistă îşi arată forţa ilegalităţii, dar va veni o vreme când totul se plăteşte cu vârf şi îndesa”. Şi „Loral” anticipează ceva: „Mai urmează să aflam că Tehnic Asist preia Apa Grup şi e clar cine ne conduce şi în ce scop s-a înscăunat preşedinte de consiliu.” Cu privire la Apa Grup, comentatoarea n-a nimerit-o. Această societate este rezervată celei cu acelaşi obiect de activitate din Iaşi. Din câte ştiu s-a şi bătut palma cu primarul Iaşilor, Gheorghe Nichita.
„Verne” a tras concluzia cuvenită: „Are dreptate LORAL, aşa va fi. Acum se vede cine i-a plătit campania electorală PDL-lui. Acum se plătesc înapoi poliţele şi se rotunjesc conturile.” Încă odată avem dovada că indiferent cum se numeşte partidul ajuns la putere, interesul său este de a se chivernisi împreună cu cei care l-au sprijinit, alegătorii fiind uitaţi până în preajma viitoarelor alegeri.
Şi dacă tot, cu voia electoratului cumpărat cu pungi cu alimente, eşarfe, şepcuţe şi tricouri frumos colorate, au ajuns la putere: „PDL şi PSD îşi împart directorii de şcoli”. Şi iar trebuie să constatăm că procedura nu este una nouă, ci are deja o venerabilă vârstă acumulată din 1992 încoace. Un comentator a ţinut să precizeze: „Pentru cei cu memoria scurtă le reamintesc modul abuziv cum tov Rusu şi-a uns directorii în mai toate şcolile. Unde nu s-au supus directivelor de partid, au fost incompetenţi şi schimbaţi! Aşa că să nu mai plângem pe umerii celor ce au venit pe uşa din spate şi pleacă tot pe acea uşă!” Problema nu constă în a stabili uşa pe care vin sau pleacă de la putere, ci cât timp învăţământul românesc va mai fi politizat? Pentru că această politizare a subminat statutul cadrelor didactice, respectul social al acestora fiind grav deteriorat.
Liderul PNL, Florin Ţurcanu a declarat public că s-a aliat cu aleşii locali ai PSD şi că în următoarea perioadă va schimba din funcţie toţi viceprimarii PDL. Numai că „Liderii PSD se delimitează de inepţiile lui Ţurcanu”, lăsându-l pe acesta descoperit. Nu-i prima dată când Ţurcanu face declaraţii agresive, dar lipsite de fundament politic. S-a făcut de râs şi de această dată, deşi nu mai era nevoie, fiind de acum cunoscut ca labil în declaraţii precum calul cel breaz.
Liderii de sindicat din învăţământ s-au lamentat pe la televiziunile naţionale că profesorii care vor participa la examenele de bacalaureat sunt plătiţi de către Guvernul Boc în bătaie de joc. Se lăudau aceşti lideri că bacul nu va mai avea loc, profesorii neacceptând să fie umiliţi în asemenea hal. Finalul: „Nemulţumiţi de bani, dar prezenţi la bac” Motiv pentru un cititor să constate cu amărăciune: „Aşa au făcut tot timpul... Acesta este şi motivul pentru care solicitările lor nu sunt luate în considerare!” Bacul a început de ieri, iar profesorii s-au prezentat în mod disciplinat, neavând curajul de a pune piciorul în prag. Dacă liderii de sindicat ar fi persoane onorabile, ar trebui să demisioneze din aceste funcţii.
În plină criză economică, cu bani de la Phare se finanţează o campanie de „Calificare pentru deţinuţii de etnie romă”. Se pare că cei din Uniunea Europeană tot n-au conştientizat ce comportament au ţiganii din România. „Dan” a rezumat: „Vezi să nu se apuce ei de treabă după ispăşirea pedepsei. Ţiganul tot ţigan rămâne, se pricepe numai la furat.” Dacă e să luăm de bună acea poveste în care fiul împăratului şi-a propus să înveţe toate meseriile din lume, devenind şi hoţ calificat, hoţia este o meserie. Numai că nu-i exclusivă ţiganilor. Sunt destui români care se îndeletnicesc cu aşa ceva. Eticheta ce ne-au lipit-o străinii că suntem „o ţară de hoţi” nu-i chiar lipsită de fundament. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bovină despotmolită din albia unui râu
Frica de leptospiroză îi face pe inspectorii sanitari să iasă din birouri
Prefectul de Botoşani face apel către părinţii cu bani să-şi ţină obrăznicăturile în frâu
grupuri de tineri cu maşini şi mopede fac legea străziipoliţiştii acţionează cu o anumită teamă
"Dacia liberă" de peste Tisa, sub cizma abuzurilor - satul Apşa de Mijloc
Un nou „7 aprilie”?
Comportament animalic al poliţiei maghiare faţă de şoferii români
Voronin disperat, merge la Moscova pentru a fi ajutat să rămână la putere după 29 iulie
68 de ani de la 22 iunie 1941: Eliberarea Basarabiei! 29 iulie 2009 democratizarea ei?
Inspectorii sanitari vor verifica mâncarea pentru nunţi
Directorii incompatibili vor trebui să intre în legalitate
În vizită la mama încarcerată!
Florăresele vor fi trimise la plimbare
Horoscop
Românul şi talpa pantofului
Te ajută să-ţi refaci chelia
A făcut rost de bani pentru salarii....
Bac fără camere video, liber la copiat
DSP Botoşani va marca locurile de scăldat cu plăcuţe
Norocul lui Marian
De pază la Bacalaureat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog