Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8237
De la 07 Ianuarie 2003
123229305
pnl

Liberalul Ţurcanu este acuzat de provocarea unui faliment

  • 6 March 2008, 23:00
Veronica Bordeianu, din Botoşani, l-a reclamat prefectului Gheorghe Sorescu pe consilierul său Florin Ţurcanu cum că i-ar fi falimentat afacerea, o brutărie ce funcţiona în localitatea Lunca. În reclamaţie femeia arată că în anul 2004 a cumpărat o brutărie în localitatea Lunca, de unde se trage de loc, împrumutându-se cu bani de la AJOFM Botoşani. Numai că afacerea nu a dat rezultate pentru că Florin Ţurcanu, proprietarul unei brutării în satul Dracşani, localitate aflată la vreo şase km de Lunca, a adus şi vândut în Lunca şi comunele vecine pâine mai ieftină decât a sa. Mai mult, femeia susţine că Ţurcanu i-ar fi momit brutarii, lăsând-o fără specialişti. Prin Garda Financiară şi Autoritatea de Sănătate Publică Botoşani, Ţurcanu este acuzat că a făcut presiuni asupra patronilor din zonă să nu mai vândă pâine de la brutăria lui Bordeianu.
Ieri ne-am deplasat în comuna Lunca, pentru a descâlci iţele acestui faliment. De la bun început, luncanii pe care i-am intervievat au pus falimentul brutăriei pe seama nepriceperii lui Bordeianu de a conduce o brutărie. Ţurcanu aducea şi vindea pâine în Lunca înainte ca Boderianu să cumpere brutăria de la o altă persoană care şi ea dăduse faliment. Preţul pâinii lui Ţurcanu era de 0,60 lei /bucată iar Bordeianu a scos pâinea pe piaţă cu 0,65 lei. Din start oamenii n-au cumpărat pâinea lui Bordeianu, despre care ni s-a spus că suferea şi din punct de vedere calitativ.
Pentru că brutăria lui Bordeianu a funcţionat şi încă mai ocupă spaţiul închiriat de la Consumcoop Lunca (foto), am stat de vorbă şi cu contabilul şef al acestei unităţi, Petru Anastasie. „I-am închiriat spaţiul la un preţ modest, de 100 euro pe lună. Nu ne-a dat bani, ci pâine. Numai că s-a înglodat în datorii, iar angajaţii au părăsit-o. N-avea aptitudini de patron capabil să-şi conducă afacerea. Brutăria a fost închisă din august anul trecut şi ne este datoare cu vreo 2500 lei, cu titlu de chirie. Nu înţeleg de ce reclamă falimentul falimentul acum. Nu-i nimeni vinovat de nepriceperea sa” – ne-a explicat Anastasie. Contabilul şef Anastasie a tot păsuit-o cu chiria, dar acum este hotărât s-o cheme în judecată pentru a-şi recupera debitul.
La primărie, primarul Marcel Marcu (foto), independent politic, ne-a explicat cam acelaşi lucru. Falimentul a intervenit pentru că Bordeianu avea cheltuieli mari, pâinea scumpă, plătea prost angajaţii şi toată afacerea sa a fost pornită pe credite, fără contribuţie proprie.
Pentru că nu-i fum fără să fie şi ceva foc, ne-am extins aria investigaţiilor. Într-adevăr, unii comercianţi din zonă au fost atenţionaţi să nu mai vândă pâinea produsă de Bordeianu, iar aceste atenţionări au venit de la inspectorii sanepid şi comisari ai gărzii financiare, dar n-am găsit şi probe că aceste atenţionări s-au făcut la intervenţia lui Florin Ţurcanu. Nici Bordeianu, în scrisoarea adresată prefectului, în afară de generalităţi, nu aduce probe în dovedirea unei astfel de afirmaţie.
Dimpotrivă, unii luncani ne-au atenţionat să fim grijulii cu Bordeianu, pentru că este reclamantă profesionistă şi are tendinţa de a se lăsa tocmită martoră în diverse procese. N-avem nimic a împărţi cu Bordeianu, iar afacerea sa a fost falimentată anul trecut. Că a reclamat abia acum, este limpede că în spate se află un motiv de ordin politic, mai exact o răfuială cu Florin Ţurcanu. În ce-l priveşte pe consilierul prefectului, acesta deţine în zonă, împreună cu familia, mai multe afaceri. Cât de corecte sunt afacerile familiei Ţurcanu nu ne putem pronunţa. Când vom avea suficiente dovezi că practică o concurenţă neloială, care să ne susţină într-un eventual proces, vom scrie şi-l vom acuza public. Până atunci, hoţul neprins va continua să pozeze în negustor cinstit.
Pentru că alegerile locale bat la uşă, astfel de reclamaţii vor mai apărea. Dacă noi le verificăm pe cheltuială proprie, instituţiile stalului cheltuie banul public. Dreptul la petiţie este garantat de către Constituţie, dar când se abuzează de acest drept pentru răfuieli personale sau de ordin politic, gestul este de condamnat. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul a analizat violenţa în şcoli
Liberalul Ţurcanu s-a luat iar la harţă
Indiferent de consecinţe, cabinetele medicale cu probleme vot fi închise
Locurile de parcare, o ecuaţie cu prea multe necunoscute!
Crede că va rupe gura electoratului cu candidate femei
Se vede şef la CJ, dar cu alte prerogative
Întrebare adresată ministrului Orban
Liderii sindicali s-au plâns lui Ţiprigan şi i-au făcut propuneri trăsnite
„Femeia, frumosul etern”
CCD recrutează colaboratori
Prefectul a ajuns din nou la liceu, dar la „A.T. Laurian”
Februarie – o lună mai puţin nefastă privind accidentările în muncă
Poliţia comunitară a trecut, şi n-a trecut, la mătură
Vă aştept duminică la teatru, să vedeţi...
Schimbare în conducerea Grupului E.ON Gaz România
Jugaru îşi face de cap cu doamnele
Mai trebuie bani pentru finalizarea Căminului cultural Prăjeni
Horoscop
Comentariul comentariilor (LXVIII)
(Ioan Rotundu)
Program TELE'M Botoşani, vineri, 7 martie
O ocazie excelentă să lucraţi în străinătate
Felicitare pentru Ziua femeii
Ofertă pentru concedii la mare
Anunţ comercial Giurgiu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog