Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10844
De la 07 Ianuarie 2003
122870911

Regimul Voronin în complicitate cu Rusia pregătesc represiune în Basarabia

  • ce face UE şi NATO?
  • 24 July 2009, 23:00
Regimul dictatorial al lui Voronin isi traieste ultimele clipe sperand disperat ca ajutorul Rusiei il va mentine la putere pentru a putea fura in continuare tot ce a mai ramas de furat din Basarabia. Dealtfel nepoata lui Vladimir Voronin, fiica lui Oleg Voronin, Ecaterina Voronin, este cel mai tanar miliardar din Basarabia, potrivit unui studiu realizat de publicaţia americană "Novoe russkoe slovo" (NRS), scrie Jurnal de Chişinău, preluat de Romanian Global News.
Dupa ce a furat tot ce s-a putut fura din Basarabia, familia dictatorului communist a scos in strainatate pe numele nepoatei toti banii furati de la basarabeni.
Si pentru ca vorba romanului, Voronin simte ca funia se apropie de par, a cerut ajutor Rusiei in speranta desarta ca ar mai putea ramane la putere.
Persoane care au solicitat anonimatul au informat ziarul Timpul de la Chisinau, că la 22 iulie 2009, ora 05.45, pe aeroportul internaţional Mărculeşti a aterizat un avion care aparţine Ministerului Situaţiilor Excepţionale din Rusia. Avionul era plin cu bastoane de cauciuc, scuturi şi alt echipament destinat poliţiştilor. Avionul a decolat peste două ore. „Jucăriile" au fost încărcate într-un camion care a părăsit teritoriul aeroportului şi s-a îndreptat într-o direcţie necunoscută. Solicitat de presă, directorul Aeroportului Mărculeşti a spus că nu cunoaşte nimic despre acest avion.
Pe fondul unei violente campanii electorale in care militienii lui Papuc care executa orice ordin al lui Voronin, dupa ce acesta i-a bagat in conturile sale de la moscova 1,5 milioane de euro, continua sa intimideze partidele anticomuniste. Astfel preşedintele Organizaţiei primare a PL din Băcioi (Basarabia), Vitalie Şalari, a fost intimidat de poliţia din sectorul Botanica, a afirmat vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferinţe de presa sustinuta pe 22 iulie. Şalari a fost vizitat acasă de vicecomisarul sectorului Botanica şi, respective, şeful secţiei ordine publică, care l-au avertizat că în cazul în care nu va respecta ordinea publică pe 24 iulie, când la Băcioi PL planifică o întâlnire electorală, va fi sancţionat. Acest lucru a fost înregistrat video de către forţele de ordine.
Chirtoacă avertizează că sunt temeiuri de a considera că "poliţia pregăteşte provocări" la Băcioi pe 24 iulie, iar la întâlnirea cu alegătorii planificată de PL ar putea avea loc incidente. Acest caz a fost calificat de Chirtoacă drept "un fel de asigurare a poliţiei că îl vor putea lua cu succes, ridica, reţine sau aresta pe Vitalie Şalari".
Partidul Liberal condamnă acţiunile de presiune şi intimidare exercitate de forţele de ordine asupra membrilor şi simpatizanţilor săi şi cere ministrului de interne Papuc stoparea lor imediată.
In acelasi timp agenti ai SIS-ului condus de o alta sluga a lui Voronin, incearca discreditarea Partidului Liberal din raionul Orhei unde mai multi localnici au fost anunţaţi de persoane necunoscute că Partidul Liberal urmează să împartă cetăţenilor "maşini de spălat, frigidere, carne, boi, oi, tot ce doriţi".
Acţiunea de dezinformare este făcută cu scopul de a compromite intenţionat imaginea Partidului Liberal in raion.
Conform corespondentilor Romanian Global News din Basarabia tot Serviciul de Informatii si Securitate este si la originea unei alte operatiuni de dezinformare din zona Cahul.
Foi volante trucate cu însemnele PL, PLDM, AMN sunt distribuite în s. Colibaşi, raionul Cahul cu scopul de a compromite partidele de opoziţie şi a dezinforma cetăţenii. Declaraţie a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă de Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal.
Conform acestor materiale electorale, "Partidul Liberal aduce la cunoştinţă că pentru fiecare vot dat pentru partidul nostru ve-ţi (n.n. - aşa este ortografiat) primi câte 100 lei fiecare. Banii îi ve-ţi primi la prezentarea buletinului de identitate", iar în calitate de date de contact apar cele de la Chişinău şi nu cele locale, de la Cahul.
Alianţa "Moldova Noastră", la rândul său, promite, conform unei alte foi volante, 200 lei pentru fiecare persoană care va vota AMN, "la prezentarea foto (pe telefon mobil) a buletinului de vot la care va fi aplicată ştampila votat pe cerculeţul din dreptul partidului nostru". Partidul Liberal Democrat din Moldova este şi mai darnic, potrivit altui material electoral, oferind 300 lei, "în caz dacă numărul de voturi din localitatea dvs. vor depăşi 40% în folosul PLDM".
Ghimpu respinge categoric veridicitatea acestor pretinse materiale cu caracter electoral şi ca argument că aceste materiale nu sunt pregătite de staff-ul electoral al PL invocă faptul că Partidul Liberal nu semnează niciodată Partidul Liberal din Moldova, aşa cum apare în aceste materiale. "Noi tot timpul ne prezentăm Partidul Liberal, în toate materialele electorale şi declaraţiile". Un alt argument ar fi faptul că cei de la PL ştiu gramatica şi niciodată n-ar scrie "ve-ţi" primi, aşa cum apare în respectivele materiale.
Potrivit lui Ghimpu, acest caz demonstrează că "comuniştii sunt convinşi că vor pierde alegerile şi nu mai sunt încrezuţi, aşa cum spunea Voronin.
(Romanian Global NJews)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cordoş neagă cu vehemenţă abandonarea PDL-ului şi transferul la PSD
Vestiţi mesageri ai cântecului şi dansului popular vor „incendia” scena din pădurea „Ţiganca”
Patronul Romstal are doar opt clase si un business de peste 500 de milioane EUR
Din banii furaţi de la basarabeni Oleg Voronin şi-a luat Maybach de 500.000 de euro
„Hiszi a piszi” sau Prost eşti dacă-i crezi
Sex fără simţire
Gelozie
Este tânără şi vrea activitate!
Şi inundat, şi înjunghiat, şi cercetat!
Împuşcat cu o armă cu bile fiindcă a vrut să-şi spele maşina în iaz
Botoşaniul cam la coadă la scris proiecte
Bombă de aviaţie descoperită în albia râului Siret
Inginera informaticiană Dreţcanu ne explică cum stă treaba cu handicapaţii
Decese
Absolvenţii licenţiaţi la Spiru Haret sunt buni doar de suplinitori
Enache, medic la urgenţele stomatologice
Daningenr practică munca la negru
Lapte praf pentru copii, cât să nu moară de foame
Românul, canicula şi părul
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 25 IULIE
Ciupitul de fund
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog