Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5055
De la 07 Ianuarie 2003
123201358
pnl

Bilanţ pentru anul 2021 al luptei împotriva corupţiei (II)

  • Ioan Rotundu
  • 5 January 2022, 18:39
. (Continuare)
II. Dosare în curs de judecată amânate pentru anul 2022

1. Dosarul nr. 343/222/2018 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani, reclamant fostul poliţist Romică Gorgan. Deşi condamnat penal în alte două dosare pentru infracţiuni precum promovarea de obscenităţi faţă de minori şi falsuri continue în acte oficiale, Gorgan mai speră să-i convingă pe judecători că aspectele publicate în Jurnalul i-au afectat imaginea publică şi cere daune financiare cu titlu de reparaţii morale.

2. Dosarul 11193/193/2020, reclamant Cristi Voiniciuc din Călăraşi care consideră că prin cele publicate în Jurnalul i s-a denigrat familia, respectiv tatăl pădurar, mama director de şcoală şi soţia sa profesoară de lb română. Tatăl său, ca pădurar, împreună cu familia şi membri ai familiei Arnăutu au intrat abuziv şi prin forţă în primărie şi au ameninţat-o cu bătaia pe primăriţa Elena Vrajotis pentru că aceasta nu le-a acceptat ilegalităţile pe care ei le voiau legitimare prin semnătura primarului. Mama sa, director de şcoală şi prof. de ed,fizică a avut un comportament violent faţă de elevi şi părinţi, motiv pentru care, după mai multe revolte ale părinţilor, a fost demisă din funcţia de director. Soţia reclamantului, la examenul de titularizare a primit nota de 5,35 dar, prin relaţia la nivel de IŞJ Botoşani, mama soacră, încă director, i-a creat o catedră pentru predarea lb. franceze şi engleze. Reclamantul Cristi Voiniciuc, el însuşi o fire violentă şi care m-a ameninţat cu moartea dacă mai scriu despre familia sa, crede că prin acest proces va demonstra că familia sa este una respectabilă şi nu aşa cum a fost prezentată în Jurnalul.

3. Dosarul nr. 3326/193/2021, reclamant impostorul plagiator Ionică Nechifor care consideră că printr-o emisiune tv în care l-am avut ca invitat pe biologul dr. Gheorghe Hrincă posesor al Premiului de Stat al Academiei Române pentru opera sa de cercetare ştiinţifică în domeniul creării de noi rase la ovine s-a afirmat în mod fals că el ar fi plagiat lucrări ale biologului în scopul de a obţine titlul de doctor. De asemenea, Nechifor susţine că afirmaţia cum că ar fi falimentat Staţiunea Popăuţi este de asemenea falsă, deşi în emisiune s-a făcut referire la falimentul cercetării ştiinţifice şi nu la cel financiar. Senatorul PSD Lucian Trufin a confirmat public că Staţiunea Popăuţi s-a aflat în faliment financiar şi că la intervenţia sa la ministrul Agriculturii Petre Daea falimentul a fost înlăturat prin alocarea de fonduri. Am depus la dosar şi Raportul Comisiei de etică şi deontologie universitară pentru anul 2015 din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi din care rezultă plagiatul lui Nechifor asupra lucrărilor ştiinţifice ale lui Gheorghe Hrincă.

4. Dosarul nr. 5338(193/2021, reclamant Cristina Kashyap în calitatea sa de comisar şef la Garda de Mediu Botoşani care susţine că prin cele publicate în Jurnalul i s-a adus atingere competenţei sale profesionale. Este vorba de neefectuarea de controale la groapa de gunoi a oraşului Săveni, deşi autorizaţia de mediu fusese ridicată dar şi de efectuarea de controla abuzive la ferma omului de afaceri din Suliţa,. Traian Popa. De asemenea, Kashyap s-a simţit denigrată pentru că am publicat opinia omului de afaceri despre cum conduce aceasta Garda de Mediu Botoşani. APM Botoşani a confirmat în scris că atât la groapa de gunoi a oraşului Săveni cât şi controalele de la iazul Dracşani, zonă naturală protejată, cele publicate de noi corespund adevărului.

5. Mai există dosarul nr. 3356/103/2021, reclamant Victor Mariniuc (foto), şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi despre care noi am scris că a fost ataşat militar al României la Ambasada de la Chişinău – Republica Moldova, fiind atras aici într-o cursă de către Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova prin a-i plasa în pat o agentă a lor. Filmat, Mariniuc a fost apoi şantajat de SIS să devină colaboratorul lor, agenta care l-a atras în cursă devenindu-i soţie. Am mai scris noi că Mariniuc este cel care, şantajat de SIS al Republicii Moldova, cooperează cu aceştia în contrabanda cu ţigări prin a proteja trecerile ilegale de transporturi peste apa Prutului. Deşi noi am depus suficiente probe la dosar, ciudat, judecătorul i-a dat dreptate lui Mariniuc. Ghinion pentru judecător de vreme ce în ziua în care el a decis că dreptatea este a lui Mariniuc, de la Chişinău au venit confirmările cum că Mariniuc este colaborator al SIS, a avut aventuri sexuale şi patronează contrabanda cu ţigări. A trecut o lună de zile şi noi încă n-am primit sentinţa civilă pentru a o putea apela. Probabil că judecătorul, prins descoperit în faţa noilor probe, caută soluţii să-şi motiveze decizia. Dar despre acest proces deţinem şi alte informaţii compromiţătoare la adresa unor magistraţi. Le păstrăm pentru când le va veni sorocul.
(Va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 3 – 9.01.022
Bancul săptămânii: Ginerele şi soacra
Anul 2021 i-a adus miliţianului poliţist Gorgan o ploaie de condamnări
Ioan Rotundu
Bilanţ pentru anul 2021 al luptei împotriva corupţiei
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
oan Mamaische
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog