Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Sindicate
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10216
De la 07 Ianuarie 2003
104542822

Caz concret de corupţie, cu nume şi prenume, din justiţia botoşăneană

  • Ioan Rotundu
  • 17 April 2022, 20:34
În ziua de 5 ianuarie 2022, la Curtea de Apel Suceava, prin decizia pronunţată în dosarul penal nr. 22692/103/2017, s-a pus capăt unei marii nedreptăţi făcute de către poliţişti, procurorii şi judecătorii din Botoşani lui Floria Zaharia din localitatea Unţeni, judeţul Botoşani, prin aceea că judecătorii de apel l-au declarat pe Zaharia nevinovat, cerând în acelaşi timp judecarea reclamanţilor pentru mărturie mincinoasă.
Rămân nepedepsiţi agentul de poliţe de la Unţeni, Liviu Sandu, cel care de curând a produs un accident auto cu victimă, procurorul Andrei Ostafie din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani şi judecătoarea Maria Oana Ichim. Ei nu pot fi reclamaţi penal pentru că instituţia care se ocupa de corupţii din justiţie, respectiv DNA, a fost eliminată în a mai instrumenta acte de corupţie din justiţie de către PSD prin Liviu Dragnea şi acum de corupţii din PNL prin impostorul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu.
Dar să derulăm faptele aşa cum le-au orchestrat corupţii despre care scriu de ani de zile şi doar câţiva dintre ei au fost pedepsiţi până în prezent.
În cursul anului 2015, conducerea coruptă a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) Bucureşti l-a numit pe impostorul Ionică Nechifor directorul Staţiunii Popăuţi, spre mirarea şi consternarea multor angajaţi, mai ales a cercetătorilor ştiinţifici. Ajuns director, Nechifor a început să se înfrupte din patrimoniul material şi biologic al Staţiunii, iar cumnatul său Floria Zaharia, angajat de peste 20 de ani, l-a tras de mânecă şi l-a atenţionat că hoţiile sale îi pot aduce mari necazuri. Şi sora mai mare a lui Nechifor, Penora Zaharia, a declarat public c㠄mai bine îl strângeam de gât când era mic, dacă ştiam că ne va face familia de râs”
Pentru a se răzbuna pe cumnat şi soră, Ionică Nechifor a aranjat cu agentul de poliţie din Unţeni, Liviu Sandu, să-i fabrice un dosar penal lui Florică Zaharia pentru a le arăta el ce poate şi cum sunt pedepsiţi cei care-i stau în cale.
Nechifor i-a recrutat pe Froicu Maricel, Lungu Valeriu și Nechifor Ana pentru a-l reclama pe Floria Zaharia cum că a furat bunuri din Staţiune şi a falsificat documente. Reclamaţiile mincinoase au fost depuse la agentul de poliţie Sandu care, sub supravegherea procurorului Andrei Ostafie din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, a continuat să fabrice documente şi să adune mărturii mincinoase împotriva lui Zaharia. S-a mers până acolo că şi declaraţiile de audiere ale lui Zaharia au fost semnate în fals. Dosarul astfel fabricat a fost înregistrat la Parchet sub nr.5505/P/2015.
Zaharia află de existenţa acestui dosar, cere să aibă acces la el şi constată modul grosolan în care s-au falsificat toate documentele care-l încriminează. A formulat plângere penală înregistrată la Parchetul Botoşani sub nr. 1807/P/2018, solicitând cercetări penale pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale, săvârşite de poliţistul Sandu Liviu care a instrumentat Dosarul nr. 5505/P/2015. Plângerea penală este instrumentată de procurorul Alina Marciuc.
Zaharia cere efectuarea unei expertize grafologice pentru a dovedi că semnăturile de pe actele de la dosar nu-i aparţin. În Raportul de Expertiză criminalistică (nr. 639751/25.10.2018) se consemnează că semnăturile nu au fost executate de către titularul Zaharia Floria şi că aceste semnături reprezintă imitaţii după semnătura titularului.
Raportul nefiind pe placul poliţistului Sandu ş a procurorului Ostafie, se pune la cale o a doua expertiză. Culmea, a doua expertiză este efectuată, contrar legii, de către acelaşi expert grafolog care prin Raportul de Expertiză criminalistică (nr. 153382/30.06.2019) consemnează că semnăturile au fost executate, probabil, de aceeaşi persoană, care a semnat la rubricile atribuite salariatului Zaharia Floria de pe documentele puse la dispoziţie de Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi.
Aşadar, a doua expertiză realizată ilegal de acelaşi expert grafolog s-a realizat pe baza documentelor puse la dispoziţie chiar de către organizatorul grupului de martori mincinoşi, adică Ionică Nechifor.
Doar pe baza celui de al raport criminalistic, procurorul Alina Marciuc a emis Ordonanţa de clasare din 18 septembrie 2019, iar prim-procurorul Dragomir Dorina a emis Ordonanţa de respingere a plângerii penale.
În tot acest timp, dosarul penal fabricat de poliţistul Liviu Sandu sub supravegherea procurorului Andrei Ostafie este pe rol la Judecătoria Botoşani sub nr. 22962/193/2917, judecător Maria Oana Ichim şi procuror de Ancuţa Dreţcanu. În zadar la clama Zaharia că actele în baza căruia este judecat sunt nişte falsuri, procurorul de caz insistă şi judecătorul acceptă ca apărarea lui Zaharia să fie respinsă ca nefondată.
Pentru că plângerea penală făcută împotriva falsificatorilor i-a fost respinsă,. Zaharia o contestă şi aşa ia naştere un alt dosar, nr. 5569/P/2019 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, dosar instrumentat chiar de către prim-procurorul Valeriu Chihaia (fabricant de dosare false la cererea fostei prim-procuror Raluca Stâncescu, acum infractoare aflată la închisoarea Gherla pentru b6 ani şi 10 lui, Chihaia fiind transformat din inculpat în martor împotriva acesteia). Dosarul este trimis la Poliţe unde este preluat de către poliţistul judiciar Marian Pintilei.
Chihaia şi Pintilei au rezolvat situaţia în stilul caracteristic al justiţiei botoşănene dispunând clasarea cauzei prin Ordonanţa de clasare nr. 449 din data de 18.09.2019. Zaharia va contesta această soluţie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.
Revin asupra modului în care s-a judecat dosarul penal nr. 22692/193/2017 de către judecătoarea Ichim. Aceasta, la insistenţele procurorului Ancuţa Dreţcanu, respinge toată apărarea lui Zaharia şi-l condamnă la o amendă penală în sumă de 2.700 lei, sentinţa din 21.07.2020, spre bucuria lui Ionică Nechifor. Şi această sentinţă Zaharia o contestă cu apel la Curtea de Apel Suceava care, prin Decizia din 5.01.202 pune capăt tuturor nedreptăţilor făcute lui Floria Zaharia, îl achită şi anulează în totalitate sentinţa pronunţată la Botoşani de către judecătoarea Maria Oana Ichim.
În ce priveşte cealaltă contestaţie a lui Zaharia, cea împotriva ordonanţei dată de prim-procurorul Chihaia, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, prin Ordonanţa nr. I/II/2/2021 din 21.01.20121, admite plângerea lui Zaharia împotriva acelei ticăloase Ordonanţe de clasare nr. 449/18.09.2019 pe care a infirmat-o și a dispune redeschiderea urmăririi penale împote4iva martorilor falşi şi a lui Ionică Nechifor ca organizator a unui grup de martori falşi.
Ca atare, judecătorul de cameră preliminară al Secţiei penale din cadrul Tribunalului Botoşani prin Încheierea nr. 79/18.03.2021 din Dosarul nr. 254/40/2021 a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava „confirmând redeschiderea urmăririi penale faţă de suspecţii Froicu Maricel, Nechifor Ana, Lungu Valeriu și Nechifor Ionic㠔
. Cine-i va pedepsi pe poliţistul Liviu Sandu şi procurorul Andrei Ostafie pentru mizerabilul rechizitoriu care a stat la baza Dosarului nr. 22692/193/2017, cât şi în cazul audierilor la instanţa de fond în care Zaharia a fost judecat şi condamnat pe nedrept de către judecătoarea Ichim, atât sub presiunea la care a fost supusă de procurorul Ancuţa Drețcanu cât şi dintr-un impuls de vendetă dată fiind imposibilitatea lui Zaharia de a-şi apăra cauza în toate fazele procesuale? Nimeni!
Corupţii din PSD şi PNL, aflaţi la guvernare, au legat ochii magistraţilor şi-i poartă de mână după cum le este interesul. Trebuie remarcat faptul că toată apărarea lui Zaharia în ambele instanţe a fost construită de către biologul dr. Gheorghe Hrincă, un apărător al drepturilor oamenilor, în speţă a amărăştenilor de la Popăuţi asupriţi de impostorul Ionică Nechifor, chiar dacă nu are studii juridice.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii ]8 - 24.04.2022
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Şicane pline de invidie
Scrisoarea omului de afaceri Traian Popa adresată Jurnalului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă