Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Sindicate
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19475
De la 07 Ianuarie 2003
122905124
Pe cale de a câştiga războiul cu morile de vânt

Scrisoarea omului de afaceri Traian Popa adresată Jurnalului

  • 20 April 2022, 19:38
Către,
Jurnalul de Botoșani

În perioada ultimilor doi ani în publicația Jurnalul de Botoșani au fost prezentate mai multe articole prin care subsemnatul am denunțat, am sesizat și am făcut plângeri penale împotriva unor funcționari publici cocoțați in funcții de conducere a instituțiilor de stat din Județul Botoșani numiți pe criterii politice, rudenie si grup de interese.
Prin bunăvoință și o atitudine fermă pentru a pune în evidență dreptatea și adevărul, domnul jurnalist Ioan Rotundu a dat curs solicitărilor mele spunându-mi direct, că este lăudabilă atitudinea mea de a demasca ilegalități și incompetenta unor funcționari publici însă părerea domniei sale este aceea că mă voi lupta cu morile de vânt.
Funcționarii cu funcții de conducere care au fost numiți pe criteriile sus menționate precum Directoarea Comisariatului Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a primit patru sesizări din parte mea, despre depozitarea în locuri nepermise a gunoiului de grajd și pericolul infestării apelor subterane în timp ce unitatea special amenajată pentru depozitarea gunoiului de grajd și prelucrarea acestuia în compost (îngrășământ) care a costat 250,000 euro stă de mai mulți ani nefolosită de către Primăria Sulita care plătește salarii pentru o activitate inexistentă.
În vara anului 2021 Direcția de Sănătate Publică Botoșani a interzis folosirea apei din fântânile de pe teritoriul comunei Sulița pentru motivul ca apa este contaminata cu bacterii și compuși chimici care sunt periculoși pentru sănătatea omului. Cu doar câteva zile înaintea luării acestei decizii de către DSP Botoșani directoarea GNM Comisariatul Botoșani, Kashyap îmi comunica că s-au făcut analize de laborator, totul este în parametri și că gunoiul este depozitat corespunzător.
Aceeași atitudine arogantă a avut-o și atunci când au fost sesizați în primăvara anului 2021 despre incendierea vegetației și stufului de pe malurile lacului Dracșani de către Nistor Gheorghe administratorul Piscicola S.A.
Aceeași Ionela Kashyap directoare GNM a redirecționat către Inspectoratul de Poliție Botoșani, sesizarea făcută de mine, precum că Nistor Gheorghe a îngropat câteva tone de pește mort fiind indicat punctual locul pentru identificare, pentru a controla, a constata si pentru a sancționa fapta de poluare a solului si apelor subterane care au ajuns sa contamineze apa din fântâni.
Protecția înverșunată a doamnelor comisari ai GNM Ionela Kashyap și Liliana Popovici pentru Nistor Gheorghe, care, ani la rând a incendiat stuful și a îngropat sute de tone de pește mort a avut următoarele consecințe cu un an mai târziu în primăvara anului 2022.
Știindu-se protejat de grupul Kashyap, Popovici în ciuda faptului că Traian Popa îl monitorizează permanent, (in cea ce privește respectare legislației de mediu într-o arie protejata) Nistor a repetat in data de 12 martie 2022 ceea ce a făcut mai mulți ani la rând și a dat foc stufului de pe mai multe zeci de hectare în arealul zonei protejate” Situl Natura 2000 ROSPA 0156”.
Administratorul Piscicola SA și familia acestuia în calitatea lor de acționari, care au concesionat Lacul Dracșani de la ADS. prin ANPA sunt beneficiarii incendierii ariei protejate a dezastrului ecologic, a miilor de păsări moarte prin incinerare.
Zona protejată a asigurat pasărilor și altor viețuitoare protecție pentru ca aceasta zona vânătoarea este interzisă. Au scăpat păsările de bătaia puștilor de vânătoare însă de bătaia de joc a lui Nistor față de lege, omenie compasiune și bun simt, nu au scăpat bietele necuvântătoare .
Funcționarii unei instituții cu menirea sa protejeze mediu ,protejează pe cei care aduc prejudicii majore mediului înconjurător. Incompetenți, corupți și fără scrupule plătiți din bani publici protejează derbedei cu ifose nobiliare.
Grupul din care face parte ”Venerabilul Nistor” ar trebui sa ia act despre acțiunile acestuia fata de societate și mediu înconjurător, bineînțeles dacă asemenea valori au importantă pentru domniile lor. Urmare a sesizărilor cu privire la dezastrului ecologic din 12.03.2022 către Instituțiile Statului, respectiv: GNM Comisariatul General ;
Agenția Națională pentru Arii Protejate; IPJ Botoșani, se confirma că aspectele sesizate întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute și pedepsite de art.98 din OUG 195/2005 privind protecția mediului și a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 1302/P/2022 acesta aflându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.
Nu am uitat precizarea domnului jurnalist, Ioan Rotundu cu privire la ”morile de vânt” și nu am mari așteptări în acest caz însă pe două stări de fapt sunt sigur și anume: Nistor nu va mai comanda arderea vegetației și incinerarea pasărilor din aria protejată, și eu nu voi înceta sa monitorizez acest areal. Urmare a acțiunilor mele,
- GNM Comisariatul General a sancționat administrativ pe comisarii GNM Comisariatul Botoșani Kashyap și Popovici, și diminuarea retribuției pentru mai multe luni, motivul fiind nerespectarea atribuțiilor de serviciu favorizând infractorul legislației de mediu Nistor Gheorghe administrator Piscicola S.A.;
- De asemeni inspectorul din cadrul ANAP a primit sancțiune administrativă pentru același motiv;
- Plângerea penala pentru abuz în serviciu, protejarea făptuitorului si obstrucționarea activităților economice pe proprietatea privată, sunt acuzațiile făcute împotriva unui comisar de poliție care acționa în favoarea lui Nistor.
- Solicitare sancționare a agentului de poliție din Sulita conform art.15/06-OG 27/2002, abatere disciplinara conform Leg.-188/1999 privind statutul funcționarului public. Nu a dat răspuns sesizării cu privire la fapte săvârșite de care Nistor, administrator Piscicola S.A.
Traian Popa
20.04.2022


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii ]8 - 24.04.2022
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Şicane pline de invidie
Caz concret de corupţie, cu nume şi prenume, din justiţia botoşăneană
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog