Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
203
De la 07 Ianuarie 2003
123281378
pnl
Editorial

Maurul şi-a făcut datoria!

  • 24 May 2012, 23:00
Tot mai frecvente sunt deciziile premierului Ponta care confirmă faptele pe care eu le-am imputat celor doi lideri USL de la înfiinţarea acestei alianţe politice.
Recent am scrie două comentarii prin care am arătat că premierul Victor Ponta alunecă tot mai mult spre o atitudine dictatorială, manifestările sale de putere suprapunându-se perfect pe condiţiile social-economice ale României, favorabile apariţiei dictaturii. Am fost contrazis de nişte comentatori de extremă stângă, fără ca ei să aducă argumente ci numai spumegări de mânie proletară că le-a criticat liderul politic.
Iată că în numai două zile premierul Victor Ponta a dat la iveală o parte din interesele sale menite să-i asigure puterea absolută şi să-i protejeze mentorul politic cunoscut de noi toţi în persoana lui Adrian Năstase.
Enumăr doar două astfel de interese date publicităţii: Ministrul Mediului de Afaceri a anunţat neimpozitarea profitului realizat peste cuantumul celui realizat în perioada anterioară comparabilă, fiind vizată aici în mod viziil compania OMV; al doilea interes este cel care s-a consumat deja la Inspecţia de Stat în Construcţii, instituţie aflată în subordinea directă a premierului, şi care i-a adus lui Năstase salvarea de la puşcărie.
Scriam cu ceva timp în urmă, când Adrian Năstase a fost condamnat în dosarul „Trofeul Calităţii” la doi ani închisoare cu executare şi interdicţia unor drepturi civile cum ar fi dreptul de a alege şli a si ales, că fostul premier se află într-o situaţie extrem de dificilă pentru viitorul său. Avram în vedere celălalt dosar, în care de asemeni a fost condamnat, cel referitor la Casa Pambaccian.
Am explicat prin acel comentariu că dacă pedeapsa cu închisoarea din dosarul ”Trofeul Calităţii” va fi transformată de ÎCCJ în închisoare cu suspendare, obligatori la recursul celui de-al doilea dosar, fiind recidivist va trebui condamnat cu închisoare prin încarcerare. Şi atunci au fost comentatori, lipsiţi de cultură juridică, ce-au apreciat comentariul meu drept fabulaţie.
Iată că n-am fabulat deloc. Ca jurist, Năstase şi avocaţii săi ştiu de această consecinţă. Singura cale de salvare este ca în recursul din dosarul „Trofeul Calităţii” să fie achitat. Ori ca ÎCCJ să-l achite, are nevoie de un motiv extrem de serios, pentru a nu crea un scandal internaţional şi a atrage mânia Comisiei Europene pe Justiţie..
Alaltăieri a apărut şi acest motiv. Numit de Ponta cu numai patru zile în urmă şef în fruntea Inspecţiei de Stat în Construcţie, Adrian Balaban-Grăjdana trimis la la ÎCCJ o adresă prin care instituţia sa renunţă la orice pretenţie financiară la adresa lui Năstase pentru că n-a înregistrat nicio pagubă de pe urma acestuia. Nemaifiind pagubă în dosar, judecătorilor nu le-a mai rămas decât să-l achite per Năstase, dosarul rămânând fără obiect.
Ieri, la Europa FM, în emisiunea sa de la ora 13.300 Moise Guran a cerut ascultătorilor să spună dacă Ponta se face vinovat de cele petrecute la ISC şi dacă totul s-a petrecut cu ştiinţa sa. Toţi cei care au comentat, şi au fost mulţi, au apreciat că ce s-a întâmplat la ISC s-a făcut cu ştirea lui Ponta, premierul având datoria morală şi politică de a-l salva pe Adrian Năstase de la puşcărie şi în acelaşi timp de a salva imaginea PSD în faţa apropiatelor alegeri parlamentare.
Ponta l-a demis pe Adrian Balaban-Grăjdan, o măsură luată pentru a ne ameţi să credem în verticalitatea sa. Problema este că Ponta n-a anunţat că anulează adresa către ISC şi că va depune o nouă adresă prin care să confirme paguba produsă de Năstase. Ceea ce Ponta n-a făcut, neavând acest interes sau voie de la Năstase, vor face procurorii, dacă nu vor fi obstrucţionaţi politic.
Adrian Balaban-Grăjdan n-a fost decâît un pion otrăvit pentru a-l salva pe Năstase. Demis, Adrian Balaban-Grăjdan se va bucura de alte privilegii mult mai bănoase. Omul s-a sacrificat pentru partid iar PSD-ul, Ponta şi Năstase îi vor răsplăti serviciul de a se sacrifica. Maurul şi-a făcut datoria şi poate muri!
Românilor, celor mulţi care muncesc şi nu gândesc, nu le mai rămâne decât să meargă la vot şi să voteze candidaţii USL. USL-iştii au venit la guvernare cu un ţuhal de promisiuni, în spatele căruia sau ascunse discret noi impozite şi taxe. Dar mai ales salvarea de la puşcărie a celor credincioşi partidului.
Tot într-un comentariu anterior spuneam că sub Guvernul Ponta n-o să mai auzim de arestări spectaculoase. Aşa este, nu se mai fac arestări, ci eliberări spectaculoase. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Grasa cea slăbănoagă
Mamele nu-şi pot lua acasă nou-născuţii până când nu plătesc taxele de spitalizare
Guvernul Ponta a decis: reîncep să duduie fabricile de diplome universitare
Stefan Vlaston
Florin Georgescu taie companiilor de stat banii de chermeză
Euro-obligaţiunile recompensează politicile proaste
SOV este urmărit penal în alte patru dosare
Ponta l-a demis pe şeful ISC "din cauza comportamentului"
Gazeta Românească printre sinistraţii români din Emilia Romagna
Premierii celor două state româneşti grăbesc realizarea gazoductului Iaşi-Ungheni
„Pauvre” contabilă, s-a făcut de râs!
Botoşani/Corni: Monument închinat eroilor dezvelit chiar de Ispas
Încă un sacrificat marca Ţurcanu
Ioan Rotundu
Ţâbuleac dă o şansă Spitalului Darabani
Întâlniri maraton cu alegătorii
O adolescentă din Săvenim salvată de jandarmi
USL vrea să mai taie din elanul celor de la DNA şi ANI
Liviu Pop aruncă profesorilor ceva mărunţiş
Dură lovitură de imagine dată Guvernului Ponta
Curtea Constituţională dă primăriilor banii înapoi
Botoşani: Deblocarea posturilor în Sănătate, o gogoaşă a ministrului Cepoi
Botoşani: Mai puţine cazuri de boală Lyme
Accident de muncă la Dorohoi
Inspectorii OJPC numără prezervativele din cutii
Anunţ IŞJ Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog