Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21199
De la 07 Ianuarie 2003
122906848

Peste 1.700 de militari romani si straini participa, incepand de luni, la exercitiul Spring Storm 18

  • 4 March 2018, 23:00
Peste 1.700 de militari romani si straini vor participa, de luni si pana pe 15 martie, la unul dintre cele mai mari exercitii multinationale - Spring Storm 18 -, organizat de Fortele Navale Romane, pe teritoriul Dobrogei si in apele internationale ale Marii Negre.
Potrivit unui comunicat transmis de Fortele Navale Romane, citat de Agerpres, exercitiul are la baza un concept unic de antrenare intrunita a fortelor navale, aeriene si terestre, accentul fiind pus pe secvente specifice operatiilor amfibii in cadru aliat, precum si pe secvente de lupta impotriva minelor marine, intr-o zona de debarcare pe tarm.
Din partea Fortelor Navale Romane vor participa fregata "Regele Ferdinand", corveta "Viceamiral Eugeniu Rosca", nava purtatoare de rachete "Pescarusul", monitorul "Lascar Catargiu", vedeta blindata "Opanez", nava maritima pentru scafandri "Grigore Antipa", nava hidrografica "Alexandru Catuneanu", o companie de infanterie marina, un detasament de scafandri de lupta, remorcherul maritim "Viteazul" si doua remorchere de port.
Fortele Aeriene Romane participa cu doua aeronave MIG-21 Lancer, iar pentru secventele de evacuare medicala - acestea asigura un elicopter IAR-330 si o aeronava Spartan C-27 J.
Fortele Terestre Romane participa cu un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizata si Garda de Coasta este reprezentata de o nava de patrulare.
Fortele militare romane se vor instrui, in cadru aliat, in colaborare cu parteneri din Bulgaria, Franta, Georgia, SUA si Ucraina.
Statele Unite ale Americii participa cu nava de desant USS Oak Hill (LSD-51), o companie de infanterie marina si nava de suport USNS Carson City; Franta este reprezentata de fregata "Jean Bart" (D-615), iar Georgia, Bulgaria si Ucraina participa cu ofiteri de stat major si cu cate o echipa specializata in lupta impotriva dispozitivelor explozive, precizeaza comunicatul citat.
Scenariul exercitiului are la baza elementele unei operatii de aparare colectiva, conform articolului 5 al Aliantei Nord-Atlantice, iar cadrul tactic presupune un raid amfibiu, desfasurat in conditiile unei amenintari hibride cu forte conventionale si paramilitare. Vor fi puse in aplicare elemente tactice specifice luptei urbane, precum si proceduri standard de operare pentru anihilarea unei grupari militare ostile prin desantare.
Exercitiul multinational Spring Storm 18 este planificat, organizat si condus de Componenta Operationala Navala din subordinea Statului Major al Fortelor Navale si se inscrie in sfera planului de masuri de asigurare imediata al NATO, adoptat la Summitul Aliantei de la Varsovia din 2016.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Protest anti-coruptie de amploare la Kiev:
Cel putin 10 raniti si 50 de manifestanti arestati dupa confruntarile cu politia
Horoscopul zilei de 5.03.2018
Bancul zilei: Ardeleanul şi antichităţile
Franta: Marine Le Pen vizata de un control fiscal (presa)
Disputa pe masa saracilor din Germania.
Interdictie pentru straini si barbatii tineri
Social-democratii germani au votat pentru a intra in coalitia de guvernare alaturi de conservatorii lui Merkel,
la capatul a 5 luni de instabilitate politica
Codrin Stefanescu: Astept ca Liviu Dragnea, camaradul meu, sa vina cu explicatii publice
cu privire la prezenta sa la "chermezele" SRI
Daea: Eu niciun cuvant nu-l scot gresit din gura.
Sunt un om stapanit, venit din aluatul pamantului
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.03.2018
Tragedia vieţii evreului botoşănean Avram Segal
Ioan Rotundu
Monografia judeţului Botoşani s-a bucurat de succes
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog