Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10108
De la 07 Ianuarie 2003
123231176
pnl

Botoşani/Băluşeni: Primarul beţivan şi susţinătorii săi bătăuşi

  • cum a fost umbrit un eveniment al bătrâneţilor
  • 27 May 2012, 23:00
Duminică, un eveniment care pentru sătenii din Buzieni, comuna Băluşeni, trebuia să fie un moment de sărbătoare s-a transformat într-o acţiune care seamănă cu mita electorală de la o poştă.
Primarul PSD al locului, Neculai Stratulat, a avut proasta inspiraţie să premieze cuplurile din localitatea Buzieni care împlinesc peste 25 de ani de la căsătorie într-o crâşmă. Iar crâşma aleasă n-a fost a oricui, ci a pesedistului Ioan Lupaşcu, aflat pe lista de consilieri a USL.
Asta cu toate că are două cămine culturale construite cu bani frumoşi, peste zece miliarde lei. Câteva zeci de persoane au participat la eveniment, după care s-a trecut la partea plăcută a acţiunii. Toţi cei prezenţi au primit bere şi mici, până când oamenii, băuţi bine, nu se mai dădeau duşi acasă.
„ Şi primarul este înăuntru, în starea lui naturală” a spus Elena Ştefan, o localnică nemulţumită de lipsa de fair-play a edilului. Oamenii spun că astfel de acţiuni puse la cale de primarul Stratulat sunt frecvente de când a început campania. În atele comunei cuplurile care au împlinit un număr de ani de când convieţuiesc au fost felicitate şi recompensate.
Evenimentele nu au fost sesizate pentru că s-au consumat în locaţii cum ar fi şcoala sau biserica. Primarul a acţionat în baza unei Hotărâri de Consiliu Local. Aleşii au votat un proiect prin care se stipula premierea cuplurilor „de aur” şi de „argint, „premierea ciobanilor” precum şi alte recompense băneşti taman în această perioadă.
Contracandidaţii săi la fotoliul de primar au stat cu ochii pe Neculai Stratulat, care e decis să mai prindă un mandat cu orice preţ. Acţiunile sale, la limita legală, nu le-au permis acestora să se sesizeze.
Tăcerea lor a fost interpretată greşit de primarul Stratulat, care ieri ieri a decis să premieze cuplurile longevive în crâşma susţinătorului său, la rându-i candidat pe lista de consilieri a PSD.. Oamenii au ost cinstiţi cu bere şi mici chiar sub afişul lipit pe peretele barului din care zâmbesc încrezători Florin Ţurcanu şi ai lui.
„ De dimineaţă s-au închis în bar numai aceşti oameni, ce au făcut acolo nu ştiu, li s-a dat o diplomă şi un plic cu 150 de lei, premiu de fidelitate. S-au îmbătat apoi. Şi primarul e în starea lui naturală, adică beat, acolo în bar” a spus Elena Ştefan.
Un lucru este de consemnat, în curtea barului la sosirea reporterilor erau tineri de 25-30 de ani, nicidecum moşneguţi simpatici cinstind apropiaţii pentru distincţia primită.

Intervenţia poliţiştilor merită salutată
Oamenii ar fi băut până seara târziu, liniştiţi, dacă spiritele nu s-ar fi încins la sosirea reporterilor. O simplă fotografie a declanşat o adevărată revoltă a celor prezenţi.
„Nu aveţi voie să filmaţi sau să fotografiaţi acest loc. Aveţi autorizaţie”a urlat o matahală, ameninţând femeile prezente cu bătaia. De pe margini au sărit să-l potolească câţiva bărbaţi care, martori la ameninţări, au propus o luptă egală.
La faţa locului era şi maşina Primăriei Băluşeni, din care asistau la scene câţiva funcţionari, aşteptând probabil să iasă primarul. În altercaţie a fost lovită Elena Ştefan şi o altă tânără, însărcinată.
Pe această cale mulţumim poliţiştilor din Băluşeni care au intervenit prompt şi au detensionat conflictul care ameninţa să degenereze într-o bătaie generală.
Reprezentanţii Mişcării pentru Botoşani din localitate sunt decişi să facă plângere luni dimineaţă la Parchet şi la Circumscripţia electorală.
„Luni dimineaţă facem plângere pentru că duminică nu ai unde sesiza. Aceste acţiuni s-au tot repetat nu sunt singulare. Acest primar încalcă legea” a spus Mihai Maxim. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când esţa este medium
O isterie a retragerilor bancare ce nu poate fi oprită
Politia spaniola in fata unei filiale a Grupului Bankia
Scandalul ISC si Daniel Constantin
PDL trebuie să introducă moţiune de cenzură
având în vedere intervenţia brutală în justiţie a guvernării Ponta-Antonescu
Botoşani: Campania electorală văzută la ea acasă (V)
Păcăleală USL-istă second hand pentru Botoşăneni
150 de ani de activitate a Societăţii pentru Cultura şi Literatură în Bucovina
Prioritatea zero pentru Guvernul român este absortia fondurilor europene
România ar putea urma exemplu Poloniei
Lucian Bute a fost demolat de Carl Froch
KO tehnic in repriza a 5-a
Moale-n limbă, moale-n cap,
Vrea primar cu handicap!
Ioan Rotundu
Doar minciună şi violenţă
Ioan Rotundu
Lista candidaţilor cu şanse de reuşită la funcţia de primar
reactualizată
Darabani: Bătut la Poliţie până ce-a fost băgat în spital
Lumea lu' Rotundu: Ruinele retrocedărilor
politica evreilor asupra imobilelor revendicate
Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a fost resfinţită
prefectul a făcut o declaraţie contrară realităţilor din judeţ
Cum a pătruns Mazăre şi haremul său în cazarma militară?
Reţeta electronică este gata de start
Persoanele fizice vor plăti asigurarea de sănătate la ANAF
După prezervative, Protecţia consumatorului verifică hârtia igienică
Lista cu gradaţiile de merit a rămas definitivă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog