Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
59
De la 07 Ianuarie 2003
123281234
pnl

Camere de luat vederi în cele mai nesigure zone din oraş

  • 6 April 2009, 23:00
Municipalitatea are în plan să abordeze un proiect menit să asigure un grad mai sporit de siguranţă locuitorilor, prin montarea de camere de luat vederi în principalele zone de risc, dar şi în preajma unităţilor şcolare, ştiute fiind numeroasele agresiuni ale căror victime cad elevii. „Este vorba de un proiect din cadrul planului integrat de dezvoltare urbană, depus la Piatra Neamţ pe 31 martie, care se referă la creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune a municipiului Botoşani, prin achiziţionarea de echipamente specifice şi amenajarea unui centru de supraveghere. Valoarea totală a proiectului este de 2.515.000 lei, contribuţia locală fiind de 340.000 lei. La un proiect de 20 miliarde lei vechi să pui tu 3 miliarde mi se pare un lucru foarte avantajos. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni”, a precizat citty managerul municipiului Botoşani, Adriana Zăiceanu (foto).
Proiectul se referă la montarea de camere de luat vederi în locurile cu risc, respectiv în piaţa Centrului Istoric, zona Parcului Tineretului, zona şcolilor, cât şi în intersecţiile mari din zona de acţiune urbană. Locaţiile în care vor fi amplasate camerele de supraveghere au fost stabilite în baza unui sondaj efectuat de o firmă de specialitate. „În sondajul efectuat la elaborarea strategiei, Parcul Tineretului este considerat cea mai nesigură zonă din oraş, alături de Centrul Vechi”, a subliniat viceprimarul Cătălin Alexa.
Astfel, vor fi montate 57 camere de luat vederi, din care 36 mobile, 21 fixe, plus fibra optică, precum şi tot ceea ce presupune amenajarea unui dispecerat. Botoşănenii sunt încântaţi de demersul pe care autorităţile au în vedere să le înfăptuiască. „Este foarte bună măsura. Am trecut într-o seară prin parcul Tineretului şi erau nişte huligani. Şi câini şi huligani şi de toate. Sunt ţigani din ăştia aşa, se agaţă de copii, îi buzunăresc”, a spus botoşăneanca, Elena Puşcaşu de 72 ani.
Mirela Achiţei, o elevă de 13 ani la Şcoala generală nr. 8 din municipiu nu se teme să traverseze Parcul Tineretului, poate şi pentru faptul că locuieşte în zonă. „Nu mi se pare o zonă periculoasă. Am trecut, dar stau chiar în faţa parcului şi nu mi-e frică. Nu aş trece prin Centrul Vechi. Pentru cei care ar sta în zonă poate ar fi bună măsura”.
Eliniţa Corolea apreciază că demersul este binevenit fiindcă poate aşa nu ar mai fi atâtea hoţii şi acte de agresiuni. „Am făcut serviciu la Căminul de fete din Parcul Tineretului. Nu ar fi o zonă chiar aşa de periculoasă, dacă ar fi ţiganii ăştia oleacă mai… Cred că nu aş avea curajul să trec noaptea prin Parc. Prin Centrul vechi am mai trecut, mai cu frică, cu rugăciunea în gând. Ar fi o măsură foarte bună, poate că nu ar mai fi atâtea hoţii. Îţi dă în cap şi poate nu ai un ban în buzunar ”, a specificat Eliniţa Corolea de 54 ani.
De aceeaşi părere este şi Marcel Cucu (52 ani), acesta apreciind zona drept periculoasă. „Stau chiar vizavi de ghetouri. E periculoasă zona, sunt răi. S-au investit nişte bani aiurea. Se face ca lumea. Pe noi cei necăjiţi nu ne ajută, dar lor văd că le face de toate”, a subliniat botoşăneanul. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine a confiscat unitatea liberală?
Ioan Rotundu
Guvernul României acceptă fără rezerve condiţiile dure impuse de FMI!
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI – 7 aprilie
Comentariul comentariilor LV
(Ioan Rotundu)
Fraudă electorală masivă a comuniştilor de la Chişinău
De ce îi urâm pe românii din România?
Sechestru pe patrimoniul de la Cotroceni
Tache, prima comedie de-a-ndoaselea
Comunicat de presă învăţământ
Flotări în… pat
Horoscop
Vă oferă un Paşti fericit!
Taxa de solidaritate
În PSD se cotonogesc unii pe alţii, mai ceva ca pe timpul PCR
luptă nebună, nebună pentru locul de vicepreşedinte al lui Conţac
Vicele Ghiorghiţă a pus gând rău câinilor maidanezi
CJAS Botoşani şi Colegiul Medicilor au salvat onoarea lui Ţâbuleac
Interzis la peşte!
Poliţiştii comunitari continuă apropierea de elevii din şcoli
Vitezomanii taxaţi de poliţişti!
Sânge contra libertate la Chişinău
Revoluţie la Chişinău! Apel la românii din întreaga lume pentru solidaritate cu românii basarabeni!
Evenimente cu foc!
Liber pentru cadrele medicale!
Huţuleac este din nou fericită!
Sindicatele din învăţământ dau semne de nervozitate
Diagnostic între viroză şi meningită virală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog