Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20330
De la 07 Ianuarie 2003
118499556
Aberaţie la CEC:

Nu primeşti credit de consum dacă nu declari câte kilograme ai şi ce înălţime

  • 4 September 2008, 23:00
Credeati ca ceea ce am scris aici http://www.urbaniulian.ro/2008/09/01/bancile-isi-interogheaza-clientii-romani-mai-rau-ca-securitatea-nu-ne-dai-fisa-medicala-nu-iti-deschidem-cont/ a cuprins nivelul aberant la care a ajuns cantitatea de informatie de NATURA PERSONALA SI PRIVATA pe care bancile le cer clientilor ?Ei bine, aflati ca , nici pe departe nu am reusit sa cuprind toate aceste abuzuri si dovada o da faptul ca d-nei Adriana B. din Bucuresti, functionarii de la CEC i-au cerut sa inscrie ce greutate si inaltime are, altfel dosarul de credit de consum nu se procesa.
Am cautat in legea 289 din 2004 privind creditul de consum si nu am gasit nicaieri faptul ca banca are dreptul legal sa iti conditioneze acordarea unui credit de prezentarea unor DATE INTIME ALE VIETII PRIVATE SI PERSONALE, astfel incat acestea este un abuz, si el trebuie anchetat de ANPC si de Consiliul National pentru Discriminare.
Adica daca un consumator cere un credit si el are 200 kg sau 50 kg, cum influenteaza acest lucru decizia bancii ?
Stimate d-le Iulian Urban,
va citesc de mai multa vreme mesajele care îmi vin regulat, nu mai stiu prin ce imprejurare. Am simţit provocarea in urma articolului "Bancile isi interoghează clienţii...."
Recent, am apelat la CEC Bank pentru un credit de nevoi personale. Cea mai mare aberatie din viata mea, am trait-o cind mi s-a cerut sa aduc o copie dupa sentinţa de divorţ chiar daca am prezentat un document ulterior divorţului prin care mi-am schimbat numele pe cale administrativă.
( Ca să inţelegeţi, m-am numit intâi L., apoi după căsătorie B., am revenit la numele de L. după divorţ şi am revenit la numele de B. cu acceptul fostului soţ, pe cale administrativă, după publicarea, desigur, in Monitorul Oficial.
Ceva similar cu înlăturarea unui nume penibil.)
M-a indignat faptul că a trebuit sa justific de ce am facut paşii pe care vi i-am expus. Divorţul e un act personal, iar sentinţa ma priveşte doar pe mine şi fostul soţ, pot fi acolo informaţii privind integritatea noastră morală sau fizică.
Apoi, tot CEC-Bankul mi-a cerut copia integrală a cărţii de muncă. Am intrebat pe cine intereseaza toate cele 83 de poziţii de pe acest act şi nu e suficient ca pot dovedi că lucrez de 13 ani in aceeaşi instituţie, iar vechimea se apropie de 30 de ani?
O altă aberatie: de ce m-a obligat CEC-ul sa-mi fac inca o asigurare de viată la o societate agreata, de vreme ce am una la alta instituţie?
La dosar trebuia anexata copia după carnetul de conducere. Bun zic, dacă tot posed acest document, hai sa fac copie. Problema a fost de ce pe carnetul de conducere e altă adresa decit cea de domiciliu. Am ramas interzisă! Păi zic, doamnei: "Sunteţi cumva de la evidenţa populaţiei sau de la Poliţie?" Daca nu aveam carnet, nu mai purtam discuţia asta cretină.
Traim in Romania, ţara tuturor posibilităţilor şi a tuturor aberaţiilor. După ce imi fac asigurare de viaţă de vreo 22 milioane, CEC-ul ma pune sa ma anunţ la Camera de Comerţ, unde mai platesc 770 de mii de lei că sunt de acord sa mi se reţină orice suma imi intră în cont in caz ca voi fi rau platnică. (garanţie mobiliara)
Iar cireaşa de pe tort in toată varza asta, o constituie kilogramele şi inalţimea pe care a trebuit sa le declar la semnarea dosarului.Ce spuneti? Frumos, nu? E primul imprumut pentru nevoi personale pe care l-am facut in viaţa mea şi jur, ultimul!
Adriana B.

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PSD a mai aruncat nişte nume de candidaţi la parlamentare
Acuzat că-şi face campanie parlamentară pe banii publici
O atmosferă plină de emoţii, lacrimi de fericire, cât şi voie bună
Comentariul comentariilor (CLXXXII)
(Ioan Rotundu)
Fluierături… sexuale
Horoscop
Ocazie să vă mutaţi în Bucureşti
11 agenţi de pază angajaţi la Poliţia Comunitară
Jugaru Şhukaru, camping cu năbădăi
Bodo, spaima şoselelor
Complot ruso-transnistrean împotriva Basarabiei
Justiţia nu recunoaşte ca probe discuţiile şi însemnările de pe Internet
Şmecherii cu girofar
Iluzia călugăriţelor
Record rutier nedorit în mai puţin de 48 de ore
Nevoie de împrumuturi urgente
N-a fost invitat la control, dar s-a autoinvitat
OPC s-a specializat pe amenzi şi mai puţin pe prevenire
Băsescu a venit până la Răduţi Prut doar pentru a critica guvernul
După ce-a fost sfinţit de preoţi, tomograful a devenit operaţional
Liviu Conţac acuză maşina de vot PDL că ne-a băgat adânc mâna în buzunar
el a contestat HCL la Prefectura Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă