Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1422
De la 07 Ianuarie 2003
92678972

Botoşani: Baronul PSD de Văculeşti şi-a legalizat ilegalităţile

  • 2 November 2014, 23:00
Despre Sorin Gânga (foto), primarul comunei Văculeşti perceput de săteni drept baron PSD, noi am mai scris nu de mult timp. Moştenind de la fostul primar PDL Iulian Vlas un proiect de modernizare a drumului ce străbate centrul localităţii Văculeşti, primarul, Gânga a considerat că pe lângă lucrările oficial finanţate va putea executa şi lucrări private. Aşa s-a ajuns ca odată cu asfaltarea uliţei principale să se asfalteze şi câteva drumuri secundare private.
Sesizat de către cetăţeni despre ilegalităţile primarului, m-am deplasat în comună şi am efectuat o anchetă televizată. Cetăţenii au mai reclamat ilegalităţile primarului şi la Curtea de Conturi. La controlul efectuat de către trimisul Curţii de Conturi Botoşani s-a constatat că primarul a efectuat şi alte lucrări decât cele cuprinse în proiect, inclusiv asfaltarea drumului privat către propria locuinţă. De ilegalităţile primarului Gânga au aflat şi cei de la Iaşi, coordonatorii şi finanţatorii proiectului, care au dispus şi ei un control. Încolţit de controale şi prins cu mâţa-n sac, primarul a pus la cale o legalizare pe uşa din spate a afacerilor sale.
În primul rând şi-a asigurat o majoritate în consiliul local prin ademenirea la PSD a consilierilor liberali. Aşa se face că din trei consilieri PSD acum primarul are 6 consilieri din totalul de 11, adică o majoritate care-i permite să aprobe orice-şi doreşte. Interesant este că la PSD a trecut şi cel mai vechi liberal din comună, omul de afaceri Viorel Damache, până de curând cel mai înverşunat duşman al primarului din consiliul local. Asupra acestui subiect vom reveni.
Cu o majoritate proaspăt formată în consiliul local, goi, 30 octombrie 2014, primarul a convocat pentru ora 15.00 o şedinţă de consiliu local în care a obţinut aprobarea trecerii din domeniul privat în domeniul public al primăriei a 6 drumuri. Sunt acele drumuri pentru care s-au executat lucrări de modernizare din dispoziţia primarului şi în afara cadrului legal.
Acum, primarul Sorin Gânga crede că poate dormi liniştit pentru că drumurile care i-au creat probleme au devenit legal proprietate publică. Da, dar după ce asupra lor s-au efectuat lucrări fără respectarea cadrului legal, fiind produsă o pagubă importantă din fondurile publice. Normal ar fi ca primarul să răspundă pentru faptele sale. Numai că el susţine că este apărat de liderii PSD şi că nu va păţi nimic.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Violatorul surd
Jambon de casă I
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Scormonitor în adâncul istoriei
Bataie crunta de joc la adresa alegatorilor din diaspora
Revolta printre alegatorii din strainatate
Marile semne de intrebare ale zilei de vot
Comunicat de presă ACL Botoşani: Opriţi furturile la vot
Culmea tupeului politic: PSD/RTV/Antena 3 acuza ambasadorii lui Basescu pentru bataia de joc de la sectiile de vot din strainatate
Epic fail la Ambasada din Londra: Personalul diplomatic a vrut sa bage pensionarii la vot peste rand
dar nu a fost gasit nici un pensionar printre cei o mie de oameni
La Ambasada Romaniei din Paris a fost chemata Politia franceza dupa ce sectiile de vot s-au inchis
Destrăbălarea morală a senatorului Doiniţa Federovici
Ioan Rotundu
Veselia cifrelor plus cateva fete lungi si triste
Rezultate oficiale partiale, ora 10:20
Victor Ponta despre organizarea votului in strainatate:
Au fost cozi pentru ca nu s-a mai furat ca in 2009
Botoşani: Bătăuşul Eugen Nichita, baronul primar PSD , a recidivat umplând de sânge un membru PNL
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă