Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2739
De la 07 Ianuarie 2003
122888388

Revolta printre alegatorii din strainatate

  • 2 November 2014, 23:00
Londra: Sunt mii de oameni si trei stampile. Se scandeaza jos comunistii Munchen: Sunt de aproape cinci ore la coada/ Nemultumirea este foarte mare Bruxelles: E incredibil cum au putut sa-si bata joc. BEC: Nu prelungim votul, MAE trebuia sa organizeze mai bine
Un alegator din Anglia ne-a semnalat faptul ca la sectia de votare 152 Londra situata la Brand Civic Center "sunt mii de oameni si doar trei stampile" si ca se voteaza "urcand cu liftul" in sectia de votare. Emanuel Diaconu, un alegator roman in Anglia, semnaleaza ca "sunt 300 de persoane la etaj care stau de 2 ore. Încă 1000-1100 la parter si probabil 6-700 în afara complexului".
Chestionat de HotNews.ro daca autoritatile romane pot lua in considerare prelungirea votului peste ora 21.00, in sectiile din strainatate, daca mai raman alegatori la cozi, reprezentati ai MAE au precizat ca numai Biroul Electoral Central poate lua o astfel de decizie. BEC, insa, a subliniat ca nu va prelungi votul, criticand MAE ca nu a organizat suficient d ebine procesul electoral din strainatate.
"Nu vom prelungi votul. Solutia este ca MAE sa organizeze mai bine, data viitoare, sectiile de vot. MAE trebuia sa organizeze mai bine sectiile de vot", a declarat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.
In jurul orei 18.00, ora Romaniei, Biroul Electoral pentru Strainatate (BES) era in sedinta, incercand sa ia masuri pentru fluidizarea votului, au declarat, pentru HotNews, membri ai personalului tehnic din BES.
Intre timp, BES a decis ca alegatorii sai aiba posibilitatea sa completeze declaratia pe proprie raspundere (ca nu vor vota de mai multe ori) in afara sectiei de votare si sa o semneze in fata unui membru al biroului electoral al sectiei de votare.
In urma unei cereri depuse de PMP, s-a decis cu majoritate urmatoarea procedura privind completarea de catre alegator a declaratiei pe proprie raspundere prevazuta de art. 44 alin.5 din legea nr. 370/2004:
formularul declaratiei pe proprie raspundere va fi pus la dispozitia alegatorului de catre un membru al biroului sectiei de votare,
alegatorul are posibilitatea de a completa declaratia pe proprie raspundere si in proximitatea sectiei de votare, cu datele personale solicitate, fara a o semna semnarea declaratiei completate in conditiile mai sus mentionate va fi realizata in fata unui membru al biroului electoral al sectiei de votare, care va verifica datele mentionate.
Un alt alegator roman aflat la Londra care dorea sa voteze la sectia de votare de la ICR (adresa Belgrave Square) a relatat pentru HotNews.ro in jurul orei 18.23 ora Romaniei (16.23 ora Londrei) ca sunt cateva sute de oameni la coada pentru a vota: "Proababil ca dureaza cel putin doua trei ore sa ajungi sa votezi, sunt foarte multi oameni, majoritatea tineri.
Nu stiu sincer daca apuc sa votez". Cozi mari la sectiile de votare din strainatate s-au semnalat aproape in toate tarile europene. In Germania, de pilda, la Munchen, o cititoare HotNews.ro ne-a transmmis in jurul orei 17 ca sta la coada de cinci ore si tot nu a reusit sa voteze. "Atmosfera e incrancenata imptrova lui Ponta. Deja toata lumea isi face planuri cum sa procedeze la turul doi sa nu patim la fel. Toti sunt determinati sa voteze si acum, si in turul doi. Nemultumirea este foarte mare. Injuraturi la greu.
Oameni veniti de la sute de km distanta". O alta cititoare HotNews.ro care a votat la Bruxelles ne-a transmis in urma cu putin timp ca a stat patru ore la coada pana cand a reusit sa voteze: "Am stat aproape 4 ore. E INCREDIBIL cum au putut sa-si bata joc. In ritmul asta nu voteaza nici jumatate din cei de acolo. Sint oameni cu copii in brate care stau de ore.
Am facut scandal si ni s-a spus ca 'organizatorii' au dorit asa." Cititoarea ne-a mai semnalat faptul ca niciodata in ultimii zece ani de cand voteaza la Londra nu s-a confruntat cu o situatie similara. Coada se intinde pe doua sute de metri, numarul celor aflati la coada fiind estimat la peste o mie. Intr-un alt centru de votare, la Wembley, un alt cititor semnaleaza ca peste 2000 de romani ar astepta sa voteze.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Violatorul surd
Jambon de casă I
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Scormonitor în adâncul istoriei
Botoşani: Baronul PSD de Văculeşti şi-a legalizat ilegalităţile
Botoşani: Bătăuşul Eugen Nichita, baronul primar PSD , a recidivat umplând de sânge un membru PNL
Bataie crunta de joc la adresa alegatorilor din diaspora
Marile semne de intrebare ale zilei de vot
Comunicat de presă ACL Botoşani: Opriţi furturile la vot
Culmea tupeului politic: PSD/RTV/Antena 3 acuza ambasadorii lui Basescu pentru bataia de joc de la sectiile de vot din strainatate
Epic fail la Ambasada din Londra: Personalul diplomatic a vrut sa bage pensionarii la vot peste rand
dar nu a fost gasit nici un pensionar printre cei o mie de oameni
La Ambasada Romaniei din Paris a fost chemata Politia franceza dupa ce sectiile de vot s-au inchis
Destrăbălarea morală a senatorului Doiniţa Federovici
Ioan Rotundu
Veselia cifrelor plus cateva fete lungi si triste
Rezultate oficiale partiale, ora 10:20
Victor Ponta despre organizarea votului in strainatate:
Au fost cozi pentru ca nu s-a mai furat ca in 2009
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog