Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6405
De la 07 Ianuarie 2003
122892054
Dan Tapalaga

Veselia cifrelor plus cateva fete lungi si triste

  • 2 November 2014, 23:00
Bufnitele nu sunt ce par a fi, mai ales noaptea. Asa si cu exit poll-urile televiziunilor de stiri. Antena 3, Romania TV si Realitatea au aranjat cifrele in asa fel astfel incat Ponta sa iasa musai cu 40 de procente iar pe Macovei s-o alinieze cu Tariceanu si Udrea. De neinteles de unde atata disperare in a mistifica adevarul stiind ca pacaleala tine cel mult o noapte. Cifrele se vor schimba in rau pentru Ponta, o stim deja. Ne-au spus-o deja fetele lungi si triste din studiourile Antenelor si figura pamantie a unor candidati.
Absenta lui Victor Ponta de langa Liviu Dragnea imediat dupa exit-poll-uri nu anunta nici ea ceva bun. Tonul, vocea si atitudinea cam nervoasa a lui Victor Ponta tradeza multa nesiguranta. Dar ce s-ar putea intampla peste noapte?
Se prea poate, de pilda, ca votul din diaspora si datele finale sa-l mai coboare pe Victor Ponta cateva procente iar pe Klaus Iohannis sa-l mai salte putin. As indrazni sa avansez o cifra: 37% - 33% sau chiar mai strans.
Diaspora a votat masiv cu Iohannis si cu Macovei, prea putin cu Ponta. De aici si disperarea guvernului de a impiedica votul in diaspora prin mijloace birocratice. Cetatenii romani din strainatate au luat cu asalt ambasadele, au stat la cozi ore in sir dar au fost impiedicati in mod premeditat sa voteze. Pentru asta vor trebui sa plateasca, inclusiv in justitie. Daca se va dovedi premeditarea, impiedicarea votului prin orice mijloace este fapta penala.
Monica Macovei nu va ramane in linie cu Tariceanu si Udrea. Va ajunge, foarte probabil, pe locul trei. Absenta lui Traian Basescu de langa candidatul sau, figura pamantie cu care Elena Udrea s-a anuntat pe locul trei stiind bine ca nu-i acolo, disparitia ei rapida din peisaj inainte si dupa conferinta de presa indica un scor prost, mult sub Macovei.
Nu uitati apoi ca masuratorile realizate de PSD si PDL anuntate pe surse pe tot parcursul zilei de duminica o plasau pe Macovei in jurul a 8-9%, nicidecum la 5%, asa cum au anuntat-o in exit-poll-uri. Mai stim ca asa numitele masuratori la iesirea de la urne au dat in trecut rateuri majore, diferentele au fost mari plus ca autorii lor nu prezinta mare credibilitate.
De fiecare data, autorii falsului spera sa fure suficient de mult la numaratoare incat rezultatul final sa se potriveasca perfect cu minciuna initiala dar nu stiu cum se face ca nu le iese niciodata.
A inceput numaratoarea paralela la partide. In cateva ore ceata si fumul imprastiate de televiziunile de stiri se vor destrama la fel ca in 2009. Spre dimineata se vor trezi, ca de obicei, la realitate: bufnitele nu sunt ce par a fi, nici alegatorii nu se lasa chiar asa usor dusi de nas. In rest, e mult prea devreme sa facem acum orice fel de alte prognoze.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Violatorul surd
Jambon de casă I
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Scormonitor în adâncul istoriei
Botoşani: Baronul PSD de Văculeşti şi-a legalizat ilegalităţile
Botoşani: Bătăuşul Eugen Nichita, baronul primar PSD , a recidivat umplând de sânge un membru PNL
Bataie crunta de joc la adresa alegatorilor din diaspora
Revolta printre alegatorii din strainatate
Marile semne de intrebare ale zilei de vot
Comunicat de presă ACL Botoşani: Opriţi furturile la vot
Culmea tupeului politic: PSD/RTV/Antena 3 acuza ambasadorii lui Basescu pentru bataia de joc de la sectiile de vot din strainatate
Epic fail la Ambasada din Londra: Personalul diplomatic a vrut sa bage pensionarii la vot peste rand
dar nu a fost gasit nici un pensionar printre cei o mie de oameni
La Ambasada Romaniei din Paris a fost chemata Politia franceza dupa ce sectiile de vot s-au inchis
Destrăbălarea morală a senatorului Doiniţa Federovici
Ioan Rotundu
Rezultate oficiale partiale, ora 10:20
Victor Ponta despre organizarea votului in strainatate:
Au fost cozi pentru ca nu s-a mai furat ca in 2009
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog