Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23256
De la 07 Ianuarie 2003
122883323

Brandul Ceauşescu şi ceauşismul

  • 8 February 2010, 23:00
Zilele trecute, cu o doza de cinism inimaginabil si cu o negare publica a trecutului parintilor sai Valentin Ceausescu, fiul cuplului de trista amintire din istoria recenta a Romaniei, a inregistrat numele familiei sale ca "marca inregistrata" la oficiul de resort, OSIM, impiedicand astfel folosirea lui de catre oricine, fara acordul familiei. A face bani din istoria neagra a Romaniei este un gest imoral, chiar daca explicatia lui a fost ca vrea sa protejeze numele si memoria parintilor sai. Dl. Claudiu Iordache, luptator activ in Revolutia de la Timisoara, ne impartaseste gandul sau la aflarea acestei grozavii.
În ultima vreme, în România se produce un fenomen tulburător! În timp ce Revoluţia română continuă să fie negată şi denigrată cu înverşunare, fosta putere comunistă, răsturnată în Decembrie 1989, reia ofensiva împotriva istoriei reale. Personaje de tristă amintire ies din ascunzători pentru a îngreuna drumul spre adevărul zilelor din Decembrie.
Foştii demnitari comunişti îşi scriu memoriile, finanţează publicaţii ale fostei poliţii secrete (altfel spus, ale Securităţii), alimentează mass-media cu ştiri răstălmăcite ori trunchiate, în timp ce poziţii cheie ale statului român sunt ocupate de către eşalonul foştilor mari colaboraţionişti. Şi nu au trecut decât 20 de ani! Dar istoria nu se scrie cu minciuni. Marea mistificare ce priveşte Revoluţia va fi sortită eşecului. Nu pot decât subscrie la o declaraţie a academicianului Florin Constantiniu: "Adevărul istoric este inviolabil şi ceea ce aţi făcut dumneavoastră în Decembrie 1989 îşi va găsi locul cuvenit în cărţile de istorie!"
Cât priveşte Regimul Ceauşescu - singurul dictator al estului care a dat ordin să se tragă în propriul său popor - acesta nu poate fi evocat decât ca o tiranie primitivă, slujită de conştiinţe asemenea ei! Nu poate fi uitat nici astăzi sărutul mâinii dictatorului cu puţin înainte de fuga lui, nu poate fi uitată reacţia laşă a CPEX-ului când dictatorul a simulat că îşi dă demisia, nu poate fi uitat servilismul celor din fruntea armatelor politice ale lui Ceauşescu: Securitatea, Miliţia, Armata, care i-au executat ordinele scelerate între 16 şi 22 decembrie 1989, nu poate fi uitată declaraţia fostului ministru de interne, Tudor Postelnicu: "Am fost un dobitoc!" (şi nu a fost singurul!) Regimul Ceauşescu nu poate fi uitat în veacul vecilor!
Mii de morţi, răniţi, schingiuiţi, arestaţi, o populaţie prizonieră, lipsită de lumină şi căldură, de libertate şi drepturi, asta a fost moştenirea lui Nicolae Ceauşescu!
Cu atât mai surprinzătoare sunt deciziile justiţiei postdecembriste, dispusă să restituie astăzi importante valori cultural moştenitorilor dictatorului; cu atât mai sfidătoare este dorinţa aceloraşi moştenitori de a capitaliza numele unui dictator sanguinar! Pentru România viitoare, numele Ceauşescu va fi simbolul unei dictaturi duse la absurd, neegalată nicăieri într-o ţară europeană! Nicolae Ceauşescu este cel care a dat ordine să se tragă în populaţia României. Le reamintesc celor care vor să le uite!
"Trebuia să trageţi! Trebuia să trageţi un foc de avertisment şi dacă nu încetau, trebuia să trageţi în ei!
N-aţi executat ordinul... trebuia să-i omoare pe huligani!
Am discutat cu tovarăşul Coman care a sosit la Timişoara cu trupe, şi au primit muniţie de război... Am dat ordin să se tragă!"
Ion Coman: „Vă raportez, tovarăşe Ceauşescu, capătul a trei coloane intră în Timişoara... Am dat ordin să se tragă! Suntem gata să îndeplinim ordinul dumneavoastră!..."
Celor care şi astăzi căinează execuţia lui Ceauşescu în ziua de Crăciun să le reamintim fapta de netăgăduit a uciderii a sute de români înainte de Sărbătoarea Naşterii Domului! Nicolae Ceauşescu închide o epocă brutală, însemnată de absenţa libertăţii şi demnităţii umane. Să o lăsăm, atunci, acolo unde merită, în cimitirul moral al unui neam altfel îngăduitor cu cei care-l conduc în prăpastie. Ceauşescu trebuie lăsat să piară definitiv, chiar dacă urmaşii lui mai speră să-i transforme numele într-un brand înregistrat pentru vin ori ţigări.
Oare de câte ori vom scrie despre crimele dictatorului Ceauşescu va trebui să cerem moştenitorilor acestuia aprobarea de a-i folosi numele?!
Ceauşescu e numele unui destin eşuat. România trebuie să aibă puterea să se desprindă de Epoca Ceauşescu, chiar şi astăzi, la 20 de ani de la căderea lui! Răul domină atunci când poate produce suferinţă. Răul numit Ceauşescu produce suferinţă şi astăzi. Şi atunci când această suferinţă va înceta, România va fi în sfârşit vindecată de Ceauşescu şi ceauşism!
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Oierul viceprimar şi gunoaiele comunale
Ministrul Educaţiei vrea să elimine politica din şcoli
Nou-născuţii nu vor mai fi vaccinaţi TBC
Să fi murit coplata serviciilor medicale?
Joaca de-a directorul la Spitalul de Pediatrie
Momentul 1907, marcat de elevi la Biblioteca Flămânzi
Azi sărbătorim Ziua Siguranţei pe Internet
Alcoolişti deposedaţi
Horoscop
Farmazonul din Hârlău
Comunicat de presă
Gastronomie atractivă: Tochitură de purcel şi mămăligă cu cartofi
Bancul zilei: Miros de bordel
PNL şi PSD vor ca senatorii să fie aleşi pe viaţă
ignorând votul populaţiei la referendum
O delegaţie a Parlamentului de la Chişinău în vizită de lucru la Bucureşti
Ianukovici bate la scor mic pe Iulia Timosenko
De ce Lupu sare la Baconschi sau ce au în comun moldovenii cu cerchezii
Până când basarabenii vor fi trataţi ca străini, în legislaţia din România?
Seri de evanghelizare la Micherechi, cu pastori români
Năstase se teme că actuala conducere a PSD ar putea împiedica schimbarea
Bechtel are nevoie de circa 300 de milioane de euro
pentru lucrările la autostrada Transilvania
PNL cere demiterea procurorului general Codruta Kovesi
pentru neînceperea urmăririi penale în cazul Elena Udrea
Corneliu Vadim Tudor de presiuni asupra televiziunii publice
Iarba verde de acasă sau despre legalizarea drogurilor uşoare
Dana Năstase, audiată la DNA
Sindicatele din administraţie au renunţat la fapte
În căutarea românului verde
Un dealer american susţine că va vinde în SUA maşini electrice făcute în România
pe baza unor modele Dacia
Caricatura zilei: Şi-a convins şeful să le dea al 13-lea salariu
Mica publicitate: Este inginer, vrea orice de mună că nu este mofturos
Opt persoane sancţionate pentru trafic ilicit de ţigări
Comentariul comentariilor (XXV)
Ioan Rotundu
După ce au iscat un scandal de pomină, consilierii au votat bugetul
Consultare publică pentru un proiect de mediu, miercuri la Rapsodia
Responsabilii în cazul Vămii de la Rădăuţi chemaţi la raport de prefect
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog