Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11704
De la 07 Ianuarie 2003
80665388

Comentariul comentariilor (XXV)

  • Ioan Rotundu
  • 8 February 2010, 23:00
Prinsă că a comis grave abateri de la lege, cei din cadrul Comisiei de disciplină aflată pe lângă Prefectura Botoşani au hotărât că
„Paraschiva Viciriuc – un secretar de primărie destituit din funcţie”. Abaterile cele mai grave au constat în încheierea şi semnarea a două contracte de vânzare cumpărare a unor imobile şi terenuri din patrimoniul public al Primăriei Flămânzi, fără respectarea procedurilor de licitaţie publică şi fără acordul consilierilor locali. Judecătoria, căreia i s-a adresat primarul oraşului, a anulat cele două contracte ca fiind încheiate cu încălcarea legii.
Comisia de disciplină n-a făcut decât să ia act de hotărârea judecătorilor şi s-o sancţioneze pe secretara vinovată pe linie administrativă, că penală n-are competenţă.
Un anume „Zombi” a comentat: „La ordinul lui Roman, cei din prefectură au executat-o pe secretară, că le stătea în gât, chiar nu vreţi să ştiţi cum lucrează politic comisia de disciplină? Nişte ordinari care caută articolele din lege cu lumânarea ca să-l încadreze pe "învinuit" şi să dea o spoială de legalitate, cei de la prefectura total aserviţi PDL, asta fac, vânătoare de vrăjitoare…”
Comisia de disciplină funcţionează pe lângă Prefectura Botoşani dar nu este subordonată prefectului. Din comisie fac parte secretarul general al Consiliului Judeţean Botoşani, Stelică Bejenariu şi Constantin Alupoaie, secretarul primăriei Corni, ambii neutri politic prin statutul funcţiei ocupate şi cu o pregătire profesională şi juridică solidă în domeniu. Dacă secretara Paraschiva Viciriuc crede că cei din Comisie n-au fost corecţi cu ea, are posibilitatea de a se apăra în faţa judecătorilor şi a-şi recâştiga drepturile pierdute, inclusiv daune materiale. Însă tare îmi este frică şi de o răspundere penală, că faptele comisie nu s-au prescris sub aspectul unei astfel de răspunderi.
De la senatorul PDL Iulian Urban, care este şi vicepreşedinte al Comisiei juridice din Senat, aflăm că ”Sforăriile politice PSD-PNL din Senat au întârziat adoptarea legii falimentului personal”. Un cititor n-a prea înţeles despre ce este vorba: „N-am înţeles exact dacă proiectul de lege are menirea să stabilească criterii şi norme corecte şi prudente pentru acordarea unor credite în limita posibilităţilor reale ale diferitor categorii de salariaţi sau/şi mici întreprinzători sau doreşte să acopere "practicile dezastruoase" de până acum. Credeţi Dv că bancherii îşi vor călca pe inimă să " ierte" datoriile acumulate din infantilism şi necugetare a datornicilor?”
Legea vizează apărarea persoanei fizice în faţa abuzurilor băncii de a-l executa silit asupra bunurilor personale cu care a garantat împrumutul, în special ipotecile pe case. Banca execută casa clienţilor săi şi o vinde subevaluată, fără să-i pese de pierderea pe care o produce proprietarului. Apoi, este normal ca nu banca să-şi facă de cap, ci legea să-şi spună cuvântul. Aşa cum societăţile comerciale se pun la adăpostul legii falimentului, aşa trebuie să se pună şi persoana fizică. Numai că băncile, care au relaţii puternice în mediul politic, continuă să-şi facă de cap profitând de vidul legislativ în domeniu. Senatorul Urban ştie ce spune când se referă la monstruoasa coaliţie PNL – PSD, numai că nu dezvăluie întreg substratul manevrelor care se fac pe seama noastră.
Viceprimarul Botoşanilor, Florin Ghiorghiţă a încercat să ne convingă că „Nu primăria este vinovată că nu ard becurile pe străzile din municipiu”, ci distribuitorul de energie E.ON. „Comentator unic” n-a acceptat explicaţia edilului şi i-a replicat: „Domnule Gheorghiţă, s-o crezi dumneata că Primăria nu are nicio vină. Are, pentru că de utilităţi răspunde administraţia publică locală. Astăzi există alternative pentru a încheia un contract serios, avantajos cu alte firme care distribuie energia electrică. E-on se comportă ca în junglă. Serviciile sunt mult mai proaste în prezent, tarifele sunt foarte mari, iar comportamentul angajaţilor poate fi asemuit cu cel al englezilor din coloniile de acum 100 de ani.”
Problema vine de la întreţinerea şi administrarea reţelei de iluminat public. Când se va rezolva această problemă, respectiv când se va găsi responsabilul de reţea, lucrurile se vor schimba. Până atunci ţapul ispăşitor rămâne tot Primăria Botoşani. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Oierul viceprimar şi gunoaiele comunale
Ministrul Educaţiei vrea să elimine politica din şcoli
Nou-născuţii nu vor mai fi vaccinaţi TBC
Să fi murit coplata serviciilor medicale?
Joaca de-a directorul la Spitalul de Pediatrie
Momentul 1907, marcat de elevi la Biblioteca Flămânzi
Azi sărbătorim Ziua Siguranţei pe Internet
Alcoolişti deposedaţi
Horoscop
Farmazonul din Hârlău
Comunicat de presă
Gastronomie atractivă: Tochitură de purcel şi mămăligă cu cartofi
Bancul zilei: Miros de bordel
PNL şi PSD vor ca senatorii să fie aleşi pe viaţă
ignorând votul populaţiei la referendum
O delegaţie a Parlamentului de la Chişinău în vizită de lucru la Bucureşti
Ianukovici bate la scor mic pe Iulia Timosenko
De ce Lupu sare la Baconschi sau ce au în comun moldovenii cu cerchezii
Până când basarabenii vor fi trataţi ca străini, în legislaţia din România?
Brandul Ceauşescu şi ceauşismul
Seri de evanghelizare la Micherechi, cu pastori români
Năstase se teme că actuala conducere a PSD ar putea împiedica schimbarea
Bechtel are nevoie de circa 300 de milioane de euro
pentru lucrările la autostrada Transilvania
PNL cere demiterea procurorului general Codruta Kovesi
pentru neînceperea urmăririi penale în cazul Elena Udrea
Corneliu Vadim Tudor de presiuni asupra televiziunii publice
Iarba verde de acasă sau despre legalizarea drogurilor uşoare
Dana Năstase, audiată la DNA
Sindicatele din administraţie au renunţat la fapte
În căutarea românului verde
Un dealer american susţine că va vinde în SUA maşini electrice făcute în România
pe baza unor modele Dacia
Caricatura zilei: Şi-a convins şeful să le dea al 13-lea salariu
Mica publicitate: Este inginer, vrea orice de mună că nu este mofturos
Opt persoane sancţionate pentru trafic ilicit de ţigări
După ce au iscat un scandal de pomină, consilierii au votat bugetul
Consultare publică pentru un proiect de mediu, miercuri la Rapsodia
Responsabilii în cazul Vămii de la Rădăuţi chemaţi la raport de prefect
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă