Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2423
De la 07 Ianuarie 2003
122888072

Dan Deleanu, un analfabet funcţional ajuns subsecretar de stat

  • Ioan Rotundu
  • 13 July 2018, 23:00
În investigaţiile mele asupra a ceea ce se întâmplă în interiorul instituţiei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani m-am lovit de numele lui Dan Deleanu. Ce mi-a fost dat să aflu despre activitatea profesională a acestuia m-a blocat.
În interiorul Cadastrului Deleanu era considerat un analfabet funcţional. Angajat pe post de consilier în cadrul Biroului Contabilitate în anul 2014 prin venirea din mediul privat, Deleanu nu pricepea nici în ruptul capului ce avea de făcut. Nu era în măsură să întocmească o notă contabilă simplă, iar contabila şefă Marinela Onofrei era exasperată de incompetenţa acestuia. De altfel, Deleanu lucra foarte puţin pentru instituţie, el fiind mai mult prezent la partid.
Deşi angajat şi plătit din banii Cadastrului, trecea rar pe la serviciu pentru că el era prezent aproape permanent la sediul PSD Botoşani. Directorul Bâlbă cunoştea acest lucru dar îl accepta pentru că şi el a ajuns în fruntea instituţiei tot cu sprijinul PSD-ului. Practic, la Cadastru s-a repetat situaţia de la Teleorman unde două angajate la Protecţia Copilului au lucrat ani de zile pentru PSD din ordinul lui Liviu Dragnea, acum judecat şi condamnat de instanţa de fond. În drumul lui după gratii ar putea fi însoţit de doina Federovici care l-a copiat la Botoşani.
Fiind cumătru cu senatorul Doina Federovici, Deleanu era omul de neatins nici cu fulgii de gâscă. De unde şi aroganţa sa care ridica prostia ce-l caracteriza la rang de virtute.
În tot acest timp a avut mai multe detaşări care de fapt erau fictive. El primea salariul de la OCPI Botoşani, figura detaşat, de exemplu la OCPI Suceava, unde n-a călcat niciodată, dar lucra la sediul PSD.
Ajuns o povară pentru cei din cadrul Biroului Contabilitate, directorul Bâlbă a aranjat să fie promovat consilier IA în cadrul Biroului Juridic, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii. Când a fost organizat concursul pentru acest post, deja Deleanu lucra pe funcţie, aşa că a fost singurul concurent şi câştigător. Irina Frunzeti a primit de la Bâlbă sarcina să blocheze orice alt concurent. Ca atribuţiuni de serviciu vreo şase sarcini. N-a îndeplinit niciuna pentru că nu se pricepea. Dacă trecea pe la birou deschidea calculatorul dar nu lucra nimic concret.
În tot acest timp cât să prefăcea că lucrează la Cadastru, graţie cumetrei Doina Federovici a fost ales preşedintele Consiliului de Administraţie la societatea Nova Apaserv cu o leafă de aproape 10 mii lei lunar. Nepricepând ce are de făcut în această funcţie, s-a ridicat într-o şedinţă a Consiliului Judeţean Botoşani şi s-a adresat consilierilor să-i spună şi lui cineva cu ce se ocupă societatea Nova Apaserv pentru că el nu cunoaşte şi nu i-a spus nimeni. A devenit celebru prin această intervenţie publică care i-a pus în lumină incompetenţa.
A mai deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie la societatea Modern Calor de unde mai primea câteva mii de lei lunar. Una peste alta, Dan Deleanu câştiga lunar peste 20 mii lei. Cu aşa venituri salariale să tot fii analfabet funcţional!
Prost, prost dar cumătru cu Doina Federovici. Iar cumătra senator şi şef al PSD Botoşani a aranjat cu Ioan Deneeş, un electrician de pe la Beclean ajuns ministrul Pădurilor, să-l ia pe Deleanu subsecretar de stat la minister. Ministrul, încălţat cu papuci roşii precum pe vremuri starostele hoţilor, a venit la Botoşani la invitaţia Doinei Federovici şi-a plecat cu Dan Deleanu subsecretar de stat.
Acum analfabetismul său funcţional are rang ministerial. Dar asupra activităţii lui Deleanu voi reveni cu detalii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bâlbă a reorganizat OCPI după nevoile firmei neveste-si (IV)
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 9 - 15 iulie 2018
Bancul zilei: Strict evreiasc
Cum preotul Holba, ctitor a trei biserici, a fost aruncat în stradă
Ioan Rotundu
Ticăloşilor, daţi-ne Cornişa!
Laşitatea preşedintelui, bucuria infractorilor
Ioan Rotundu
nca Jurma, interimar la conducerea DNA, după revocarea lui Kovesi
Reacția Comisiei Europene după demiterea lui Kovesi de la DNA
Omul care a scos oraşul Ştefăneşti din buruian
Ioan Rotundu
Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian, despre Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj:
Concursul a fost mai greu pentru mine, decât cel de anul trecut
Barna a invitat-o pe Kovesi în USR:
Pentru Bâlbă, bossul de la OCPI Botoşani, vin zile negre
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Când priveşti de pe Măgura Ibăneştilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog