Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
95
De la 07 Ianuarie 2003
123281270
pnl

Primarul din Dobârceni se simte ameninţat

  • 10 May 2007, 23:00
Primarul comunei Dobârceni, Niculina Chiteală, este îngrozită de un personaj care, în opinia sa, reprezintă un pericol public pentru comuna în fruntea căreia se află. Aceasta a ţinut să relateze faptele petrecute recent cu ocazia unui scandal la o stână din satul Cişmăneşti „Suntem nemulţumiţi atât eu ca primar, cât şi comunitatea din satul Cişmăneşti fiindcă Veronel Anania face pe victima, fără a avea decât nişte zgârieturi, pe când cei doi văcari şi alţi tineri au ajuns în spital cu răni grave. Consiliul Local a repartizat pentru locuitorii din satul Cişmăneşti, proprietari de animale, o suprafaţă de păşune de aproximativ 80 de hectare, care se află în apropierea satului. Oamenii au încheiat contracte la timp pentru păşunat, adică cu o săptămână înainte de a ieşi cu animalele pe imaş. Menţionez că domnul Anania Veronel nu s-a prezentat şi nu a încheiat un asemenea contract pentru anul 2007”, a precizat primarul Chiteală.
Aceasta susţine că deşi nu avea încheiat contract, Viorel Anania a amplasat stâna ilegal pe proprietatea CL, ocupând abuziv aproximativ o treime din suprafaţa de păşunat repartizată satului Cişmăneşti. Aceasta susţine că pe data de 4 mai, când sătenii angajaţi la cireada satului au dus vitele la păşunat la 20-25 metri de stâna lui Anania, acesta a alungat vitele cu maşina personală. A consumat băuturi alcoolice la un bar din sat, după care s-a întors la stână şi a început scandalul. I-a agresat pe păstori cu un cuţit, bărdiţă şi furcă, rănindu-i. „Unul dintre aceştia a reuşit să fugă în sat şi să anunţe populaţia. S-a reîntors la locul incidentului cu aproximativ zece persoane. La faţa locului s-au prezentat şi organele de poliţie din comună. După un timp scurt s-au adunat 100 locuitori la faţa locului”, a menţionat primarul comunei Dobârceni. Potrivit spuselor acesteia, Veronel Anania a mai uzat de topor şi cu alt prilej, tot în astfel de împrejurări.
În urma cercetărilor efectuate până acum, poliţiştii botoşăneni au stabilit că sătenii au dat foc la stână şi că ambele tabere, respectiv Anania şi grupul de săteni au făcut uz de arme contondente pari, furci şi cuţite. Cei doi văcari, alţi doi tineri şi proprietarul stânei au suferit leziuni, fiind transportaţi prin Serviciul Judeţean de Ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Botoşani, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Incendiul în care a fost distrusă stâna amplasată în câmp la o distanţă de circa 300 metri de primele locuinţe şi construită din scânduri şi stuf, nu a prezentat pericol public.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate, cauza urmând a fi soluţionată procedural. Primarul comunei nu are încă cunoştinţă de primele concluzii ale organelor de poliţie. Primarul suspectează că autorul incendiului ar putea fi chiar acest personaj, care ar fi făcut acest lucru pentru a poza ulterior drept victimă. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Turul ciclismului se confruntă cu problemele de infrastructură
Noi tarife pentru înmatriculări
Miniştri în drum spre Botoşani
Se întrevăd speranţe pentru reţeaua VPN la Botoşani
Posibilă gâlceavă pe seama Băsescu
Ioan Rotundu
Prefectul demască o intenţie murdară
Secrieru mută disputa cu Conţac în biroul lui Geoană
Social democraţii văd schimbarea legii referendumului o compensare
Experţii germani au venit la Botoşani să ne înveţe afaceri
Ghidul liderului de sindicat
Constructori amendaţi de OJPC
Mediul construcţiilor colcăie de munca la negru
Accident rutier cu implicarea unei maşini de poliţie
Peste 70 de sancţiuni pentru încălcarea regulilor de circulaţie
Trecerea de pietoni a devenit nesigură
Comentariu la comentarii (XCII)
(Ioan Rotundu)
Ucigaşii spaţiilor verzi din municipiul Botoşani
Horoscop
Anunţ public
Comunicat de presă
Citate şi cugetări din România
Poza de pe noptieră
Poate vrei să lucrezi în asigurări?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog